Αυτούσια η ανάρτηση:

Ας μου επιτραπεί μια 11άδα από σχόλια και γεγονότα.

1. Η Ομόνοια είχε χρεοκοπήσει κυριολεκτικά και αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγή της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος της, εκχωρώντας τα εμπορικά δικαιώματα του ποδοσφαιρικού τμήματος σε ιδιώτη αφού για 6 χρόνια μετά την διοίκηση Μιλτιάδη που την οδήγησε σε χρεοκοπία, δεν κατάφερε να διαχειριστεί τα χρέη και να βρει λύσεις με αποτέλεσμα μετά την τελευταία χρονιά της προεδρίας Τζιωνή, το χρέος να φτάσει και πάλι τα 20 εκατομμύρια.

2. Η απόφαση αυτή οδήγησε στην ρήξη του Σωματείου με τα γνωστά γεγονότα της ίδρυσης της Ομόνοιας 29ης Μαΐου και όπου οι υποστηρικτές και μέλη της Θύρας 9 αποχώρησαν και ίδρυσαν μια άλλη ομάδα που το διοικητικό τους μοντέλο είναι η ομάδα να διοικείται από τα μέλη της όπως ήταν το Σωματείο.

3. Η Ομόνοια -γιατί μια είναι η Ομόνοια και δεν έχει δεύτερη- προχώρησε σε συνεργασία με τον επιτυχημένο Κύπριο επιχειρηματία μόνιμο κάτοικο Αμερικής, Σταύρος Παπασταύρου όπου οι εταιρείες του -δραστηριοποιείται στον χρηματοοικονομικο τομέα- είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Wall Street και ελέγχονται από το αυστηρό ελεγκτικό σύστημα της χώρας. Με λίγα λόγια πρόκειται για έναν πετυχημένο επιχειρηματία με νόμιμες επιχειρήσεις που ελέγχονται από το πιο αυστηρό σύστημα ελέγχου στο κόσμο και που δραστηριοποιείται σε ένα διαφανές επιχειρηματικό τοπίο.

4. Η συνεργασία αυτή ήταν ΑΚΡΩΣ σημαντική και λυτρωτική αφού το Σωματείο ουσιαστικά κατάφερε μέσα από την οικονομική πτυχή της εκχώρησης της εκμετάλλευσης των εμπορικών δικαιωμάτων, να έχει οικονομικά οφέλη τα οποία απέτρεψαν την χρεοκοπία και το Σωματείο να φανεί συνεπες έναντι των υποχρεώσεων του, στους χρεωστες του, προσπάθεια που ΤΙΜΑ και πιστώνεται στο Σωματείο που με την απόφαση αυτή ΤΙΜΑ την Ιστορία του, το πιο είναι και το τι συμβολίζει αφού δεν ξεγέλασε κανένα και κράτησε την υπόληψη και την αξιοπρέπεια του και την περηφάνεια του εκεί που του αξίζει και εκεί που πρέπει. Η προσπάθεια της πλήρους εξόφλησης του χρέους δεν έχει ολοκληρωθεί και συνεχίζεται με την ευχή να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

5. Ο Σταύρος Παπασταύρου τιμά την συμφωνία και ακόμη περισσότερο, υποστηρίζοντας το Σωματείο Ομόνοιας πέραν της Συμφωνίας κάτι που το επίσημο Σωματείο εξέφρασε δημόσια επανειλημμένες φορές. Ουσιαστικά μπορούμε να πούμε η συνεργασία αυτή είναι επιτυχημένη και έσωσε το Σωματείο από την χρεοκοπία.

Εδώ θα πρέπει να διευκρινισουμε ότι ο άνθρωπος πίσω από αυτή την συνεργασία ήταν ο Δημήτρης Γρηγόρη αφού αυτός ήταν που ενέργησε για να εκκολαφθεί και να καταλήξουμε σε αυτή την συμφωνία. Θα μπορούσα να πω και κυριολεκτικά και βάση της επιμεριστικης ιδιότητας ότι ο Γρηγόρης είναι ο άνθρωπος που ουσιαστικά η Ομόνοια του οφείλει τουλάχιστον σεβασμό και αναγνώριση για την μη χρεοκοπία της.

Εδώ θα ήθελα να εκφράσω την απαρέσκεια μου για την συμπεριφορά κάποιας μερίδας των φιλάθλων μας που συστηματικά στοχοποιούν τον Γρηγόρη και τον συκοφαντούν μέσω ψιθύρων και λασπολογίας που πραγματικά προκαλούν αισθήματα απογοήτευσης και προσβολής για τους Ομονοιάτες αφού πολλές φορές χρησιμοποιούν και ρατσιστικές εκφράσεις με αφορμή το αιμάτωμα στο πρόσωπο του.

1.Η διαχείριση της Εταιρείας κρίνεται άκρως επιτυχημένη αφού κατάφερε μέσα στην 5ετία να επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά τα πιο κάτω:

2. Την αποκατάσταση του ονόματος της Ομόνοιας τόσο στο ποδοσφαιρικό παζάρι -σε ποδοσφαιριστές και clubs- όσο και γενικότερα στην αγορά, προμηθευτές και συνεργάτες.

