Home » ΡΟΗ » Μην μιλάτε… ο δικός τους Θεός είναι ‘ανώτερος’
ASTERIX Daily News ΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μην μιλάτε… ο δικός τους Θεός είναι ‘ανώτερος’

Και ενώ στο ποδόσφαιρο μας γίνεται το έλα να δεις με τα δημοσιεύματα που βλέπουν επιτέλους το φως να προκαλούν οργή και αγανάκτηση, το ποδοσφαιρικό κατεστημένο βρήκε ξανά τον τρόπο να επιβάλει την σιωπή!

Με αφορμή την αψυχολόγητη και άνανδρη ενέργεια στο σπίτι της μητέρας του διαιτητή Μούσκου, η ΚΟΠ, εκμεταλλευόμενη την δεινή οικονομική κατάσταση των σωματείων, βρήκε μια μοναδική ευκαιρία να επιβάλει την φίμωση και τον σκοταδισμό.

Η αυστηρή ποινικοποίηση των δηλώσεων και η επιβολή άμεσα πληρωμένου προστίμου, υπό την απειλή της αφαίρεσης βαθμών είναι μια ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ.  Είναι μια απόφαση που προκαλεί αηδία.

Ο κ. Κουτσουκούμνης γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα δρώμενα στον χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Δεν είναι και λίγα τα χρόνια που ηγείται της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας. Οι όποιες αποφάσεις τόσο του ιδίου, όσο και του σώματος που ηγείται, οφείλουν να αποτελούν αντικείμενο κριτικής από τα σωματεία, την στιγμή που απασχολούν μια μεγάλη μερίδα φιλάθλων. Και μιλούμε για σοβαρά ζητήματα, όχι καφενειακές συζητήσεις.

Το γεγονός ότι από το 2010 έπεσε στην αντίληψη του το περιεχόμενο συνομιλιών (μέρος των οποίων ακούσαμε πρόσφατα) και η αδυναμία του να τις αντιμετωπίσει ορθολογιστικά, στέλλοντας τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης για παράδειγμα, δεν είναι ένα τεράστιο ζήτημα; Ο αδιαφανείς τρόπος που η ηγεσία της ΚΟΠ, διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα που απορρέουν από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο κριτικής;

Γιατί τώρα ζητά παραιτήσεις των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας; Γιατί δεν δέχεται να συζητήσει την δική του παραίτηση; Γιατί τώρα συζητά κάθοδο ξένων διαιτητών ενώ μήνες πριν, θεωρούσε γραφικούς αυτούς που το ζητούσαν, προβάλλοντας ‘ψηλά εμπόδια’;

Προσπαθεί να γίνει αρεστός και να αποσείσει τις δικές του, βαρύτατες ευθύνες.

Και στο τέλος της ημέρας, ποιος του δίνει το δικαίωμα να ομιλεί, χωρίς να έχει οπουδήποτε επίπτωση, στα ΜΜΕ, την στιγμή που πρόεδροι και παράγοντες σωματείων, φιμώνονται με αυτό τον απαξιωτικό τρόπο. Ποιος του δίνει το δικαίωμα να πιστεύει ότι οι απόψεις του έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιρικό παράγοντα; Ας ακολουθήσει τουλάχιστον την τακτική του κ. Κούμα. Η σιωπή του τον βολεύει…

Στο τέλος της ημέρας, αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι προύχοντες στην ΚΟΠ, είναι ότι το ποδόσφαιρό το παράγουν τα σωματεία. Αυτοί, το μόνο που κατάφεραν, είναι να γαντζωθούν στις θέσεις τους και να υπερασπίζονται με κάθε τρόπο τα του οίκου τους και τα ιδιοτελή τους συμφέροντα.

Εμείς όμως είμαστε φανατικά στην αντίπερα όχθη. Και όποιους γελοίους κανονισμούς και να εφαρμόσουν, η αλήθεια κάποτε θα βρει τον δρόμο στο φως!

Η σιωπή, δεν επιβλήθηκε δια της βίας ποτέ! Ούτε με χούντες, ούτε με τρομοκρατία, ούτε με πραξικοπήματα, ούτε με κατοχή.

Ας το έχουν υπ’ όψιν τους αυτό. Και ας σταματήσουν να πιστεύουν ότι ο δικός τους Θεός είναι ανώτερος!


Αρχειο