ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Υπ.Δικαιοσύνης: «Θα αυξηθεί η ομάδα ανακριτών σε 13»

Ολοκληρώθηκε ο συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Σαββίδ, με τα Κόμματα. Μετά την συνάντηση ο Υπουργός προχώρησε σε δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε.

Αναλυτικά:

“Ολοκληρώσαμε μια μακρά αλλά εξαιρετικά εποικοδομητική σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν όλα τα κόμματα της Κύπρου, ο αρχηγός της Αστυνομίας, η ηγεσία της Αστυνομίας και ο Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας. Σε αυτή τη σύσκεψη υπήρξε πλήρης ταυτότητα σκέψης και στόχων. Να βοηθήσουμε όλοι στον βαθμό που μπορούμε να καθαρίσουμε αυτό το απόστημα στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο.

Σας ανακοινώνω τις αποφάσεις μας, η ομάδα που ερευνά τις υποθέσεις θα αυξηθεί με την μετάθεση επιπλέον ανακριτών έτσι ώστε να έχουμε ένα σύνολο 13 ατόμων. Είναι μια έμπρακτη κίνηση της Αστυνομίας για γίνει σωστή διερεύνηση των καταγγελιών.

Έχουμε συμφωνήσει πως υπάρχει πλήρη στήριξη από όλα τα κόμματα στην νέα επιτροπή Δεοντολογίας η οποία έχει τεράστιο έργο που πρέπει να κάνει.  Θα σταθούμε δίπλα της για το δύσκολο έργο που θα επιτελέσει.

Έχουμε αποφασίσει να προβούμε στη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, θα κάνω εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, για να μπορέσει να υλοποιηθεί ένα μεγάλο έργο. Να γίνει μια κοινή ενοποιημένη νομοθεσία που θα αφορά όλα τα θέματα του αθλητισμού.

Θα συσταθεί μια τεχνική επιτροπή από στελέχη των κομμάτων και από αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να μαζέψει όλες τις πληροφορίες όλες τις εισηγήσεις των κομμάτων και θα κωδικοποιηθούν.”

Αρχειο