Home » ΡΟΗ » Φερέρα:«Η ομάδα έχει δυνατότες….να είμαστε κυριαρχικοί και να μη φοβόμαστε κανέναν»
ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φερέρα:«Η ομάδα έχει δυνατότες….να είμαστε κυριαρχικοί και να μη φοβόμαστε κανέναν»

Οι δηλώσεις του νέου μας προπονητή στη σημερινή του παρουσίαση:

«Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Πάνε εννέα μήνες από τότε που ήμουν στη Σαουδική Αραβία και ανυπομονώ γι’αυτό το νέο ξεκίνημα. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω ξανά την ευκαιρία να επιστέψω στην Ευρώπη σ’ ένα σύλλογο με τόσο ψηλούς στόχους. Έχω μεγάλο κίνητρο. Έλαβα θερμό καλωσόρισμα απ’ όλους στην ομάδα. Το πρωί κάναμε τη πρώτη μας προπόνηση και διαπίστωσα ότι οι παίκτες ανταποκρίνονται και ανυπομονώ για τη παρουσία μου εδώ» ήταν το αρχικό σχόλι του.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μεγάλη ομάδα με κόσμο και πολύ πίεση. Έχετε εμπερία;

«Είχα παρόμοια εμπειρία όταν ήμουν 34-35 στη Σταντάρ Λιέγης η οποία είναι η τρίτη σε κατακτήσεις τίτλων στο Βέλγιο. Ασφαλώς σε κάποια ομάδα όταν δεν κερδίζεις ο κόσμος δεν είναι χαρούμενος. Γνωρίζω από την πίεση, έχω ανάλογη εμπειρία και είμαι έτοιμος γι’αυτό. Αν δεν ήμουν  δεν θα ερχόμουν»

Για την απόσταση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από την κορυφή και αν μπορεί να τη καλύψει

«Έχω διαπιστώσει ότι στην ομάδα υπάρχουν δυνατότητες. Επίσης ακόμη δεν είδαμε την καλύτερη δυνατή μορφή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αν καταφέρουμε να το δούμε αυτό, τότε ίσως να έχουμε τη δυνατότητα να ανατρέψουμε τη διαφορά. Οι έντεκα βαθμοί είναι δύσκολο, αλλά μαθηματικά όχι ακατόρθωτο και εφόσον υπάρχουν πιθανότητες θα το παλέψουμε. Η φιλοσοφία μας είναι να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Είναι κάτι που λένε όλοι οι προπονητές όμως στη δική μας περίπτωση αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να μπορέσουμε βγούμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση»

Για το ρόστερ της ΟΜΟΝΟΙΑ…

«Έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει ένα μεγάλο ρόστερ με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Όλοι οι προπονητές στη θέση μου θα έλεγαν ότι μπορούμε και καλύτερα. Είδαμε όλα τα παιχνίδια της ομάδας τα φετινά. Ακόμη και στις νίκες μπορούμε να πούμε ότι θα μπορούσε να είναι πιο κυριαρχική. Δεν θέλουμε να φοβόμαστε κανέναν στο γήπεδο, αρχής γενομένης απ’ την Πέμπτη. Γνωρίζουμε ότι η Ρέαλ Σοσιεδάδ είναι μια μεγάλη ομάδα και είναι δύσκολο να κυριαρχήσεις, αλλά θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε»

Για τη φιλοσοφία του…

«Δεν θα επιχειρήσω να πω τώρα αρκετά πράγματά. Προτιμώ να τα δείξουμε στο γήπεδο, έτσι έμαθα να δουλεύω. Θέλουμε όμως προσθέσουμε κάποια βασικά πράγματα όπως ο δυναμισμός, να είμαστε πεινασμένοι και δουλειά. Αυτές είναι βασικές αξίες στις οποίες θα πρέπει να κτίσουμε και μετά να μπούμε στο τακτικό κομμάτι. Πρέπει να εστιάσουμε στο σωστό mindset και μετά θα ακολουθήσουν οι λεπτομέρειες για το τακτικό κομμάτι»

Για το ρόστερ…

«Έχω διαπίστώσει ότι υπάρχει ένα μεγάλο ρόστερ με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές»

