ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λευκαρίτης: «Τουλάχιστον ανοησίες τα όποια σενάρια! Δεν νομίζω να παικτεί μπάλα το 2020»

Αναδημοσίευση: www.kerkida.net

Μίλησε στην ιστοσελίδα, www.kerkida.net, ο πρώην αντιπρόεδρος της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης και είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Μεταξύ άλλων εξέφρασε ξεκάθαρα την άποψη ότι εντός του 2020 δεν πρόκειται να στηθεί ξανά η μπάλα στη σέντρα! Όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη.

Αναλυτικά:

-Δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε εισήγηση για σενάρια, για επανεκκίνηση ή τερματισμό της σεζόν. Ζούμε κάτι το πρωτόγνωρο. Είναι ωραία να κάνουμε τα σχέδια μας, τα πλάνα μας, αλλά αυτό θα πρέπει να συζητηθεί όταν με το καλό ξεπεραστεί αυτό το κακό που μας βρήκε με τον κορωνοϊό.

-Αυτά που ακούω για αύξηση των ομάδων, ή αυτή η ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και αυτές οι ομάδες θα πάνε στην Ευρώπη, συγγνώμη αλλά είναι ανοησίες. Είναι περιττό να συζητάμε για επανέναρξη ή ολοκλήρωση της σεζόν. Αυτό που όλοι θα πρέπει να κάνουμε αν δεν το έχουν ήδη κάνει κάποιοι, είναι να παρακολουθούμε τι μας λένε οι ειδικοί, οι γιατροί, η Κυβέρνηση και να πειθαρχούμε. Τα υπόλοιπα είναι περιττά.

-Θα παρθούν οι αποφάσεις τη στιγμή που πρέπει. Καλές ή κακές αποφάσεις θα ξεπεραστούν.
Ίσως υπάρξουν ευνοημένοι και αδικημένοι, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να μας απασχολεί.

-Είναι παρανοϊκό να σκεφτόμαστε ότι θα παίξουμε μπάλα το Μάιο ή τον Ιούνιο. Είναι χάσιμο χρόνου να σκεφτόμαστε τέτοια πράγματα. Και δεν μιλώ για την Κύπρο μόνο. Η ΟΥΕΦΑ δεν μπορεί να πάρει τώρα αποφάσεις.

-Μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο τον Ιούλιο;

-Δε νομίζω μέσα στο 2020 να μπορούμε στην Ευρώπη να ξανά παίξουμε μπάλα. Δεν βλέπω πως μπορεί να εξομαλυνθεί αυτή η κατάσταση πριν το τέλος του 2020. Δεν είμαι απαισιόδοξος, αλλά είμαι ρεαλιστής. Μακάρι να διαψευστώ. Μακάρι σε σύντομο χρονικό διάστημα να βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό η κατάσταση, αλλά δεν το βλέπω… Μας έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία και κάποιοι άλλοι κάνουν σενάρια; Δεν είναι σοβαρό αυτό το πράγμα.

-Δεν θέλω να μου πει κανείς ότι διακόπηκε οριστικά το πρωτάθλημα. Αυτό το θεωρώ δεδομένο

Δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι δεν θα παιχτεί ποδόσφαιρο ξανά μέσα στο 2020 και να ξεχάσουμε όχι μόνο το κυπριακό πρωτάθλημα αλλά τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη σεζόν 2020-21;

-Ναι από του χρόνου πλέον. Έτσι το βλέπω. Μιλώ ρεαλιστικά. Ειναι όλα σταματημένα. Η ΟΥΕΦΑ μας είπε ότι αναβάλλονται επ’ αόριστον οι τελικοί του Champions League και Europa. Ήθελε και παπά να μας το πει;

-Ο Μπιλ Σάνκλι, αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος που έγραψε ιστορία στη Λίβερπουλ, πριν πεθάνει είπε ότι υπάρχουν πολλά πιο όμορφα πράγματα στη ζωή από το ποδόσφαιρο. Πρέπει να αποδεχθούμε την πραγματικότητα. Να συνειδητοποιήσουμε ότι θα περάσουμε χωρίς κάποια πράγματα για σημαντικό χρονικό διάστημα. Τούτοι που κάνουν σχέδια ας τα κάνουν, αλλά να ξέρουν ότι δεν θα μπορούν να εφαρμοστούν

Σε λίγο είναι και η τηλεδιάσκεψη ΚΟΠ-ΠΑΣΠ-ομάδων-προπονητών..

-Ε και; Θα αποφασίσουν ότι δεν μπορούν να αποφασίσουν. 

Αρχειο