Home » ΡΟΗ » Άποψη φιλάθλου:Καθαρά χέρια ή παράγκα και κουμπάροι ;
ΑΠΟΨΕΙΣ

Άποψη φιλάθλου:Καθαρά χέρια ή παράγκα και κουμπάροι ;

Bet on Alfa <

 Ο Χριστουγεννιάτικος λαχνός της ΟΜΟΝΟΙΑ τώρα και ΟΝLINE – Aγοράστε τον ΤΩΡΑ

Η λέξη δεσμεύομαι έγινε ανέκδοτο στην Κύπρο, προερχόμενη κατά κύριο λόγο από σκοπιμότητες πολιτικής έχοντας κύριο εκφραστή τον πρώτο πολίτη του τόπου. Στο παράσύνθημα μας βγαίνουν και από … αριστερά κατά παρόμοιο τρόπο και πολλά ποδοσφαιρικά σωματεία τα οποία κατά καιρούς το πρωί ξυπνούν όμορφα και ωραία και προς το απόγευμα αρνούνται τον εαυτό τους στο ίδιο θέμα.

Σήμερα Παρασκευή θα παιχτεί ένα θεατρικό έργο με ποδοσφαιρική χροιά και όλοι οι ενδιαφερόμενοι αναμένουμε το αποτέλεσμα το οποίο καλά ή κακά θα δρομολογήσει πράγματα στον ποδοσφαιρικό μας χάρτη. Δέκα σωματεία με επιστολή τους ζήτησαν σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΠ με θέμα την ακύρωση της τετραπλής διαβάθμισης. Ζητούν,λόγω κορωνοϊού να πέσουν μόνο δύο ομάδες με ταυτόχρονη άνοδο των δύο πρώτων ομάδων της β’ κατηγορίας, ανατρέποντας την προκήρυξη του πρωταθλήματος την οποία τα ίδια τα σωματεία ψήφισαν. Σημειώνουμε ακόμα πως, τα ίδια τα σωματεία δεσμεύτηκαν πέρσι πως η αύξηση σε 14 ομάδες θα είχε ισχύ μόνο για την προηγούμενη χρονιά και για αυτό το λόγο πέρασαν στην προκήρυξη την τετραπλή διαβάθμιση,δύο στην πρώτη φάση και δύο με την ολοκλήρωση των πλέι οφφς για να επανέλθουν τα πράγματα στα 12 σωματεία της α’ κατηγορίας.
Είπαμε όμως. Το δεσμεύομαι εξελίσσεται σε ανέκδοτο αφού τα λογής λογής μαγειρέματα βρίσκονται εδώ και καιρό μεταξύ όλων αυτών που με τον ένα ή τον άλλο λόγο επηρεάζονται με τη διαβάθμιση και όχι μόνο. Αυτό το δρόμο των καταστατικών αλλαγών τον παρακολουθούμε εδώ και κάποια χρόνια με περίπου τους ίδιους πρωταγωνιστές. Αλλάζουν λόγω βασικά συμφερόντων, στο τέλος όμως της ημέρας όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι. Αποτέλεσμα όλων αυτών των αλλαγών; Τους βαρέθηκε ο κόσμος. Τους βλέπει που κινούνται στα παρασκήνια και μαγειρεύουν καμένα φαγητά και γελούν μαζί τους γιατί όλη αυτή η διαπλοκή και οι αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες λειτουργούν σε βάρος του ποδοσφαίρου χωρίς να τους νιάζει το αύριο.
Επικαλούνται τον κορωνοϊό ως το μείζον πρόβλημα λες και η πανδημία μόνο την Κύπρο έπληξε. Αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα ξήλωσε ολόκληρη την κοινωνία και είναι καιρός να το αντιληφθούν οι θιασώτες των πρόσκαιρων αλλαγών. Ο covid εμφανίστηκε παντού, κανένας όμως δεν έψαξε για αλλαγές που θα είχαν σωματειακά συμφέροντα. Ομάδες και ομάδες δέκτηκαν κτυπήματα από την ασθένεια ( και μιλάμε για χώρες ποδοσφαιρικά προηγμένες ) αλλά πουθενά δεν εμφανίστηκαν κάποιοι όπως τους έξυπνους κύπριους παράγοντες ούτως ώστε να εκμεταλλευτούν την πανδημία προς όφελος των σωματείων τους και όχι για το καλό του ποδοσφαιρικού συνόλου.
Εάν όσοι νοιάζονται για το ποδόσφαιρο βγουν προς τα έξω και ρωτήσουν την άποψη τους για όσα προετοιμάζουν μερικοί πίσω από κλειστές πόρτες, οι απαντήσεις που θα πάρουν θα είναι καταπελτικά εναντίον στα όποια μαγειρέματα. Ο φίλαθλος κόσμος βαρέθηκε το παραγοντιλίκι, την εύνοια προς κάποιους, τα κατεστημένα και γενικά τη διαπλοκή. Όλοι θέλουν καθαρά χέρια χωρίς την εμπλοκή πολιτικών αρπακτικών τα οποία ουδέποτε άφησαν το ποδόσφαιρο να βαδίσει μόνο του για να βρει επιτέλους την Ιθάκη του. Μια ζωή η ποδοσφαιρική πιάτσα είχε στο κούτελο της τη δράση της παράγκας,των κουμπάρων και εν γένει της διαφθοράς.
Σήμερα λοιπόν θα δούμε εάν έχουμε απαγκιστρωθεί από τη μαφία, τη παράγκα και τα κουμπαριλίκια. Σήμερα περιμένουμε να δούμε εάν ξυπνήσαμε και αποδεσμευτήκαμε από τα κατεστημένα ή απλά βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο των κόκκινων φακέλων, των ψεύτικων δομών και των σάπιων κατασκευασμάτων.
Απευθυνόμαστε στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Κούμα και του τονίζουμε πως αυτό που επιχειρείται σήμερα ισοδυναμεί με πραξικόπημα. Ως ο επικεφαλής της ΚΟΠ γνωρίζουμε πως έχει τη δύναμη να αποτρέψει αυτό που εμείς λέμε για την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Είναι ευαγγέλιο η προκήρυξη κύριε Κούμα. Και εσείς ως ο προασπιστής αυτών που τα σωματεία σε εξέλεξαν πρέπει να κτυπήσετε το χέρι στο τραπέζι και να αποτρέψετε το ποδοσφαιρικό πραξικόπημα. Εάν παρ’ ελπίδα βρεθείτε στο ίδιο ανάχωμα με όσους επιβουλεύονται αυτή την άνομη συναλλαγή, για εμάς πρέπει να γνωρίζετε πως θεωρήστε έκπτωτος από το θρόνο του Προέδρου. Είσαστε το κλειδί για να διατηρηθούν οι σωστές ισορροπίες στο ποδόσφαιρο. Εάν σε τούτο το μείζον ζήτημα συνταχθείτε με τους « ταραξίες « απλά θα αφήσετε ανοικτούς τους ασκούς του Αιόλου οι οποίοι στο πρώτο φούσκωμα του ανέμου θα σας παρασύρουν με βέβαιη κατάληξη τα τηλεοπτικά σας business. Έξω όμως από το ποδόσφαιρο οριστικά και αμετάκλητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΣ
 
   
 

Αρχειο

OMONOIA24 PODCAST

This will close in 0 seconds