ΑΠΟΨΕΙΣ

Άποψη Φιλάθλου:”Η ΟΜΟΝΟΙΑ να πάρει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ”

Το παιχνίδι που ακολουθεί για την Ομόνοια είναι ιστορικό.  Η Ομόνοια πέτυχε πολλά τους τελευταίους 14 μήνες, έχει πίστη στις δυνατότητες της, προσέρχεται στο ντέρμπι με τον Παοκ με τη ψυχολογία στο ζενίθ και επομένως ο στόχος της στο ιστορικό ντέρμπι με τον Παοκ δεν μπορεί να είναι άλλος παρά μόνο η νίκη.

Η συνολική παρουσία της Ομόνοιας τους τελευταίους 14 μήνες δείχνει ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τον Παοκ. Η Ομόνοια τους τελευταίους 14 μήνες έδωσε 33 επίσημους αγώνες απέναντι σε κυπριακές ομάδες και έχασε 3 φορές. Συγκεκριμένα, η Ομόνοια έδωσε 23 αγώνες στο περσινό πρωτάθλημα, 4 αγώνες στο κύπελλο (2 με Ερμή και 2 με Δόξα) και 6 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα.

Στους 6 φετινούς αγώνες στο κυπριακό πρωτάθλημα η Ομόνοια είναι αήττητη. Στους 4 αγώνες κυπέλλου που έδωσε πέρσι στο κύπελλο, η Ομόνοια ήταν επιβλητική. Στους 23 αγώνες στο περσινό πρωτάθλημα,η Ομόνοια ηττήθηκε 3 φορές: από την Πάφο εκτός έδρας, από τον Απόλλωνα εκτός έδρας και από τον Εθνικό Άχνας στο ΓΣΠ.

Η Ομόνοια ηττήθηκε από τον Απόλλωνα πέρσι στο Τσίρειο απλά επειδή ο Απόλλωνας πήρε ανύπαρκτο πέναλτι και επειδή δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι υπερ της Ομόνοιας. Η Άχνα στο ΓΣΠ πέτυχε το δεύτερο γκολ με πέναλτι, όμως στο 94’ η Ομόνοια είχε παρόμοια φάση με το πέναλτι που κέρδισε η Άχνα, με τον Ακιντόλα, αλλά δεν δόθηκε πέναλτι υπερ της Ομόνοιας.

Επίσης, η Ομόνοια διεκδίκησε 4 προκρίσεις στην Ευρώπη και έχασε μόνο την τέταρτη πρόκριση απέναντι στο Θρύλο. Το πλάνο της Ομόνοιας στον Πειραιά τα πήγαινε περίφημα, ωστόσο, ο κ. Μάρτινς κατάφερε τελικά να βγει από τον «Πράσινο Λαβύρινθο» κατόπιν υπόδειξης του διαιτητή για το που βρίσκεται η πόρτα εξόδου.

Εν ολίγοις,  στους τελευταίους 14 μήνες η Ομόνοια έχασε πολύ λίγα παιχνίδια και αρκετά απ’ αυτά λόγω άδικων αποφάσεων που λήφθηκαν εις βάρος της. Από την άλλη, η Ομόνοια έπαιξε πολύ καλά και ήταν ανταγνωστική σε όλα τα ντέρμπι στην Κύπρο και απέκλεισε μεγάλες ομάδες όπως η Λέγκια και ο Ερυθρός Αστέρας.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η Ομόνοια είναι ομάδα που έχει ταλέντο, αρμονία, ισορροπία,  που οι παίκτες της γνωρίζουν τους ρόλους τους και πότε πρέπει να ανεβάσουν ρυθμό και που ο ένας παίκτης παίζει για τον άλλο και όλοι μαζί παίζουν για τον υπέροχο Πράσινο Λαό, ενώ έχει στον πάγκο της ένα σπουδαίο άνθρωπο, ένα μαέστρο, ένα καλλιτέχνη.

Η Ομόνοια του Μπεργκ είναι ένα πολύ δουλεμένο σύνολο, είναι όπως την ορχήστρα του σπουδαίου καλλιτέχνη και μουσικοσυνθέτη Yanni, γι’αυτό αρέσει.

Εύχομαι στην Ομόνοια καλή επιτυχία απέναντι στον Παοκ.

Οmonia will never walk alone (ONWA)
Κατερίνα Βασιλείου

ΥΓ

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το Yanni και την ορχήστρα του στο πλαίσιο μιας μεγάλης περιοδείας που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2004 (Mandalay Bay Hotel & Resort,  Las Vegas, Βόρεια Αμερική). Από την περιοδεία  αυτή, προήλθε και το πρώτο live CD του Yanni, το «2006’s Yanni Live! The Concert Event».

Το βίντεο ξεκινά με μια μικρή εισαγωγή του Yanni. Το λόγο μετά παίρνει ο «Ασάντε», ο οποίος κάνει τα δικά του πριν κάνει «πάσα» στα υπόλοιπα υπέροχα μέλη της ορχήστρας.

https://www.youtube.com/watch?v=tKVzm0SBYtQ

 

 

 

 

 

Αρχειο