ΑΠΟΨΕΙΣ

Άποψη φιλάθλου: Με σκληρή δουλειά θα τελειοποιηθούν οι καλοί «Σαολίν» και θα νικήσουν τους κακούς «Σαολίν»

Η Ομόνοια δυστυχώς δεν πέτυχε  απόλυτα το στόχο της στο παιχνίδι απέναντι στην Αελ και τελικά πήρε μόνο ένα βαθμό. Κάθε βαθμός όμως είναι πολύτιμος και μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη. Η συνέχεια είναι δύσκολη και αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Η Ομόνοια οφείλει να συνεχίσει τη γενναία προσπάθεια που κάνει φέτος μαζί με τον υπέροχο κόσμο της και στο τέλος είναι που θα κάνει ταμείο. 

Η ισοπαλία απέναντι σε μια ομάδα όπως η Αελ στο Τσίρειο προφανώς δεν είναι καταστροφή γιατί, ως γνωστόν, η Αελ είναι μεγάλη ομάδα και όλοι γνωρίζουμε ότι στο Τσίρειο φέτος νίκησε δύο φορές τον Απόλλωνα, νίκησε τον Αποελ ενώ δεν έχασε από την Αεκ και την Ανόρθωση. Από τις μεγάλες ομάδες, καμία δεν νίκησε την Αελ στο Τσίρειο. 

Η Ομόνοια απέναντι στην Αελ ατύχησε να βρεθεί πίσω στο σκορ και μια ομάδα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ικανή για να γυρίσει εις βάρος της σκορ σε ένα ντέρμπι. Η Ομόνοια όμως απέναντι στην Αελ υπό φυσιολογικές συνθήκες θα το γύριζε. Η Ομόνοια αρχικά πέτυχε την ισοφάριση με τον Μποτέακ λίγο πριν το τέλος του α’ ημιχρόνου και στο β’ ημίχρονο είχε τεράστιες προϋποθέσεις να πετύχει το δεύτερο τέρμα πράγμα που θα έκανε αν ο διαιτητής δεν έδινε επιθετικό φάουλ στο Ματ και άφηνε τον Ακιντόλα να στείλει την μπάλα στο πλεκτό.  

Συμφωνώ απόλυτα με τον σπουδαίο προπονητής μας ότι στις κρίσιμες αποφάσεις ο διαιτητής αποφάσιζε εις βάρος της Ομόνοιας και τον δικαιολογώ για το ξέσπασμα του. Τον δικαιολογώ γιατί για εμένα δεν έχει σημασία η χώρα προέλευσης του διαιτητή αλλά οι αποφάσεις που παίρνει και μόνο. Δυστυχώς, ο ρέφερι στον αγώνα με την Αελ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και αδίκησε με τις αποφάσεις του την Ομόνοια. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτοί που επιλέγουν τους ξένους διαιτητές είναι οι ίδιοι που επιβράβευαν τόσο καιρό τα «Σαολίν» των Κύπριων διαιτητών και που «έσφαξαν» ουκ ολίγες φορές την Ομόνοια στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. 

Επομένως, βεβαίως και εξακολουθεί να υπάρχει προκατάληψη ακόμη και όταν σφυρίζουν ξένοι, περισσότερη μάλιστα, καθώς η καταγωγή τους μπορεί να αποτελέσει άλλοθι.  Εξάλλου, και ο κύριος Λάγιεκ ξένος είναι αλλά τα αποτελέσματα της δουλειάς του είναι πολύ φτωχά, όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη. Το ζητούμενο για την Ομόνοια επομένως είναι να σταματήσουν τα εις βάρος της σφυρίγματα.  Είτε σφυρίζουν Κύπριοι είτε μη Κύπριοι.

Εν κατακλείδι, το ότι ο διαιτητής του αγώνα Αελ-Ομόνοια έκανε τραγικά λάθη είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός και τα λάθη του στοίχισαν στην Ομόνοια. Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό και παράξενο πάντως ότι οι διαιτητές συνεχώς κάνουν λάθη εις βάρος της Ομόνοιας και ενοχλεί ιδιαίτερα ότι πλέον αρκετοί έχουν το θράσος και λένε δημόσια ότι στο τέλος θα μας γελάσουν («Ο Τορναρίτης έντυσε τον Πετρίδη νίντζα εξηγώντας το «σαολίν» που θα κάνει για να πιάσει τον τίτλο!», Εφημερίδα Πολίτης, 13/02/2020).   

Όπως και να ΄χουν τα πράγματα όμως, η Ομόνοια πρέπει να συνεχίσει την πολύ καλή προσπάθεια που κάνει φέτος. Η Ομόνοια οφείλει να συνεχίσει την προσπάθεια που κάνει μέχρι να γίνουν οι παίκτες της ανίκητοι και πραγματικοί «Σαολίν». Οφείλει να συνεχίσει την προσπάθεια της για να δημιουργήσει τους καλούς «Σαολίν» οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν τους κακούς «Σαολίν» που υπάρχουν στην Κύπρο. Με σκληρή δουλειά, οι καλοί πράσινοι «Σαολίν» θα πρέπει να καταστούν τέλειοι, ώστε να μην είναι σε θέση να τους «γελάσουν» οι κακοί και επίσης ικανοί, όπως αποδεικνύεται, «Σαολίν» της Κύπρου. Μέχρι να γίνει αυτό όμως, δηλαδή μέχρι να καταστούν τέλειοι και ανίκητοι οι καλοί Πράσινοι «Σαολίν», χρειάζεται και άλλη προσπάθεια. Αρκετή προσπάθεια μπορώ να πω…

Κατερίνα Βασιλείου   

Αρχειο