3. Επαγγελματική λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος με ενδυνάμωση της στελέχωσης με την πλήρωση θέσεων που συμβάλουν στην αναβάθμιση της ομάδας και στην ενίσχυση του Οργανισμού προσθέτοντας αξία στο Brand.

4. Εξαιρετικά ποδοσφαιρικά αποτελέσματα αφού η ομάδα κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, δύο συνεχόμενα κύπελλα και παρουσία σε ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

5.Οπωσδήποτε δεν μας ικανοποιούν τα αποτελέσματα της παρουσίας μας στο πρωτάθλημα τα δύο τελευταία χρόνια ωστόσο η συνολική αξιολόγηση είναι πέραν των προσδοκιών.

6. Όλοι επίσης πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τις σημαντικές εξελίξεις που ισχύουν στο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη και στην Κύπρο και ότι τα ποδοσφαιρικά δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην.

Η ελεύθερη διακίνηση των ποδοσφαιριστών αρχικά με την υπόθεση Μπόσμαν έφερε την παγκοσμιοποίηση του ποδοσφαίρου και το ποδόσφαιρο έγινε κυρίαρχος στον κόσμο.

Η βιομηχανία που αναπτύσσεται γύρω από το ποδόσφαιρο είναι τεράστια. Η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ σχεδίασαν το νέο προϊόν και η διείσδυση των μεγάλων εταιρειών, Funds και πολύδισεκατομμυριούχων ανέβασαν το κόστος των ομάδων σε πολύ ψηλά επίπεδα που η Κυπριακή αγορά δεν μπορεί να ανταποκριθεί αφού πρόκειται για μια πολύ μικρή αγορά.

Έτσι ο ανταγωνισμός αυξήθηκε και οι ομάδες μας για να διεκδικούν την είσοδο τους σε επίπεδο Ευρωπαϊκων Ομίλων απαιτείται budget πέραν των 15 εκατομμυρίων. Είναι κατανοητό ότι χωρίς την παρουσία των Επενδυτών το κυπριακό ποδόσφαιρο θα βλέπει Ομίλους και Play offs των Ομίλων με τα κυάλια. Από την ώρα που έχουν προκύψει τα πιο πάνω δεδομένα, τα πάντα έχουν αλλάξει γι’αυτό και έχουμε τον Άρη πρώτη φορά στην ιστορία του να γίνεται πρωταθλητής Κυπρου.

Αυτό πρέπει να το καταλάβει και ο τελευταίος φίλαθλος στην Κύπρο και ειδικά της ομάδας μας.

Έτσι οι Ομονοιατες ΔΕΝ μπορούν να οραματίζονται την Ομόνοια των δεκαετιών 1970-80 και 1980-90 ούτε μπορούμε να μπαίνουμε στο γήπεδο και να θεωρούμε δεδομένο ότι θα κερδίζουμε όλους τους αγώνες μάλιστα και με 3-4 γκολ διαφορά.

7. Κάθε υγιώς σκεπτόμενος φίλαθλος της ομάδας μας θα πρέπει να θέλει μια ανταγωνιστική ομάδα που να πρωταγωνιστεί μέσα σε σωστά και λογικά οικονομικά πλαίσια. Πρέπει να απαιτεί το επίπεδο της να είναι κάθε χρόνο πιο ψηλό και πιο ανταγωνιστικό.

Αυτό προσπαθεί να κάνει η εταιρεία παρόλο που ακόμη και τώρα χρειάζεται η οικονομική ενίσχυση από τον ίδιο τον Παπασταύρου.

Ωστόσο, με το να αναπτύξουμε τις ακαδημίες και να παράγουμε ποδοσφαιριστές που να δημιουργούν πολλαπλασιαστική αξία για να τους αξιοποιούμε είναι ένα μοντέλο το οποίο μπορεί να μας δώσει λύσεις και προοπτική και ταυτόχρονα να μεγαλώσουμε και σαν Οργανισμός.

Ως εκ τούτου πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι με βάση τα οικονομικά δεδομένα, ο Παπασταύρου όχι μόνον ΔΕΝ βγάζει κέρδη αλλά χρεώνει και τον ίδιο του τον εαυτό με κίνδυνο να μην καταφέρει ποτέ να τα πάρει πίσω. Αυτό θα προσπαθήσει να το κάνει σε περίπτωση που θα ήθελε να πωλήσει τα δικαιώματα του σε άλλον εάν τα καταφέρει…

8. Η εταιρεία τώρα πρέπει να αξιολογησει τον τρόπο της λειτουργίας και τα αποτελέσματα της.

Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα πειραματίστηκε με διάφορα μοντέλα στον τομέα της διαχείρισης και της στελέχωσης της ποδοσφαιρικής ομάδας χωρίς να έχει καταλήξει ακόμη σε ένα μοντέλο.

