ΑΠΟΨΕΙΣ

Άποψη φιλάθλου:”Ο Αποελ έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη και μπράβο του”

Μόλις τελείωσε ο αγώνας Ομόνοια–Αελ, που έγινε στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, ο Αποελ ένιωσε την ανάγκη να τοποθετηθεί δημόσια για μια φάση του συγκεκριμένου αγώνα αναφέροντας ότι «Εικάζουμε ότι η βαθμολογία αποκαταστάθηκε. (Για να μην ξεχνιόμαστε)». Η ανάρτηση του Αποελ συνοδευόταν με εικόνα από το γκολ-offside που πέτυχε η Ομόνοια στο 3ο λεπτό.

Καταρχάς, το ότι τοποθετήθηκε ο Αποελ τόσο άμεσα για το συγκεκριμένο γκολ της Ομόνοιας είναι πάρα πολύ θετικό γιατί η εποικοδομητική συζήτηση μόνο όφελος μπορεί να αποφέρει. Επί της ουσίας, με βάση αυτά που αναφέρει ο Αποελ στη συγκεκριμένη τοποθέτηση, φαίνεται  ξεκάθαρα ότι θέτει πολύ ψηλά τον πήχη για το τι εστί αλλοίωση αποτελέσματος.

Και εξηγούμαι. Ο κ. Κούμας, όταν έκανε αναφορές για αλλοιώσεις αποτελεσμάτων, αναφέρθηκε σε 3 περιπτώσεις μόνο (μέχρι εκείνη τη στιγμή, υπήρξε και 4η αργότερα, στον αγώνα Αεκ-Ενπ) στις οποίες αποδεδειγμένα έγιναν σφαγές.  Για παράδειγμα, η μια σφαγή στην οποία αναφερόταν ο Πρόεδρος της ΚΟΠ έγινε στον αγώνα Άεκ – Ομόνοια,  όταν η Αεκ πήρε 3 πέναλτι, δεν της δόθηκε κόκκινη ενώ από την άλλη ακυρώθηκε στην Ομόνοια καθαρό γκολ και δεν την δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 95ο λεπτό.

Από την άλλη, ο Αποελ θεωρεί αλλοίωση αποτελέσματος το να πετύχει μια ομάδα γκολ από οριακή θέση offside, σε μια πολύ δύσκολη φάση στο 3ο λεπτό μιας αναμέτρησης. Με βάση τον πήχη που έθεσε ο Αποελ για τις αλλοιώσεις αποτελεσμάτων λοιπόν, θα πρέπει να ξαναδούμε λίγο τα πράγματα πιο λεπτομερώς.

–          Στην 1η αγωνιστική, η Άεκ πετυχε το 0-1 στην Πάφο από ανύπαρκτο πέναλτι στο 70ο λεπτό, περίπου.  Βέβαια, η συγκεκριμένη φάση ήταν πολύ δύσκολη και ο διαιτητής παρασύρθηκε.  Με βάση το σκεπτικό Αποελ, έγινε αλλοίωση σε εκείνο τον αγώνα.

–          Στον  αγώνα Απόλλων- Ολυμπιακός, δεν δόθηκε πέναλτι στον Ολυμπιακό σε μια φάση που ο αμυντικός του Απόλλωνα έκανε χέρι και έτσι στερήθηκε στον Ολυμπιακό να πετύχει ένα γκολ. Με βάση το σκεπτικό Αποελ, τέθηκαν καλές βάσεις αλλοίωσης και σε αυτό τον αγώνα.

–          Στον αγώνα Ανόρθωση- Ομόνοια, η Ομόνοια είχε πέναλτι που δεν της δόθηκε. Η Ομόνοια έχασε έτσι την ευκαρία να αποκτήσει πλεονέκτημα και επομένως, μπορεί να λεχθεί ότι, υπήρξε αλλοίωση, με βάση την λογική Αποελ.

–          Στον αγώνα Ανόρθωση – Ολυμπιακός, η Ανόρθωση πέτυχε το 2ο γκολ από θέση offside και το γκολ μέτρησε κανονικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ανόρθωση θα νικούσε ακόμη και αν της ακυρωνόταν εκείνο το γκολ και δεν είχε καμία ανάγκη από τη διαιτησία σε εκείνο τον αγώνα.  Επίσης, όταν η Ανόρθωση «καθάρισε» το παιχνίδι, ο επόπτης της «έκοβε» όλες τις φάσεις (!). Με βάση τη λογική Αποελ, η Ανόρθωση απέκτησε σοβαρό πλεονέκτημα από το 2ο  γκολ και αυτό συνέβαλε στο να γίνει ακόμη μια αλλοίωση.

–          Στον χθεσινό αγώνα Απόλλων- Αποελ, ο Απόλλων είχε δυο καθαρά πέναλτι τα οποία δεν του δόθηκαν. Αλλοίωση και σε αυτό τον αγώνα, με βάση την ίδια λογική, τη λογική Αποελ. 

Με βάση τα πιο πάνω γεγονότα είναι φανερό ότι αυτό που ανέφερε ο Αποελ, δεν ισχύει.  Δηλαδή,  η βαθμολογία δεν έχει αποκαταστάθηκε επειδή η Ομόνοια πέτυχε ένα γκολ με τον επιθετικό της να είναι εκτεθειμένος «ένα εκατοστό». 

Μακάρι να υπήρχε τρόπος να αποκατασταθεί η βαθμολογία.  Αυτό θα ήταν προς όφελος της Ομόνοιας. Όμως, σίγουρα αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι αυτή τη στιγμή.  Ο Αποελ πάντως έθεσε ψηλά τον πήχη για τις αλλοιώσεις αποτελεσμάτων, σε θεωρητικό  πάντα επίπεδο.  Αυτό ισχύει 100%.

Κατερίνα Βασιλείου

Υ.Γ.  Το Σάββατο ο Αποελ έθετε τον πήχη ψηλά για τους άλλους και τελικά την επομένη, δηλαδή την Κυριακή, πέρασε από κάτω. Η φάση της Ομόνοιας στην οποία έκανε αναφορά ο Αποελ ήταν δύσκολη και οριακή, ενώ τα δύο πέναλτι που είχε ο Απόλλων με τον Αποελ ήταν καθαρά και εύκολες περιπτώσεις για ένα διαιτητή.

Αρχειο