Home » ΡΟΗ » H στασιμότητα, η αναζήτηση και ο δρόμος για την επιτυχία
ASTERIX ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

H στασιμότητα, η αναζήτηση και ο δρόμος για την επιτυχία

Το ποδόσφαιρο αλλάζει. Στην Ευρώπη γίνεται ο χαμός, ιδιαίτερα στο μεταγραφικό πεδίο με τα κασέ να ανεβαίνουν διαρκώς και τα συμβόλαια των ποδοσφαιρικών αστέρων να εκτοξεύονται σε διαστημικά επίπεδα. “Πετρελαιάδες” σεΐχηδες, κροίσοι από την Άπω Ανατολή, Αμερικανοί μεγιστάνες, αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο ως μια κερδοφόρα επένδυση και “μπαίνουν” στα μεγάλα Ευρωπαϊκά κλαμπ για να τα κονομήσουν χοντρά…  

Είναι σαφές, ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, το συναισθηματικό δέσιμο του κόσμου τόσο με το άθλημα, όσο και με την ομάδα που παραδοσιακά στηρίζει, δέχεται απανωτά κτυπήματα. Τα τεράστια συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, δίνουν μια γερή γροθιά στο στομάχι, σε εκατομμύρια εργαζόμενους, που μοχθούν καθημερινά για τα προς το ζην, την ίδια στιγμή που παρακολουθούν με λατρεία την αγαπημένη τους ομάδα στο γήπεδο, κάθε Κυριακή…

Μέσα σε αυτά τα δεδομένα που κυριολεκτικά αλλάζουν τις ισορροπίες στο άθλημα, προσπαθεί και η δική μας ομάδα να βρει τον δικό της δρόμο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Ο κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ αντιλαμβάνεται ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Απόψεις και ιδέες υπάρχουν αρκετές. Και συχνά πυκνά διαμετρικά αντίθετες.

Σε αυτό λοιπόν το ‘ποδοσφαιρικό περιβάλλον’, της αναζήτησης, της συζήτησης, του ‘άναρχου διαλόγου’ κανείς μέχρι σήμερα δεν φαίνεται ικανός, να αρπάξει την ‘καυτή πατάτα’ και να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά. Ο εύκολος δρόμος, του ‘κρύψε να περάσουμε’ και του ‘θα πάμε καλά φέτος’, ουσιαστικά επιβάλλει την στασιμότητα.

Όλοι πιστεύουμε και ελπίζουμε ταυτόχρονα, ότι με τον Πάμπο Χριστοδούλου στο πηδάλιο, η ΟΜΟΝΟΙΑ ποδοσφαιρικά θα κάνει βήματα προς τα εμπρός. Όλοι στοχεύουμε σε μια πολύ καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα και επιστροφή στα Ευρωπαϊκά σαλόνια. Την ίδια στιγμή όλοι πλέον κατανοούμε ότι απέναντι μας δεν θα βρούμε μόνο τους αντιπάλους μας στα γήπεδα (Αποέλ, Απόλλων, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ανόρθωση) αλλά και το πολιτικό-οικονομικό κατεστημένο του τόπου. Με τον ίδιο τρόπο που μας πολέμησε και τα προηγούμενα χρόνια..

Χωρίς περιστροφές λοιπόν, όλοι πρέπει να κατανοήσουμε ότι η αγωνιστική ανάταση της ομάδας μας, δεν αποτελεί πανάκεια. Οφείλουμε όλοι όσοι αγαπούμε αυτό το σωματείο, είτε με την ιδιότητα του μέλους είτε του οπαδού, να ασχοληθούμε σοβαρά με την επόμενη ημέρα. Χωρίς αφορισμούς και διαπληκτισμούς. Η αλήθεια των πολλών, θα μας δείξει τον δρόμο.

Σε ένα σωματείο όπως η ΟΜΟΝΟΙΑ, η καλλιέργεια του διαλόγου, η ενθάρρυνση των μελών για κατάθεση ολοκληρωμένων απόψεων, θα έπρεπε να είναι τρόπος ζωής και όχι θέμα συζήτησης.

Ως OMONOIA24.COM έχουμε καταθέσει αρκετές φορές τις απόψεις μας. Άλλοι τις αποδέχτηκαν και τις υιοθέτησαν, άλλοι τις συζήτησαν και τις έκριναν και άλλοι μας έστησαν στον τοίχο για αυτές. Αυτή είναι η ζωή, αυτή και η δημοκρατία.

Μια ζωή, που συνεχίζεται με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς. Τα πράγματα αλλάζουν, το τραίνο κινείται προς τα εμπρός με μεγαλύτερη ταχύτητα. Το αν θα ανεβούμε σε κάποιο βαγόνι, ή αν θα μείνουμε καθηλωμένοι στον σταθμό να παρακολουθούμε τα τραίνα να περνούν, είναι δική μας απόφαση…

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ένα σωματείο με τεράστια ιστορία. Μια μεγάλη ιδέα, βαθειά ριζωμένη στις συνειδήσεις των χιλιάδων οπαδών της. Στο χέρι μας είναι να προσαρμόσουμε όλα όσα πρεσβεύει στην σύγχρονη εποχή. Σεβόμενοι πάντα τις αρχές και τα ιδανικά μας.

Επαναλαμβάνουμε φορτικά. Το πρώτο βήμα είναι να καλλιεργήσουμε ένα γόνιμο περιβάλλον, που να ευνοεί τον διάλογο και την κατάθεση απόψεων. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε..

--

Αρχειο