Η ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ

FCL: I CAN’T BREATHE

Ανακοίνωση από το Fan Club Λακατάμειας:

’I CAN’T BREATHE’’

Η ιστορία επαναλαμβάνεται αφού το νέο κρούσμα αστυνομικής βίας, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Αφροαμερικανού, ήρθε να προστεθεί στα τόσα άλλα εγκλήματα που έμειναν ατιμώρητα!

Θύτες ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία! Θύμα οι μαύροι..

Το ‘’έγκλημα’’ που διέπραξε ο Τζορτζ Φλόιντ ήταν ότι γεννήθηκε μαύρος λοιπόν!

Το ΕΓΚΛΗΜΑ όμως της αμερικάνικης πολιτείας (ανάμεσα σε πολλά άλλα) είναι ότι εκτρέφει τέτοιες ρατσιστικές συμπεριφορές και τις ανέχεται αφού δεν είναι η πρώτη φορά που αστυνομικοί κακοποιούν μαύρους πολίτες.

Ο συγκεκριμένος μάλιστα δολοφόνος αστυνομικός, είχε εμπλακεί και στο παρελθόν σε περιστατικό που αφορούσε ρατσιστική βία και ξανασκότωσε, όμως συνέχισε να φοράει τη στολή του γιατί κρίθηκε αθώος!

Ο δήμαρχος της Μινεάπολις δήλωσε ότι το γεγονός ότι ο Φλόιντ ήταν Αφροαμερικανός έπαιξε ρόλο.

Πολλοί από αυτούς που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κατά του ρατσισμού, είναι οι ίδιοι που αναπαράγουν τον σύγχρονο, ραφιναρισμένο και ύπουλο ρατσισμό, με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες.

Στις ΗΠΑ, όπως και σε άλλες χώρες, η πολιτική των κυβερνήσεων είναι βούτυρο στο ψωμί αντιδραστικών και φασιστικών οργανώσεων που ενισχύονται.

‘’Θα πρέπει να ξέρουμε όλοι ότι η διαφορετικότητα κεντάει ένα πλούσιο χαλί, και πρέπει να καταλάβουμε πως όλοι οι κόμποι του χαλιού έχουν ισότιμη αξία, ανεξάρτητα από το χρώμα.’’

Αρχειο