ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Ομόνοια και Πασχαλινά Δώρα

Το ακόλουθο κείμενο είναι επίκαιρο της Μεγάλης Εβδομάδας. Όντως, για κάποιους η Ανάσταση ήρθε νωρίς. Αναστήθηκε, βλέπετε,  η ομάδα του Αποέλ από την ψυχρολουσία των περασμένων αποτελεσμάτων. Μαζί του, αναστήθηκε και ο προπονητής τους, ο ποιος έπαιζε το τελευταίο του χαρτί στο χθεσινό παιχνίδι μαζί μας.

Για ακόμη μια φορά η Ομόνοια σε ρόλο  Χριστού ανάστησε το τελειωμένο Aποέλ και μαζί με αυτό προπονητές. Ποιον να πρωτοθυμηθούμε; Από τον Γιοβάνοβιτς,  Δώνη μέχρι Φινκ. Έχετε καταντήσει τον κόσμο της Ομόνοιας ένα κουρέλι μετά τα χθεσινά. Αν είναι δυνατόν, στο κρισιμότερο ίσως παιχνίδι της σεζόν 2014-2015, η Ομόνοια δήλωσε κατηγορηματικά απών.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η ήττα, ούτε και το μέγεθος με το οποίο ήρθε. Μπάλα είναι και γυρίζει εξάλλου. Με ενδιαφέρει όμως το γεγονός ότι το Κύπελλο ήταν ο μοναδικός θεσμός που θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους. Η ήττα θα μπορούσε να έρθει ούτως η άλλως, το θέμα όμως είναι ότι παραδοθήκαμε αμαχητί. Τώρα, υπάρχει η πιθανότητα να στεφθεί ο αιώνιος νταμπλούχος δια χειρός Ομόνοιας. Αυτό θα πει Πασχαλινό Δώρο.

Μιλώντας για δώρα, δεν πιστεύεται ότι ο κόσμος της Ομόνοιας αξίζει κάτι περισσότερο; Ξεχάσατε ήδη την προσπάθεια του κόσμου που τελείωσε αισίως πριν εννέα μόλις ημέρες; Και τολμάτε να ξεχρεώνετε τον κόσμο με έτσι εμφάνιση; Μας καταντήσατε να πιστεύουμε ότι αυτός ο κόσμος της Ομόνοιας δεν αξίζει να πιστεύει σε κάτι καλύτερο παρά μόνο σε λύπες και πικρές. Ντροπή σας.

Για να μην παρεξηγηθώ, γνωρίζω όπως και οι περισσότεροι μας ότι ο κυρίαρχος στόχος από τη αρχή της σεζόν ήταν η εξάδα και η έξοδος προς την Ευρώπη. Καλά όλα αυτά, αλλά από την στιγμή που περνάμε στους τέσσερις του Κυπέλλου, γιατί να μην διεκδικήσουμε το τρόπαιο μέχρι τέλους;  Όλοι μας είδαμε τις δυνατότητες της ομάδας μας άλλωστε και ναι, οι υπόλοιπες ομάδες δεν είναι καλύτερες μας. Από εκεί και πέρα ας παίζαμε πραγματικό ποδόσφαιρο. Αντί για αυτό, εμείς χθες βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας. Το χειρότερο παιχνίδι όλης της σεζόν. Και πάλι Ντροπή.

Αυτό που ζήσαμε χθες νομίζω πως δεν μας άξιζε σε αυτόν τον κόσμο που εννέα μέρες προηγουμένως έδινε από το υστέρημα του για να διασώσει την ομάδα και τα ιδανικά της. Περιττό να λέμε ποιος και γιατί έχει φταίξει, το τρένο του Κυπέλλου έχει χαθεί. Μαζί με αυτό χάθηκε και η προοπτική της εισροής χρημάτων από τα εισιτήρια του επαναληπτικού. Τώρα, με πιο κίνητρο να παραβρεθεί ο κόσμος μας στον επαναληπτικό; Επίσης,  με πιο τρόπο θα μπορούσε ο Πρόεδρος του Σωματείου να τρίξει τα δόντια στον χώρο προπόνησης για να αποφύγουμε τέτοιες εμφανίσεις ξανά, αφού χρωστούμε δεδουλευμένα σε ποδοσφαιριστές;

Προς αποφυγή περισσότερων προβλημάτων, θεωρώ ότι μια λιτή ανακοίνωση απολογίας προς τον κόσμο χωρίς υπερβολές και υποσχέσεις περί ανατροπής θα ήταν το ιδανικότερο, αφού με αυτόν τον τρόπο Διοικητικό Συμβούλιο και Τεχνική Ηγεσία θα δείξουν ότι αναγνωρίζουν πως υπάρχει η αναγνώριση και η εκτίμηση για την προσπάθεια που έχει κάνει ο κόσμος της Ομόνοιας. Έστω και εάν η απολογία είναι πλέον αχρείαστη, γιατί έχετε πραγματικά πικράνει και ντροπιάσει τον κόσμο σας…

Ραγκναροκ

Αρχειο