eDITORIAL ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Omonoia24 – Ένας χρόνος μετά!

Συμπληρώνεται σήμερα ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του omonoia24!

Όταν το καλοκαίρι του 2014, ξεκινούσαμε αυτή την προσπάθεια, πολλά πράγματα είχαμε στο μυαλό μας, αλλά λίγα και ουσιαστικά αποτελούσαν την κύρια επιδίωξη μας. Και αυτά κατά την άποψη μας ήταν τα πλέον σημαντικά:

1. Να αναδείξουμε την σήψη και την διαφθορά που επικρατεί στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα στα υψηλά δώματα της ΚΟΠ.

2. Να φέρουμε στην επιφάνεια τα τεράστια σκάνδαλα αλλά και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο μας, όπως τα τηλεοπτικά, τα στημένα παιχνίδια, την παράνομη στοιχηματική δραστηριότητα.

3. Να προβάλουμε με καυστικό τρόπο, τον κατατρεγμό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, με βάση πολιτικά συμφέροντα αλλά και μια τεράστια ιδεολογική αντιπαράθεση που χρονολογείται εδώ και δεκαετίες.

4. Να δούμε με κριτικό φακό τα εσωτερικά του σωματείου μας. Να εντοπίσουμε αδυναμίες και να τις προβάλουμε, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε βήματα μπροστά. Και να εμπεδώσουμε ότι η καλοπροαίρετη κριτική έιναι ο μόνος τρόπος για να γυρίσει ο τροχός… ούτε ο μηδενισμός και η καλλιέργεια της εσωστρέφειας, ούτε το ‘σιουμάλισμα’ βοηθούν ένα οργανισμό να προοδεύσει και να ευημερήσει…

5. Να αξιολογήσουμε και να κρίνουμε τον τρόπο που ενεργούν οι βασικοί μας ποδοσφαιρικοί αντίπαλοί. τόσο αγωνιστικά όσο και εκτός γηπέδου…

6. Να προσφέρουμε αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωση στον κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ και ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΣΣΑ αλλά και στον κάθε φίλαθλο που αγαπά πραγματικά το ποδόσφαιρο αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα.

Το πόσο τα καταφέραμε ή όχι, εναπόκειται στον κάθε αναγνώστη μας, να το αποφασίσει. Τα στοιχεία που καθημερινά μαζεύουμε, ως εργαλείο αξιολόγησης της δουλείας μας, υποδεικνύουν ότι το omonoia24, αποτελεί σήμερα, μαι αξιόπιστη και αξιόλογη πηγή ενημέρωσης για το κοινό στο οποί απευθύνεται.

Τα αποτελέσματα αυτά μας γεμίζουν με ικανοποίηση αλλά και ψηλό αίσθημα ευθύνης. Ευθύνης απέναντι στο σωματείο και στους οπαδούς του, αλλά και σε όλο το φίλαθλο κοινό ώστε να αποτελούμε πηγή έμπνευσης και προβληματισμού.

Αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες, οι αποκαλύψεις Παναγή, αποτελούν όντως την κορυφή του παγόβουνου για τα τεκταινόμενα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Οι επερχόμενες εκλογές στην ΚΟΠ, μάλλον δεν θα δώσουν λύσεις αλλά (και με την αύξηση των ομάδων σε 14) τουναντίον θα ενισχύσουν την παρούσα διαβρωμένη κατάσταση στο άθλημα. Ας γνωρίζουν τουλάχιστον ότι κάποιοι θα επαγρυπνούν.

Καταληκτικά. τονίζουμε τα εξής… Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ένα τεράστιο, ιστορικό σωματείο, με ισχυρό λαϊκό έρεισμα και μια μεγάλη παρακαταθήκη. Το omonoia24,θα διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού, την ιστορία αλλά και την μεγάλη ιδέα που περικλείει το σωματείο μας. Δεν μας φοβίζει τίποτα, ούτε κανείς θα μας σταματήσει. Γιατί η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι πάνω από όλους και όλα!

Ευχαριστούμε για την στήριξη, αυτή την πρώτη χρονιά. Για τα καλά σας λόγια αλλά και την κριτική σας! Ελπίζουμε σε μια δεύτερη χρονιά πιο γόνιμη και παραγωγική. Αλλά πάνω απ’ όλα σε μια ομάδα που θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και θα αντεπεξέλθει τον δυσκολιών. Μια ΟΜΟΝΟΙΑ πηγή χαράς και έμπνευσης για τον κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ και ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΣΣΑ!!

Αρχειο