ΑΠΟΨΕΙΣ

Με αγάπη και ΟΜΟΝΟΙΑ να ρίξουμε τα τείχη

Το άνοιγμα της παραλίας της περίκλειστης Αμμοχώστου από τον Ερντογάν έχει προκαλέσει λύπη και θυμό σε όλους μας αλλά την ίδια στιγμή δείχνει ότι τα πράγματα στο Κυπριακό δεν είναι στατικά και ότι όσο περνούν τα χρόνια χωρίς να παίρνουμε πρωτοβουλίες, τα δεδομένα μάλλον θα χειροτερεύουν.

Το Κυπριακό βέβαια αποτελεί πολιτικό πρόβλημα και τον πρώτο λόγο για την επίλυση του έχουν οι πολιτικοί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κοινωνία των πολιτών δεν έχει   ρόλο να διαδραματίσει ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα διευκολύνουν τη λύση και που θα διασφαλίζουν την ομαλότητα και την ειρήνη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ομόνοια Λευκωσίας, που είναι μεν αθλητικό σωματείο αλλά που στηρίζεται από χιλιάδες οπαδούς απ’ όλα τα μέρη της Κύπρου, έχει ρόλο να διαδραματίσει καθώς η ιδέα της μπορεί να διαπεράσει διαφόρων ειδών εμπόδια που υπάρχουν στο νησί μας, όπως είναι τα οδοφράγματα και τα τείχη του διαχωρισμού που έχουν ριζώσει στα μυαλά πολλών ανθρώπων στην Κύπρο.

Δεν αποτελεί εύκολο εγχείρημα, ωστόσο το νέο ΔΣ της Ομόνοιας αξίζει τον κόπο να προσπαθήσει να δημιουργήσει τις δομές που θα διευκολύνουν τη συστηματική ένταξη τουρκοκυπρίων αθλητών στις τάξεις της Ομόνοιας, κυρίως των νεαρότερων ηλικιών, πριν οι «γκρίζοι λύκοι» και ο κάθε Ερντογάν προφτάσουν να τους ριζώσουν στα μυαλά τους τα τείχη του διαχωρισμού.

Γιατί, όπως πολύ εύστοχα αναφέρει ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Yanni, «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μάθουμε να αγαπάμε και να αποδεχόμαστε τους άλλους και αν αυτό δεν είναι ποτέ δυνατόν, τότε τουλάχιστον θα πρέπει να μάθουμε να ανεχόμαστε τους άλλους».

Αυτά που αναφέρει ο Yanni μπορεί να γίνουν πράξη και να καλλιεργηθούν μέσω του αθλητισμού και ειδικότερα μέσα από τις τάξεις της Ομόνοιας. Παίζοντας βόλεϊ, μπάσκετ, φούτσαλ και ποδόσφαιρο μαζί.

Κατερίνα Βασιλείου

ΥΓ

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να απολαύσετε τον Βενεζουελάνο Pedro Eustache, το δικό μας, το θρύλο Yanni και την εκπληκτική Vann Johnson που τραγουδάει τη μπαλάντα «Love is all»(δίσκος Tribute, no.7), δίπλα από το μαυσωλείο Taj Mahal στην Ινδία το 1997.

https://www.youtube.com/watch?v=_jaGPxHMX1I

 

Αρχειο