ΑΠΟΨΕΙΣ

Άποψη Φιλάθλου:”Η ευκολία και η συχνότητα με την οποία αλλοιώνονται τα αποτελέσματα τρομάζουν”

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ κύριος Κούμας πριν μερικούς μήνες ανέφερε ότι είχε διαπιστώσει ότι τη φετινή σεζόν έγιναν τρεις αλλοιώσεις αποτελεσμάτων στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα 1ης κατηγορίας. Αν έμεναν τα πράγματα ως εκεί, το πρόβλημα δεν θα ήταν τόσο σοβαρό. Δυστυχώς όμως, οι αλλοιώσεις αποτελεσμάτων συνεχίζονται. Με αμείωτο ρυθμό μάλιστα. Και πως να σταματήσουν όταν αυτοί που αλλοιώνουν τα αποτελέσματα απλά επιβραβεύονται για το θεάρεστο έργο τους.  

Το νέο θύμα από την αλλοίωση αποτελέσματος που έγινε είναι και πάλι η Αελ η οποία είχε καθαρό πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα Δόξα-Αελ αλλά δεν της δόθηκε. Αυτό που δόθηκε στους παίκτες της Αελ ήταν κάρτες γιατί διαμαρτυρήθηκαν.  Πρέπει να σημειωθεί ότι από τις δύο ομάδες, Δόξα και Αελ, η μεγάλη ομάδα είναι η Αελ και η μικρή ομάδα είναι η Δόξα. Και η αλλοίωση έγινε υπέρ της μικρής ομάδας και εις βάρος της μεγάλης ομάδας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μόνες μεγάλες ομάδες που αδικήθηκαν όταν έπαιζαν με μικρότερες ομάδες είναι η Ομόνοια και η Αελ.  Η Ομόνοια και η Αελ αδικήθηκαν όταν έπαιζαν με την Ένωση στο Παραλίμνι. Συγκεκριμένα, το δεύτερο καθαρό γκολ που πέτυχε η Ομόνοια στο Παραλίμνι ακυρώθηκε ως offside και το καθαρό πέναλτι που είχε η Αελ επίσης στο Παραλίμνι δεν της δόθηκε.  Η Αελ είχε και σήμερα πέναλτι λίγο πριν λήξει ο αγώνας και πάλι δεν της δόθηκε, και πάλι αδικήθηκε και ακόμη ένα αποτέλεσμα αλλοιώθηκε.  Παρεμπιπτόντως, ακυρώθηκε και ένα τέρμα που πέτυχε η Αελ απέναντι στη Δόξα, χωρίς λόγο, αλλά αυτό έγινε στο πρώτο ημίχρονο. Τόσο απλά. Εν τω μεταξύ, εκτός από την Αελ και την Ομόνοια, καμία άλλη από τις μεγάλες ομάδες δεν αδικήθηκε όταν έπαιζε με τις μικρές ομάδες. Το αντίθετο μάλιστα. Η Αεκ ευνοήθηκε με την Πάφο στο Παφιακό. Με την Ένωση στην Αρένα. Ο Απόλλων ευνοήθηκε με τον Ολυμπιακό στο Τσίρειο. Ο  Αποελ ευνοείται είτε παίζει απέναντι σε μικρή ομάδα είτε σε μεγάλη, φτάνει να είναι ρευστό το σκορ και να κινδυνεύει να μην κερδίσει. Ευνοήθηκε με την Ένωση στο Παραλίμνι, ευνοήθηκε με την Ομόνοια όταν πήρε ανύπαρκτο πέναλτι στο τελευταίο στάδιο του αγώνα, ευνοήθηκε με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο όταν ο διαιτητής δεν έδινε τα πέναλτι στη γηπεδούχο ομάδα, ευνοήθηκε με τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο όταν ο διαιτητής έκανε γαργάρα την κόκκινη της δεκαετίας, την κόκκινη του Μάτιτς.

Εν κατακλείδι, ορισμένοι από τους διαιτητές μόλις διαπιστώσουν ότι το αποτέλεσμα δεν βολεύει κάποιες ομάδες τότε αλλάζουν στάση σώματος και τις σπρώχνουν, τους δίνουν πρώτες βοήθειες μέχρι να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα.  Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει όταν έχουν απέναντι τους κάποιες άλλες ομάδες από τις οποίες στερούν καθαρά πέναλτι λίγα λεπτά πριν τη λήξη των αγώνων, ακυρώνουν καθαρά τέρματα που πετυχαίνουν ως offside κ.ο.κ.  Ελπίζω στον αγώνα Απόλλων-Ομόνοια να μην γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές…

Κατερίνα Βασιλείου

Αρχειο