ΑΠΟΨΕΙΣ

Άποψη Φιλάθλου:”Ο Λαός μπορεί να δημιουργήσει ποταμό με τα δάκρυα Γερμανού”

Αναμφίβολα, ο καθένας και η καθεμιά από εμάς μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του για αυτά που βλέπει και γίνονται στο κυπριακό ποδόσφαιρο και αυτό δεν είναι κακό, είναι φυσιολογικό.   Σίγουρα δεν είμαστε όλοι βλάκες και βλάκισσες και αντιλαμβανόμαστε γιατί μας αντιμετώπισαν με άδικο τρόπο στους αγώνες απέναντι στην Αεκ και τον Απόλλωνα. Και αυτό μας ενοχλεί.  Όσο μεγάλη και να είναι η ενόχληση όμως, η «πράσινη» κριτική πρέπει να αποβλέπει στο καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου και στην προστασία της Ομόνοιας από τους κακούς. Αλλά η κριτική συνήθως εστιάζει στα λάθη που θεωρούμε ότι κάνουν οι άλλοι.  Για τα λάθη των άλλων όμως δεν φέρουμε ευθύνη. Το πιο σημαντικό είναι την επόμενη μέρα, η οποία είναι δύσκολη και πάντα κρύβει παγίδες, να μην κάνουμε εμείς το λάθος, ασχέτως του τι κάνουν οι άλλοι. 

Η Ομόνοια την ερχόμενη Παρασκευή αγωνίζεται απέναντι στην ομάδα της Πάφου. Δεν θέλω να υπερτιμήσω την ομάδα της Πάφου αλλά για να κερδίσει η Ομόνοια πρέπει οι παίκτες της να παρουσιαστούν σοβαροί. Απέναντι στην Πάφο, η Ομόνοια θα παρατάξει τους δύο πολύ δυνατούς αμυντικούς της, Λούφτνερ και Χούμποτσαν και στα άκρα της άμυνας θα βρίσκονται οι δύο αγαπημένοι, Μαυρίας και Λέζιακς. Στο τέρμα θα είναι η αράχνη από τη Βραζιλία ενώ στο κέντρο θα έχουμε τον Τιάγκο και το Γάλλο παικταρά μας. Προωθημένος μπροστά, θα είναι ο Ματ.  Αυτοί, μαζί με  όποιοδήποτε άλλο κληθεί να αγωνιστεί, θα επιδιώξουν να πετύχουν ακόμη μια νίκη που θα μας επαναφέρει στη σωστή τροχιά.

Δίπλα στους πράσινους παίκτες θα βρίσκεται ο Πράσινος Λαός.  Μπορεί ο αγώνας να είναι ορισμένος ημέρα Παρασκευή, αλλά ο λαός γνωρίζει πότε και πως θα κάνει μια «θυσία» για την ομάδα του. Εξάλλου, αυτό το απέδειξε την εποχή που γινόταν εκστρατεία για να κρατηθεί ζωντανή η Ομόνοια, όταν ένας φτωχός συνταξιούχος στην Κακοπετριά πήγε και έδωσε τη σύνταξη του για να σωθεί η ομάδα και ήταν εκεί ο Ράινερ Ράουφμαν και δάκρυσε απ’ την ενέργεια αυτή, όπως αναφέρει στο βίντεο-αφιέρωμα που δημοσιοποίησε η επίσημη Ομόνοια για τα 70χρονα της. Στο συγκεκριμένο βίντεο οι παλιοί παίκτες της Ομόνοιας παρουσιάζουν με πολύ παραστατικό τρόπο τι σημαίνει Πράσινος Λαός και τη δύναμη του. Όταν παρακολουθείς το συγκεκριμένο βίντεο, μένεις καθηλωμένος/η και σου προκαλείται ρίγος. Αν μου ζητούσαν να βάλω το δικό μου τίτλο στο συγκεκριμένο βίντεο, θα έβαζα τον εξής: «Ο λαός μπορεί να δημιουργήσει ποταμό με τα δάκρυα Γερμανού».

Την ερχόμενη Παρασκευή, όλοι πρέπει να ξεκινήσουν πιο νωρίς για να φθάσουν έγκαιρα στο ΓΣΠ. Ομονοιάτες και ομονοιάτισσες από το Παραλίμνι, τη Δερύνεια, το Ξυλοφάγου και την Ορμήδεια θα συναντήσουν εκεί στον κόμβο της Ριζοελιάς άλλους από τη Λάρνακα, την Αραδίππου, τα Λιβάδια και το Κίτι και όλοι αυτοί θα κατευθυνθούν προς το ΓΣΠ,  προηγουμένως όμως θα συναντήσουν άλλους ομονοιάτες και ομονοιάτισσες εκεί στην Αλάμπρα που θα έρχονται από την Πάφο και τη Λεμεσό και τότε απ’ την Αλάμπρα, όλοι μαζί πλέον, θα κατευθυνθούν προς το ΓΣΠ, εκεί όπου θα συναντήσουν τους υπόλοιπους Ομονοιάτες και Ομονοιάτισσες, απ’ το Δάλι, τα Λατσιά, την Αγλαντζιά, το Στρόβολο, το Καϊμακλί, τη Λακατάμια αλλά και εκείνους που θα έρθουν από το Πελένδρι, τη Σολιά, την  Ευρύχου και τις υπόλοιπες ορεινές περιοχές. Και έτσι, όλοι μαζί, θα σχηματίσουν το πράσινο βέλος, το λαϊκό βέλος, που θα αποτελέσει την αιχμή, την κορυφή της πράσινης προσπάθειας για να πάρει η ομάδα ακόμη μια νίκη.   

Κατερίνα Βασιλείου

Το βίντεο για τα 70χρονα της Ομόνοιας μπορείτε να το βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: Επετειακό αφιέρωμα του Γραφείου Τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τα 70 χρόνια (βίντεο) – OMONOIA24.COM

Αρχειο