ΑΠΟΨΕΙΣ

Άποψη φιλάθλου:”Kάποιες σκέψεις πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό”

Γράφω λίγες ώρες πριν το σημαντικό ματς με ολυμπιακό. Για το αγωνιστικό, λίγα θα πω. Τέτοια ματς τα κερδίζεις με σοβαρότητα, προσήλωση, επιμονή, απλό και καλό ποδόσφαιρο και αποτελεσματικότητα. Μη ξεχνάμε ότι στο πρώτο ματς στο ΓΣΠ δεν είχαμε τίποτα από όλα αυτά και το Χ ήρθε να μας πικράνει. Στις ελάχιστες ευκαιρίες που είχαμε ο Ματ δεν ήταν κυνικός (???) ενώ δεν μας δόθηκε και το πέναλτι που μπορούσε να σώσει την παρτίδα. Ο ολυμπιακός είναι σφικτή ομάδα ενώ έχει κερδίσει και το αποελ. Ας τα θυμηθούν αυτά όλοι. Από την άλλη, να μην υπερτιμήσουμε τον ολυμπιακό και να αυτοεγκλωβιστούμε. Είναι σημαντικό να κερδίσουμε σήμερα έστω και με μισό γκολ.

Γράφω περισσότερο για τις μεταγραφές. Κατανοώ την σημασία και τον λόγο κάθε μεταγραφής που έγινε. Ο τερματοφύλακας ήταν επιβεβλημένη ανάγκη, ο εξτρεμ για να καλύψει τους Εζρά/Χριστοφή (άρα επιλογή πάγκου?), το δεξί μπακ επειδή δανείσαμε τον Περέιρα αλλά και για να έχουμε μια επιλογή Κυπρίου (έφυγε ο Χριστοφή… και ο Κατελάρης, άρα εκτός από Κακουλή ίσως και Τζιωνή δεν έχουμε άλλη Κυπριακή επιλογή ενδεκάδας, και οι δύο είναι μεσοεπιθετικοί). Όμως, πιστεύω ότι θα έπρεπε να δωθεί μεγαλύτερη έμφαση στα κλασικά χαφ (6άρι και 8άρι). Δεν γίνεται να μην έχουμε επιλογές εκεί. Ποιός έμεινε τώρα; Ο Κούσουλος ΔΕΝ είναι χαφ, ο Χαραλάμπους δεν είναι έτοιμος, Ορτέγα και Τιάγο δεν μπορούν να παίξουν τόσο πίσω. Ίσως ο Χούμποτσαν, αν χρησιμοποιθεί εκεί θα μπορεί να προσφέρει (στο μεσοαμυντικό κομμάτι, ίσως λέω). Θα είμαστε σε κάθε ματς με την έγνοια μην τραυματιστεί (μη κακόν) ή να πάρει κάρτα ένας εκ των Γκόμεθ και Γκόμεζ (δεν θέλω να φανταστώ να την πάθουμε και με τους δύο, φτου φτου φτου). Θεωρώ λάθος την επιμονή να μην πάρουμε άλλο κλασικό χαφ.

Για το θέμα Χριστοφή, ΟΚ. Έφυγε, στο καλό. Ότι πρόσφερε, πρόσφερε. Πήρε όσα πήρε (χωρίς να τα δουλέψει 100% λόγω ατυχιών, τραυματισμών). Όμως τον αφήσαμε (όπως τους μαλέκο και αλωνεύτη) και πήγε σε μια ομάδα ανταγωνίστρια, έτσι ελαφρά τη καρδία… Από την άλλη, διαβάζοντας την γραπτή δήλωση του Τζίμη, μου φάνηκε ότι γράφτηκε από άλλον…”συγγραφέα”. Αν όντως όπως “γράφει” ήθελε να τελειώσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του (όπως λέει) τότε όφειλε να προσμετρήσει τα όσα πρόσφερε με τα όσα εισέπραξε και να βάλει νερό στο κρασί του αφού όσα έπαιρνε ετησίως τα τελευταία 4 χρόνια δεν τα παίρνουν τώρα παίκτες στην ΟΜΟΝΟΙΑ που βάζουν μάτια και παίζουν με την καρδιά τους (έστω κι αν είναι λεγεωνάριοι επαγγελματίες).

Για την ανακοίνωση της ΟΜΟΝΟΙΑ, τις δηλώσεις Παπασταύρου και τη δημόσια συζήτηση. Καλώς έπραξε και τα είπε, φτάνει να στοιχειοθετούνται και να μην έγιναν όλα αυτά με βάση κουβέντες και ενδείξεις. Πήρε προσωπικά την ευθύνη όσων λέει αλλά για να τα αποδείξει θα πρέπει να εμπλέξει όλους αυτούς που ήταν δέκτες των κρούσεων (όπως έγινε με τον Ανδρέα Δημητρίου που αναγκάστηκε να μας πει ότι η «απειλή του Τζίμη για αγωγή» ήταν αναφορά σε ένα sms ότι “θα τα πούμε νομικά” κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, όπου εκεί λέγονται και γίνονται πολλά και διάφορα για να κερδίσει η κάθε πλευρά περισσότερα από τη διαπραγμάτευση). Θα πρέπει η καταγγελία να γίνει στην ΟΥΕΦΑ το συντομότερο. Αλήθεια, οι δηλώσεις Πλατινί πρόσφατα ότι η ΟΥΕΦΑ λειτουργεί όπως η μαφία, μας λένε κάτι; Ο Κύπριος μέλος της εκτελεστικής της ΟΥΕΦΑ πώς λειτουργεί όταν υπάρχουν θέματα που αφορούν τις άλλες Κυπριακές ομάδες σε αντίθεση με την ΟΜΟΝΟΙΑ (βλέπε δηλώσεις του μετά τη σφαγή με Δυναμό Μόσχας). Είδωμεν…

Ενοχλήθηκαν αποελ και ανορθωση, παρότι πουθενά δεν αναφέρθηκε ούτε υπονοήθηκε το όνομα τους, γιατί άραγε; Καταλάβαμε τα αυταπόδεικτα. Ενοχλήθηκε και η κοπ, ο υπουργός και ο γενικός εισαγγελέας ζητούν στοιχεία με δημόσιες τοποθετήσεις ΑΛΛΑ κανένας τους δεν έπραξε κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν το έκαναν όμως για τις δηλώσεις του ΠτΔ για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Γιατί άραγε; Βασικά όλοι όσοι εμπλέκονται στο σύστημα έχουν συγχιστεί, φαίνεται ότι κάποιος τους χάλασε τα σχέδια και ψάχνουν τρόπους να επαναφέρουν την πρότερη κατάσταση. Τους έγινε χαλάστρα. Δεν μας έλειπαν όλα αυτά πήγε και το ακελ να νεκατωθεί και τα έκανε όπως τα έκανε δίνοντας αφορμές αφού έμπλεξε τις πολιτικές τοποθετήσεις (με αφορμή τις δηλώσεις του ΠτΔ για τη βρωμιά στο ποδόσφαιρο) με τις τοποθετήσεις άλλων σωματείων. Κατάφερε, κακώς και πάλι, να μπλέξει την ΟΜΟΝΟΙΑ στον πολιτικό του λόγο. Δεν το θέλουμε αυτό.

ΟΜΟΝΟΙΑ για πάντα.

Γιάνος

Αρχειο