ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ματ:”Απόλαυσα και απολαμβάνω την κάθε στιγμή σε αυτήν την ομάδα”

Aναδημοσίευση από την ιστοσελίδα www.24sports.com.cy

Ποδοσφαιρική φυσιογνωμία που έχει αφήσει σφραγίδα στην Ομόνοια και στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Έχει έλθει στο νησί μας με πολύ καλά «κυβικά». Από τότε που ήλθε μέχρι σήμερα, «ματώνει» τα αντίπαλα δίκτυα. Πέτυχε 24 γκολ την πρώτη χρονιά, 23 τη δεύτερη, 2 την τρίτη, 13 την τελευταία. 62 στο σύνολο.

Την τέχνη του σκοραρίσματος τη ξέρει πολύ καλά. Δεν είναι υπερβολικό να λεχθεί ότι ήταν ένας από τους λίγους ποδοσφαιριστές που αποτέλεσαν φωτεινές εξαιρέσεις μέσα στην «πράσινη» αγωνιστική πενία των τελευταίων χρόνων. Εξ’ ού και είναι εκ των αγαπημένων της κερκίδας.

Φέτος όμως κατάφερε να ζήσει διαφορετικές στιγμές και να δει την ομάδα  που μαζί της  συνδέθηκε, εκεί που της αξίζει. Στην πρώτη θεση. Σε αυτό το εγχείρημα έχει θέσει και τη δική του σφραγίδα.

Ο Ματ Ντάρμπισαιαρ βρίσκεται με την οικογένεια του στην Αγγλία για διακοπές και περιμένει την κλήση από το Χένινγκ Μπεργκ. Στο μεταξύ  αυτές τις μέρες είναι σε σωματική εγρήγορση, περιποιούμενος τον κήπο του σπιτιού του!

Πως εκτιμάς την πορεία της Ομόνοιας τη σεζόν που πέρασε;
« Τη θεωρώ εξαιρετική. Μπορώ να πω ότι την απόλαυσα. Ηλθαν παίκτες με ποιότητα και νοοτροπία πρωταγωνιστή. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ με τη λέξη ποιότητα σε σχέση με παίκτες προηγούμενων χρόνων. Η ποιότητα δεν αφορά μόνο το υλικό. Αφορά τα πάντα γύρω από την ομάδα. Φέτος βάλαμε τις καλές βάσεις ενώ από τότε που άλλαξε το καθεστώς, αποκτήσαμε και καλύτερες υποδομές. Υπάρχει μια οργάνωση στην Ομόνοια που ξεκινά από τον πρόεδρο και μεταφέρεται πιο κάτω. Και φυσικά (μεταφέρεται) και στο ποδοσφαιρικό τμήμα όπου υπάρχει ένας εξαιρετικός προπονητής. Εκείνο που καταλαβαίνω και πιστεύω είναι ότι έρχονται ακόμη καλύτερες μέρες για την Ομόνοια ».

Για την παρουσία του… Ματ Ντάρμπισαιαρ σε αυτήν την περίοδο τι έχεις να πεις;
« Νομίζω ότι η εικόνα μου ήταν θετική. Είχα εξαιρετική συνεργασία με τους συμπαίκτες μου. Προσπάθησα, όπως προσπαθώ πάντα. Πέτυχα 13 γκολ. Όμως αυτό δεν είναι σημαντικό. Όσα χρόνια παίζω στην Ομόνοια πάντα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για όλην την ομάδα. Δεν παίζω για το Ματ».

Πρώτη… χωρίς συζήτηση

Εκτιμάς ότι η Ομόνοια ήταν η καλύτερη ομάδα και δίκαια πήρε την πρώτη θέση κατά τη στιγμή της διακοπής;
« Οπωσδήποτε (Absolutely, ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε και μάλιστα με ήχο φωνής-τηλεφωνική ήταν η συνομιλία- που δεν σήκωνε αντίλογο από το συνομιλητή. Ουδεμία αμφιβολία έχω για αυτό το θέμα. Παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο, αρκετοί λένε ότι η Ομόνοια έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο εδώ και κάποια χρόνια, παρουσιάσαμε πολύ καλή εικόνα στο γήπεδο και κερδίσαμε την Ανόρθωση που ήταν δεύτερη στον πίνακα. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι άλλο για να πω που να ενισχύει αυτό που είπα στην αρχή».

