ΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Μάγκες μόνο στον χαρτοπόλεμο

Του Μιχάλη Λουκά από sentragoal.philenews.com

Διαιτητές, κάποιοι με ικανότητες και άλλοι με ανικανότητες, συνεχίζουν ακάθεκτοι να αλλοιώνουν αποτελέσματα και να συντείνουν στη διαμόρφωση του βαθμολογικού πίνακα. Απροκάλυπτα και με στιλ «έχω πλάτες κι ότι θέλω κάνω», τα εκτελεστικά όργανα του συστήματος καταστρατηγούν κανονισμούς και αδυνατούν να πείσουν ότι τα επαναλαμβανόμενα λάθη τους είναι μόνο ανθρώπινα.

Το φαινόμενο δεν είναι βέβαια χθεσινό. Γεγονός το οποίο οδηγεί στο εξής τεκμηριωμένο συμπέρασμα: Σήμερα, ζούμε το σύμπτωμα. Η ασθένεια προϋπήρχε και έχουν βοηθήσει στην εξάπλωσής της, οι διοικήσεις των μεγάλων συλλόγων. Ειδικά αυτών, των οποίων οι ομάδες έχουν εξαντληθεί από την άνιση μεταχείριση, από τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά.

Είναι πολύ χειρότερο, από έναν επικίνδυνο Χριστοδούλου, έναν «κομάντο» Μασιά και έναν εφευρέτη Λαζάρου, να ξέρεις πως οι περισσότεροι πρόεδροι ομάδων δέχονται να γίνονται πιόνια (σιωπηλά ή φανερά), αυτού που οι ίδιοι κατήγγειλαν ως «διεφθαρμένο κατεστημένο».

Υπάρχουν παράγοντες σωματείων, οι οποίοι προτιμούν συνειδητά τον χαρτοπόλεμο σε οπαδικό επίπεδο, παρά να επιλύσουν το πρόβλημα. Διότι δεν θέλουν να το λύσουν. Το απέδειξαν με τη στάση τους την περίοδο των καταγγελιών Παναγή και με την αύξηση των αδιάφορων ομάδων στο πρωτάθλημα.

Προτιμούμε να σκοτωθούμε μεταξύ μας για το παρασκήνιο, παρά να ζητήσουμε επιτακτικά τη λύση του προβλήματος, βλέποντας πέρα από τη μύτη μας. Και άμα κάτσει η σκόνη, ο Κουτσοκούμνης πάλι θα είναι στη θέση του, οι συνεργάτες του στη δική τους, ο κάθε κατεργάρης σύλλογος στον πάγκο του και οι οπαδοί ξοπίσω τους για μια νέα σεζόν αντιπαράθεσης για το ποιος ευνοείται και ποιος αδικείται περισσότερο.

Μια μικρογραφία της κυπριακής κοινωνίας, η οποία επαναστατεί συνήθως στο facebook, έχει όραμα το βόλεμα και την τάση να μαντρώνεται, δέρνοντας το σαμάρι αντί τον γάιδαρο. Όπως στην πολιτική, έτσι και στο ποδόσφαιρο, έχουμε την ηγεσία που μας αρμόζει. Περαστικά μας.

ΠΗΓΗ

Αρχειο