Έτσι κάθε χρόνο έχουμε αλλαγές αλλά κυρίως έχουμε αυξημένο αριθμό μεταγραφών που δεν ικανοποιούν τις προσδοκίες, πράγμα το οποίο επηρεάζει τα αποτελέσματα και την απόδοσή μας αλλά κυρίως την εικόνα και την αντίληψη του κόσμου μας και κατά επέκταση δημιουργείται αναστάτωση και αμφισβήτηση για το τρόπο λειτουργίας του Σκάουτινγκ. Έτσι γίνονται τροφή στα χείλη και στα χέρια των επιτηδείων που κάποιοι από αυτούς είτε σκόπιμα και κάποιοι άθελα κάνουν μεγάλο κακό στην ομάδα μας.

Η εταιρεία θα πρέπει να βρει λύσεις και εκτιμώ ότι η επέκταση και δημιουργία Δικτύου Σκάουτινγκ σε ξένες χώρες θα πρέπει να μελετηθεί σοβαρά. Η εταιρεία πρέπει να αναπτύξει στελέχη σε όλους τους τομείς, στο σκάουτινγκ, προπονητές ακόμη και σε διοικητικό επίπεδο.

Επίσης η εταιρεία θα πρέπει να την απασχολήσει και το θέμα αξιοποίησης ατόμων που έχουν υπηρετήσει την ομάδα ποδοσφαίρου και να επένδυση στην ανάπτυξη των. Το σκάουτινγκ θα πρέπει να λειτουργήσει σε όλα τα επίπεδα.

9. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν για να μεγαλώσει ο Οργανισμός που ονομάζεται Ομόνοια. Τα περιθώρια είναι μεγάλα και πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι, ιδίως οι Διοικούντες αυτό που έχουμε μπροστά μας δεν είναι αυτό που αρμόζει και θέλουμε και μπορούμε καλύτερα και ψηλότερα.

Ένα καλό παράδειγμα είναι η μέρα του ποδοσφαιρικού αγώνα που πρέπει να μετατραπεί σε μια γιορτή της ομονοιατικης οικογένειας και το γήπεδο χώρος ψυχαγωγίας με κορύφωση τον ποδόσφαιρικο αγώνα.

10. Για να επιτευχθούν τα πιο πάνω θεωρώ ότι ο ρόλος των φιλάθλων μας είναι σημαντικός.

Κάτ αρχήν πρέπει να είναι όλοι συνειδητοποιημένοι για το ποιοι είμαστε τι θέλουμε να κάνουμε και πως θα το κάνουμε. Πρέπει να γίνουμε πρώτα φίλαθλοι και να απομονώσουμε τους οπαδούς. Για να επιτευχθεί όμως αυτό πρέπει η Διοίκηση να καταφέρει να επικοινωνήσει τους στόχους και τις πολιτικές της με ένα ΔΙΑΦΑΝΗ τρόπο και να προτάξει την πολιτική της που θα πρέπει να συνδέεται με το DNA της ομάδας.

Η Ομόνοια έχει DNA και ποδοσφαιρικό αλλά και κοινωνικό. Είναι η ομάδα του Λαού και ο Λαός της είναι η δύναμη της.

Μόνον εάν έχει την συμπλευση του Λαού μπορεί να πετύχει τους στόχους της.

Από την άλλη ο Λαός πρέπει και έχει υποχρέωση να καταλάβει ότι έχει και εκείνος ευθύνες και υποχρεώσεις.

Είναι το ένα να αγοράζεις εισητηριο διάρκειας και είναι άλλο να βρίζεις τους ποδοσφαιριστές και τους διοικούντες επειδή δεν έφεραν καλά αποτελέσματα.

Είναι ένα να λες δεν σε αφήσαμε μόνη ποτέ και είναι άλλο μετα από ανεπιτυχή αποτελέσματα να παίζουμε με 1000 και 2000 φιλάθλους. Αυτοί που λένε ότι δεν σε αφήσαμε μόνη ποτέ την ημέρα του επαναληπτικού του Κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ περσυ κρύφτηκαν στο σπίτι και επανεμφανίστηκαν μετά ..

Θα ήθελα να κλείσω με ένα μήνυμα προς όλους.

Η Ομόνοια δεν είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα και σημαίνει πολλά. Θέλουμε μια Ομόνοια που να πρωταγωνιστει σε όλα τα επίπεδα και να στέλνει τα κατάλληλα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Τόσο ποδοσφαιρικά όσο και κοινωνικά .

Θέλουμε την ομάδα μας πρωταθλήτρια τόσο στο πρωτάθλημα αλλά και στον αγώνα κατά του ρατσισμού.

Θέλουμε την ομάδα μας κυπελλούχο στο ποδόσφαιρο αλλά και κυπελλούχο κατά της βίας, γι’αυτό συνθήμα όπως το Νουεβο Κάμπο είναι εμετικό και μας προσβάλει για το ότι θέλουμε να πρεσβεύουμε αφού το συγκεκριμένο σύνθημα αποτελεί ύμνο στην βία των χούλιγκανς και όχι ύμνο στην ομάδα μας.

Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα, φτάνει να έχουμε καθαρή εικόνα για το τι θέλουμε και ποιοι