Είναι αλήθεια ότι με το που μπήκε η ομάδα στο πρωτάθλημα ο …επίσημος αγωνιστικός στόχος ήταν το πλασάρισμα στην τετράδα και η συμμετοχή στο Γιουρόπα Λινγκ. Όμως αυτό άλλαξε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Πότε περίπου αισθανθήκατε ότι αυτό δεν αρκεί και η ομάδα είναι σε θέση να κτυπήσει τον τίτλο;
«Καλή ερώτηση. Είναι αλήθεια ότι ο στόχος που τέθηκε από την αρχή ήταν η συμμετοχή μας στο Γιουρόπα. Βλέπαμε όμως ότι η ομάδα είναι πολύ καλή. Πιστέψαμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα περίπου  στο τέλος του Α’ Γύρου. Όταν αγωνιστήκαμε με όλους τους διεκδικητές, μέσα από τα παιχνίδια καταλάβαμε ότι μπορούμε να είμαστε εμείς οι πρώτοι. Τα προηγούμενα χρόνια όταν αγωνιζόμασταν με διεκδικητές του τίτλου νοιώθαμε ότι οι πιθανότητες νίκης για μας ήταν λίγες. Αυτό φέτος δεν υπήρχε».

Η Ομόνοια θα αγωνιστεί στην Ευρώπη μετά από χρόνια. Η τελευταία φορά ήταν συγκεκριμένα το 2017. Πως βλέπεις τα πράγματα για τη νέα αυτή προσπάθεια;
« Ναι  έχουμε καιρό να αγωνιστούμε στην Ευρώπη. Όπως είπα και πριν έχουμε ποιότητα σε αυτή την ομάδα. Αρα γιατί να μην έχουμε θετική πορεία στην Ευρωπαική μας προσπάθεια»;

Ματ είμαι υποχρεωμένος να σε ρωτήσω ευθέως. Κυκλοφορούν φήμες εδώ και μέρες ότι θέλεις να φύγεις από την Ομόνοια. Είναι αλήθεια αυτό;
«Μα εγώ; Να θέλω να φύγω από την Ομόνοια; Για ποιο λόγο να θέλω να το κάνω αυτό; Ούτε υπήρχε ποτέ και ούτε υπάρχει τέτοιο θέμα. Αν είναι δυνατόν. Εξάλλου έχω συμβόλαιο με την Ομόνοια. Μιλώντας βέβαια γενικά ξέρω ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ποτέ κάτι που να θεωρηθεί σίγουρο. Επαναλαμβάνω. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να φύγω από την Ομόνοια. Να σου πω και κάτι ακόμη. Είμαι στην Ομόνοια από το 2016. Απόλαυσα και απολαμβάνω την κάθε στιγμή σε αυτήν την ομάδα. Αυτή την παρουσία που είχαμε φέτος την περίμενα και ήλπιζα σε αυτήν όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στην ομάδα. Τώρα τη ζω».

Ότι και να πω είναι λίγο

Για τον κόσμο της Ομόνοιας τι έχεις να πεις;
«Ότι και να πω για αυτούς τους ανθρώπους δεν θα είναι αρκετό. Είναι εκπληκτικοί οι οπαδοί της Ομόνοιας και τους ευχαριστώ και για τη συμπαράσταση που μου δείχνουν προσωπικά. Ήταν και είναι αυτοί οι άνθρωποι πάντα μαζί μας. Και στα καλά και στα κακά. Ότι και να συμβαίνει είναι παρόντες. Είναι πάντα διψασμένοι για να δουν την ομάδα τους. Και αφοσιωμένοι σε αυτήν. Αυτό που βλέπω τόσα χρόνια εδώ στην Κύπρο είναι απερίγραπτο».

Το σχόλιο σου για το Χένινγκ Μπεργκ…
«Απαιτητικός και σκληρά εργαζόμενος. Η επικοινωνία μου μαζί του είναι άριστη».

Για τον Σταύρο Παπασταύρου…
«Είναι πρώτα από όλα καλός οικογενειάρχης κάτι που είμαι και εγώ και το εκτιμώ πολύ αυτό. Είναι ένας άνθρωπος πολύ εργατικός που θέλει να φθάνει στους στόχους του. Και προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζεται. Ως Πρόεδρος είναι πάντα κοντά μας».

Η καραντίνα λόγω του covid19 ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας…
«Ναι είναι αλήθεια. Ήταν κάτι που δεν ξαναζήσαμε. Ευτυχώς η οικογένεια μου ήταν μαζί μου και αυτό ήταν θετικό για όλους μας. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας ήμασταν στην Πάφο οικογενειακώς. Γυμναζόμουν βέβαια με βάση το πρόγραμμα που πήραμε από το προπονητικό επιτελείο και περίμενα. Τελικά το πρωτάθλημα διακόπηκε».

Ο Ματ Ντάρμπισαιαρ μίλησε με σαφήνεια, έδειξε τα αισθήματα του απέναντι στην Ομόνοια και το λαό της και… ξεκαθάρισε την όποια αμφιβολία που ενδεχομένως  να υπήρχε. Τα υπόλοιπα, τη νέα σεζόν. Εντός πεδιάς.

 

Αρχειο