Κάθε Πέμπτη πριν από επικείμενο αγώνα, θα μας αναμένει και μία θλάση… Η αρχή έγινε με τον Ασίς, συνεχίστηκε με τον Φλορέσκου και ολοκληρώθηκε με τον Μπεμπέ (προς το παρόν). Άρα με ξηλωμένο τον άξονα για ακόμα ένα παιχνίδι θα πορευτούμε σήμερα στο Αμμόχωστος.
Για τον βραχύσωμο Βραζιλιάνο, η χθεσινή εξέλιξη ήταν ότι χειρότερο. Και δυστυχώς για την ομάδα μας, οι προβλέψεις περί ‘μιας απλής ενόχλησης’, διαψεύστηκαν εν ριπή οφθαλμού. Ο Μπεμπέ θα κάτσει τρεις βδομάδες έξω, ακριβώς την στιγμή που βρισκόταν στο ‘τοπ’ της απόδοσης του. Όπως προηγούμενα ο Μπατιμπαγκά και ο Φλορέσκου… Το θετικό στην ιστορία αυτή είναι ότι μεσολαβεί η διακοπή λόγω Εθνικής και θα δοθεί χρόνος σε κάποιους από τους τραυματίες να επανέλθουν. Το αρνητικό παραμένει ότι χάνουμε κάθε εβδομάδα και ένα ποδοσφαιριστή και η κατάσταση δεν διορθώνεται με την πάροδο του χρόνου!
Τώρα, αν η κατάσταση αυτή θα έχει επιπτώσεις στην ομάδα, είναι κάτι που θα διαπιστώσουμε σήμερα. Η Σαλαμίνα είναι η μόνη ομάδα στα playoffs χωρίς στόχους. Βαθμολογικά, η απόσταση που την χωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες είναι χαώδης… Σημαίνει κάτι αυτό;
Για την ΟΜΟΝΟΙΑ, περισσότερους μπελάδες. Αυτά τα παιχνίδια, τα χωρίς πίεση και άγχος είναι μια μοναδική ευκαιρία για τον κάθε ποδοσφαιριστή να λάμψει… Γιατί, για τον Μακρίεφ και την παρέα του, αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξουν τι πραγματικά αξίζουν, να διεκδικήσουν μια θέση στο ρόστερ μιας μεγαλύτερης ομάδας και σίγουρα ένα καλύτερο συμβόλαιο.
Κάθε άλλο λοιπόν από δεδομένο, είναι το τρίποντο στο σημερινό παιχνίδι. Ιδιαίτερα όταν σε τέτοια παιχνίδια έχεις μόνο ένα στόχο. Τους τρεις βαθμούς.
Στο σημερινό αγώνα λοιπόν, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα έχει ξανά σημαντικές απουσίες. Το θετικό είναι ότι τουλάχιστον στην άμυνα όλοι δηλώνουν παρόντες (Παναγή, Καρλίτος, Χαφέζ, Ρομαρίκ, Ρουνιέ). Στον άξονα υπάρχουν τρεις λύσεις (Μαργκάσα και Οικονομίδης οι σίγουροι, Φυλακτού η εναλλακτική). Το θέμα είναι ποιος θα αναλάβει τον ρόλο του επιτελικού μέσου, δεδομένης της απουσίας του Μπεμπέ και της ανετοιμότητας του Ασίς. Θα είναι κάποιος από τους τρεις ή θα ανοίξει η πόρτα της εντεκάδας για τον Κασμί;
Υπάρχει και ένα τρίτο ενδεχόμενο. Να παίξουν μαζί Σκέμπρι και Σιέρινταν με τον Μαλτέζο να κινείται λίγο πίσω από τον Ιρλανδό. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Εζέ θα πάρει θέση στα φτερά μαζί με τον Κιρμ.
Το δεδομένο είναι ότι ο Σκέμπρι θα επιστρέψει στην εντεκάδα μαζί με τους Κιρμ και Σέρινταν.
Δύσκολη λοιπόν η έξοδος στο Αμμόχωστος. Και ο βαθμός δυσκολίας γίνεται μεγαλύτερος λόγω των απουσιών αλλά και της κακής αγωνιστικής κατάστασης του γηπέδου. Σε κάθε όμως περίπτωση, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα πρέπει να επιδιώξει με σθένος και θέληση τους τρεις βαθμούς. Παρά την ήττα από το Αποέλ, εκτιμούμε ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Αυτό που απομένει λοιπόν είναι η διαχρονική σε τέτοιους αγώνες φράση-κλισέ: Να αποδείξει (η ΟΜΟΝΟΙΑ) την ανωτερότητα της στο γήπεδο και να πάρει τους τρεις βαθμούς.