Home » ΡΟΗ » Μέλη και πραγματικότητες…
ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ

Μέλη και πραγματικότητες…

Πραγματοποιήθηκε μεταξύ συγγενών και φίλων, την περασμένη Τετάρτη, η ετήσια Γενική Συνέλευση του σωματείου.

Όσο και αν το εργάσιμο της ημέρας, αποτέλεσε αποτρεπτικό παράγοντα για αρκετούς, ώστε να παρευρεθούν στην Συνέλευση, η πενιχρή παρουσία των μελών αποτελεί ένα επαναλαμβανόμενο ζήτημα. Ιδιαίτερα όταν η Συνέλευση δεν είναι εκλογική.

Θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αν το ΔΣ έδινε στην δημοσιότητα την πραγματική εικόνα, όσον  αφορά την «δραστηριοποίηση» των μελών του σωματείου. Και όσο και αν δεν κατέχουμε τους αριθμούς με ακρίβεια, η εικόνα είναι περίπου η εξής… Ενεργά μέλη 1.600 περίπου, με τακτοποιημένο (πληρωμένες συνδρομές) περίπου το 55%.  

Αν ακολουθούσαμε το καταστατικό του σωματείου κατά γράμμα, τα μισά μέλη του σωματείου, θα έπρεπε να διαγραφούν! Ιδιαίτερες δυσκολίες, παρατηρούνται επίσης και στο θέμα της ενεργοποίησης της εγγραφής μελών, με αρκετές αιτήσεις να μην εκτελούνται και να μένουν στα αζήτητα.

Είναι καιρός λοιπόν να αντιληφθούμε τις πραγματικότητες και να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, ή να λέμε μισές αλήθειες. Ο καιρός που για να γίνει κάποιος μέλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αποτελούσε mission impossible, ανήκει στο παρελθόν. Οι δύο μεγάλες εκστρατείες εγγραφής μελών επί προεδρίας Στέλιου Μυλώνα μαζί με την φετινή, άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες του σωματείου στον κόσμο της ομάδας. Πόσοι αλήθεια ενδιαφέρθηκαν;

Το νόμισμα πάντα έχει και μια δεύτερη όψη. Η ανάμειξη των μελών του σωματείου με τα διοικητικά, έχει φθίνουσα πορεία. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της ομάδας, δεν θέλει να ασχοληθεί με το κομμάτι αυτό. Προτιμά, να παρακολουθεί απλά την ομάδα στο γήπεδο κάθε Σαββατοκυρίακο και να πηγαίνει σπίτι της… Άρα το να ισχυριζόμαστε ότι όλοι οι φίλοι της ομάδας θέλουν αν γίνουν μέλη του σωματείου και βρίσκουν κωλύματα, μάλλον δεν ισχύει.

Όσα λοιπόν μέλη, πραγματικά γνοιάζονται και θέλουν να αφιερώσουν χρόνο (και χρήμα) για την ΟΜΟΝΟΙΑ, πρέπει να λάβουν υπ’ όψη και αυτά τα μηνύματα. Στην προχθεσινή εκλογή, για την ανάδειξη της νέας Ελεγκτικής Επιτροπής είχαμε 68 έγκυρα ψηφοδέλτια! Αν αφαιρέσει κάποιος τους ψήφους του ΔΣ αλλά και του προσωπικού του σωματείου, τι πραγματικά μένει;

Ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας, χρήζει ριζικής αναμόρφωσης. Μαζί και το Διοικητικό μοντέλο. Πρώτα και κύρια για να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που έχουμε ως σωματείο. Το μοντέλο του «λεφτά-προέδρου» που μπορεί να βγάλει την ομάδα από τα αδιέξοδα, δεν συγκινεί πλέον κανένα. Δεν είναι λοιπόν αυτή, η κατάλληλη στιγμή, να αξιολογήσουμε προτάσεις ή έστω ιδέες, που είδαν κατά καιρούς το φώς της δημοσιότητας. Διαφωνίες πάντα θα υπάρχουν…

Αφού λοιπόν κανένας δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια, τουλάχιστον, αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να συζητήσουμε εναλλακτικά σχέδια μετεξέλιξης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, όσο αφορά το Διοικητικό μοντέλο. Τα συνθήματα αποτελούν πάντα τον εύκολο δρόμο. Η αναζήτηση ολοκληρωμένων, σύγχρονων και ουσιαστικών λύσεων είναι που χρειάζεται κόπο, εξυπνάδα και δουλειά.

Αρχειο