Daily News ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κοπιάστε να το αλλάξουμε!

Ο κύβος ερρίφθη. Ο Αντώνης Τζιωνής, τόλμησε να διαβεί τον Ρουβίκωνα και επέλεξε να συγκρουστεί μετωπικά με το ποδοσφαιρικό κατεστημένο του τόπου.

Είπε πολλές αλήθειες χτες ο πρόεδρος. Ανέδειξε με τρόπο ξεκάθαρο, την σήψη και την διαφθορά που υπάρχει στο άθλημα. Έφερε στην επιφάνεια καυτά ζητήματα που απασχολούν τόσο τον φίλαθλο κόσμο στην ολότητα του, αλλά και τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ (ιδιαίτερα) εδώ και αρκετά χρόνια. Θέματα τα οποία ως omonoia24, αναδείξαμε από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης μας! Ταυτόχρονα έθεσε και στο τραπέζι μια σειρά από προτάσεις-εισηγήσεις, προς συζήτηση.

Σίγουρα, εδώ πρέπει να στραφεί η προσοχή του ΔΣ, από σήμερα και μετά. Η αναζήτηση δυνητικών συμμάχων δεν είναι εύκολη. Γιατί, όπως έγινε και στο (πολύ κοντινό) παρελθόν, το κατεστημένο έχει τα μέσα να προσφέρει “φούρνους-ποξαμάθκια” στους δυνητικούς μας συμμάχους. Και εδώ οι ισορροπίες είναι λεπτές. Ένα παράδειγμα; Πως θα διαμοιραστούν τα φετινά “ευρωπαϊκά εισιτήρια”… Ο Κωστάκης είναι αλεπού… Μην το ξεχνάμε αυτό ούτε λεπτό!

Σε επίπεδο τακτικής, στην χτεσινή συνέντευξη τύπου έγιναν σημαντικά λάθη. Λανθασμένα η Διοίκηση, επέλεξε να περιοριστεί στα λάθη που έγιναν την φετινή ποδοσφαιρική χρονιά. Την στιγμή μάλιστα που τα προβλήματα αυτά είναι διαχρονικά. Από το 1948. Αυτό που τους ενοχλεί είναι ο τρόπος ίδρυσης και ύπαρξης μας, τα ιδεώδη μας, το τι πρεσβεύουμε.. Γι’αυτό και οι παραπομπές για τα πανό!

Αυτή είναι μια σημαντική αδυναμία των εκάστοτε διοικήσεων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Περιορίζονται στα “δρώμενα” της δικής τους θητείας, αφήνοντας ασχολίαστα τα όσα προηγήθηκαν. Η Διοίκηση θα έπρεπε χτες να θυμίσει στο φίλαθλο κοινό, τον μεγάλο πόλεμο που δέχτηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ, τα τελευταία χρόνια, από το ποδοσφαιρικό κατεστημένο. Να θυμίσουμε το φιάσκο με την τιμωρία Νεόφυτου Λάρκου; Την ιστορία με το δίπλωμα Ντούσαν Μπάγιεβιτς; Τα σερί με τα κεκλεισμένων των θυρών που επιδίωξαν να στραγγαλίσουν το σωματείο οικονομικά; Τις διαιτησίες στα ντέρμπι με το Αποέλ (Νικολαίδης, Μασιάς, Β. Δημητρίου, Αντ. Χριστοδούλου και πάει λέγοντας)… Να θυμίσουμε ακόμα τις καταγγελίες Μάριου Παναγή;

Ταυτόχρονα θα μπορούσε να θέσει και τον τρόπο με τον οποίο αλλοιώθηκαν ποδοσφαιρικές βαθμολογίες τα προηγούμενα χρόνια και αδικήθηκαν και άλλες ομάδες. ΑΕΛ, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΑΕΚ. Γιατί τα γεγονότα του Τσιρείου και το “φιάσκο” με την διακοπή του ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ πριν 3 χρόνια, ήταν πολύ πιο σημαντικό από το αν “έρεμπε μπροστά” ο Λαφράνζ, στον αγώνα του Τσιρείου πριν 2-3 βδομάδες. Η περσινή αναφορά Κουτσοκούμνη περί αλλοίωσης βαθμολογίας και το σερί με τις κόκκινες στην ΑΕΚ, ήταν επίσης άξια σχολιασμού… Όπως και η διαιτησία Μασιά, αλλά και η τιμωρία Βάλε, πριν μερικές ημέρες, στο ΑΠΟΕΛ-ΑΠΟΛΛΩΝ. Έτσι χτίζεις συμμαχίες! 

Για τους “κόκκινους φακέλους” τουλάχιστον, τα είπε ωμά και τσεκουράτα ο πρόεδρος.

Σε κάθε περίπτωση. Το πρωτάθλημα θα το πάρει ένας. Άρα τα οποία λάθη τακτικής, μπορούν να διορθωθούν με την πάροδο του χρόνου, αν στρατηγικά η ομάδα, μείνει πιστή στις θέσεις της.  Αργά η γρήγορα, το κατεστημένο, θα βάλει ξανά στο στόχαστρο και την ΑΕΚ και την ΑΕΛ και τον Απόλλωνα. Αν είμαστε εμείς αξιόπιστοι και σοβαροί, θα βρούμε τους συμμάχους που θέλουμε. Ούτως ή άλλως οι εκλογές στην ΚΟΠ ακόμα αργούν.

Αν συμπεριφερθεί Δον-Κιχωτικά, η ΟΜΟΝΟΙΑ, δεν θα κερδίσει κάτι από αυτή την προσπάθεια. Πρέπει να αναπτύξει μια πολύπλευρη δραστηριότητα και να βελτιώσει τις σχέσεις της με τα άλλα ποδοσφαιρικά σωματεία. Να κάνει συναντήσεις με τα ΜΜΕ και να θέσει τους προβληματισμούς της για το μέλλον του ποδοσφαίρου στον τόπο. Και να καλλιεργήσει γόνιμο έδαφος, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ώστε να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές στο άθλημα.

Ταυτόχρονα να προσπαθήσει να κρατήσει τον κόσμο της ενωμένο και ομόγνωμο! Αυτό είναι ένα τεράστιο στοίχημα. Και αυτή είναι η πρώτη μεγάλη μάχη που κέρδισε χτες ο Αντώνης Τζιωνής και οι συνεργάτες του. Τονίζουμε όμως ότι χρειάζεται συνεννόηση και συνεργασία με όλους τους φορείς πολιτικής στην πράσινη οικογένεια!

Το μεγάλο στοίχημα που έχει να κερδίσει η ΟΜΟΝΟΙΑ, είναι να πείσει για την ορθότητα των θέσεων της και ταυτόχρονα να συμπαρασύρει μαζί της και άλλα σωματεία. Το ποδόσφαιρο στην Κύπρο χρειάζεται εκ βάθρων αναδιάρθρωση. Για να γυρίσει ο ήλιος όμως, θέλει δουλειά πολλή. Και αυτό θα πρέπει να είναι η ναυαρχίδα της επικοινωνιακής μας πολιτικής, από τούδε και στο εξής… Κάθε φορά που κάποιο σωματείο θα διαμαρτύρεται για τα κακώς έχοντα στον χώρο του ποδοσφαίρου μας, η απάντηση πρέπει να είναι απλή!

Ελάτε να το αλλάξουμε, να απολαύσει ο φίλαθλος κόσμος στην Κύπρο ξανά ποδόσφαιρο ! 

 

Αρχειο