Για τα ματς με τη Γάνδη…

«Σίγουρα τα αποτελέσματα με τη Γάνδη ήταν πολύ καλά. Στους προκριματικούς γύρους στην Ευρώπη μετρά μόνο το αποτέλεσμα. Στο εγχώριο πρωτάθλημα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε έμφαση στο πως θα κυριαρχούμε. Στην Ευρώπη δεν πήραμε βαθμό μέχρι στιγμής και νομίζω μπορούμε να πάμε καλύτερα. Θα φέρουμε μια νέα προσέγγιση που πιστεύω ότι θα βοηθήσει την ομάδα να βελτιωθεί»

Για το πρόβλημα της ομάδας στο σκοράρισμα…

«Το έχουμε εντοπίσει και εμείς αυτό. Απουσίαζε αρκετές φορές το συνδυαστικό ποδόσφαιρο και οι αυτοματισμοί. Βλέπαμε βαθιές μπαλιές και να βασίζεται η ομάδα σε ατομικές ενέργειες. Όταν αυτοί οι παίκτες δεν είναι στην καλή τους μέρα χρειάζεσαι συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Θα προσπαθήσουμε να προσθέσουμε περισσότερες επιλογές στον τρόπο που κάνουμε επίθεσής. Άλλη μια εξήγηση είναι το ότι πνευματικά γίνεται πιο δύσκολο όταν δεν σκοράρει η ομάδα. Με την καθημερινή δουλειά ευελπιστούμε ΄τοι θα σκοράρουμε περισσότερο και θα γίνεται πιο καλό το πνευματικό κομμάτι για τους ποδοσφαιριστές»

Για ότι θα λάβει μέρος σε ευρωπαϊκό όμιλο…

«Είναι κάτι που ονειρευόμουν εδώ και χρόνια. Όταν πήρα το κύπελλο με την Σταντάρ Λιέγης. Εδώ και εφτά χρόνια ζούσα με την απογοήτευση, τώρα μου έρχεται η ευκαιρία να παίξω στην Ευρώπη»

Aν θα φέρει μαζί του συνεργάτες…

«Θα έχω έναν βοηθό μαζί μου. Ήταν μαζί μου στην Σαουδική Αραβία, ήταν ποδοσφαιριστής μου στο παρελθόν. Ο ρόλος του θα είναι να δουλεύει ατομικά και να βελτιώνει τους ποδοσφαιριστές»

Για την πρώτη φορά που τον προσέγγισε η ΟΜΟΝΟΙΑ…

«Η πρώτη φορά αν θυμάμαι καλά ήταν το Μάρτιο όμως για διάφορους λόγους δεν συμφωνήσαμε. Τις τελευταίες μέρες αποφασίσαμε ότι αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος. Εκείνη την περίοδο χρειαζόμουν ξεκούραση με την οικογένεια μου. Τώρα όμως είμαι πεινασμένος και είμαι εδώ»

Για τις ακαδημίες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ…

«Έχω διατυπώσει ότι υπάρχουν αρκετοί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές στην Ομόνοια. Σε κάθε ομάδα που ημών εμπιστευόμουν την ακαδημία, παρακολουθούσαμε παιχνίδια των ακαδημιών και συχνά καλούσαμε παίκτες της ακαδημίας να κάνουν προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Θα δουλέψουμε μαζί με την ακαδημία για να δημιουργήσουμε τους νέους Λοίζου, Κακουλλή, Χαραλάμπους και Παναγιώτου».

Για τις μεταγραφές…

«Από θέμα σεβασμού στους ποδοσφαιριστές μου δεν θέλω να μιλήσω για μεταγραφές. Θέλω να δουλέψω μαζί τους και θα πάρω τις τελικές μου αποφάσεις»

Αν η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του…

«Nαι Είναι σίγουρα μια μεγάλη πρόκληση η ΟΜΟΝΟΙΑ για μένα. Αναλογικά με το επίπεδο της κάθε ομάδας που έχω προπονήσει, η Ομόνοια είναι σίγουρα η μεγαλύτερη ομάδα γιατί είναι η πρώτη ομάδα σε κατακτήσεις στην Κύπρο, ενώ η Σταντάρ είναι τρίτη. Ανυπομονώ να γνωρίσω τους οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ την Πέμπτη».

Αρχειο