Home » ΡΟΗ » Πίστη και προσήλωση στο ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πίστη και προσήλωση στο ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Η μεγάλη νίκη της ομάδας μας το Σάββατο έχει δημιουργήσει δικαιολογημένα μια ευφορία σε όλους μας. Ήταν όντως μεγάλη νίκη μετά από μεστή εμφάνιση και με μια διαιτησία που δεν ανταποκρίθηκε. Μια διαιτησία που έκανε πολλά λάθη, κάποια εξ’ αυτών περίεργα και ανεξήγητα. Όπως περίεργοι ήταν και οι σχολιασμοί φάσεων από τους “αναλυτές”. Ο ένας είναι κάθετος ότι υπάρχει χέρι στο πέναλτι, ο άλλος ότι δεν είναι ξεκάθαρο (;) το βίντεο και ο άλλος ότι είναι δύσκολη (;) φάση. Καθόλου δύσκολη φάση, το βίντεο δείχνει πως ο παίκτης παίζει καθαρά την μπάλα με το δεξί χέρι και αλλάζει την πορεία της μπάλας. Εξάλλου, ο παίκτης της αελ δεν διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή, αλλά δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ότι τάχα δεν ακούμπησε την μπάλα (μετά από οδηγίες της διοίκησης του προφανώς). Περίεργη είναι και ποντιοπιλατική παρουσίαση από το ρικ των περιπτώσεων κίτρινων καρτών που δεν δόθηκαν (τάχα δύο περιπτώσεις για αελ και μόνο δύο για ΟΜΟΝΟΙΑ)…θα ήταν προτιμότερο να μην έδειχναν καμιά.

Είναι μεγάλη η πίκρα για την διοίκηση της αελ αφού μας τσαμπουνούσαν όλη τη βδομάδα ότι θα κερδίσουν, ότι ο Μπεργκ τους φοβάται, ότι θα τους δέρουν όλους κλπ. Τολμώ να πω όμως ότι η πλειοψηφία του κόσμου της αελ δεν τους ακολούθησε, αναγνωρίζοντας την ήττα τους χωρίς να ψάχνουν δικαιολογίες. Είπε ο Κέρκεζ ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν καλύτερη για 35 λεπτά και η αελ για όλο το υπόλοιπο παιχνίδι! Δεν ξέρω αν αναφερόταν στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά κύριε Κέρκεζ, εκτός από το πρώτο 10λεπτο που κυριαρχήσατε καθολικά ακολούθησε ένα 80λεπτο (πλέον οι καθυστερήσεις) που η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν ανώτερη κάνοντας αυτό που έπρεπε να κάνει, δηλαδή 35 λεπτά πλήρους κυριαρχίας και αφού το γύρισε έκανε άλλα 45 λεπτά υποδειγματικής διαχείρισης, ενώ 2 φάσεις που δεν το έκανε απόλυτα καλά ήταν εκεί ο ΦΑΜΠΙΑΝΟ να σας πει όχι.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η νίκη αυτή θα έχει σημασία μόνο εάν την Πέμπτη η ομάδα μας κερδίσει την αεκ. Ο ενθουσιασμός και η πείνα μας για τον τίτλο θα πρέπει να λειτουργήσουν θετικά και να μην παρασυρθεί η ομάδα. Ούτε υποτίμηση του αντιπάλου ούτε υπερτίμηση, αφού και οι δύο οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα. Σεβασμός στον αντίπαλο, προσήλωση στον αγώνα με ταπεινότητα και καλό ποδόσφαιρο. Η ομάδα μας είναι καλύτερη αλλά και η αεκ έχει κάποιους πολύ ποιοτικούς παίκτες που θα πρέπει να προσεχθούν. Πέραν αυτού, το κλίμα που δημιούργησε η αελ καθόλου τυχαίο δεν είναι αφού με αυτό τον τρόπο φέρεται ως σύμμαχος της αεκ στο θέμα της αποζημίωσης Παπασταύρου από την Ευρωπαϊκή μας πορεία, όπως συμφωνήθηκε πέρσι τον Μάη. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι οι παίκτες της αεκ ούτε θα γλιστράνε ούτε θα παίζουν χαντμπολ… Διότι και ο προπονητής τους είναι πολύ καλός αλλά και απολλωνίστας, ανθρώπινο είναι αλλά δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε αφού κοντά μας δεν είναι μόνο η αελ αλλά και ο ισόβαθμος της απόλλωνας.

Άσε που πιστεύω ότι οι αντιδράσεις της διοίκησης της αελ δεν έχουν να κάνουν με την διαιτησία (που έτσι κι αλλιώς δεν τους βγαίνει από τις φάσεις). Ας θυμηθούν ότι πρώτη ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ που ζήτησε ξένους διαιτητές πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά χωρίς ανταπόκριση. Σίγουρα τους έκατσε βαριά στο στομάχι μια ήττα σε ένα παιχνίδι που θεωρούσαν δεδομένο όπως διατυμπάνιζαν προηγουμένως. Σίγουρα, θέλουν να βάλουν πίεση στον Παπασταύρου για να εισπράξουν τα λεφτά της Ευρώπη αλλά και να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα κατά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με σκοπό την αγωνιστική συμπεριφορά των αδιάφορων ομάδων του 1ου γκρουπ για δικό τους όφελος. Ταυτόχρονα δημιουργούν ένταση στο οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑ, με στόχο τον αποπροσανατολισμό από το αγωνιστικό κομμάτι. Το παίζουν «νέο αποελ» ένα πράμα. Γι’ αυτό προσοχή στο ματς της Πέμπτης.

Όσο για την ανόρθωση, βγήκε να μας πει για μοιρασιά; Οι μοιρασιές όπως τις εννοούν δεν γίνονται με δημόσιες συζητήσεις όπως επέλεξε ο Παπασταύρου, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Μιλούν για μοιρασιές αυτοί που σε μια νύχτα απέσυραν τον υποψήφιο τους για την προεδρία της κοπ από τις εκλογές της κοπ και την επομένη βρέθηκαν με δικό τους αντιπρόεδρο στην κοπ δίπλα από τον μακαρίτη τον Κουτσοκούμνη. Αυτοί που έφεραν για δεύτερη θητεία ως πρόεδρο τους τον άνθρωπο που, όπως λεν οι ίδιοι, τους «έκλεβε»… Και γιατί τον έφεραν πίσω για 2η θητεία; Επειδή θεωρούσαν ότι με αυτόν τον άνθρωπο θα έπαιρναν τα ηνία μέσα από το δικό του το παρασκήνιο, δεν το λέω εγώ το λεν οι ίδιοι οι οπαδοί τους. Αυτοί που τον περασμένο Μάη παρέβηκαν τα διατάγματα και την ίδια ώρα παρασκηνιακά εισέβαλλαν στο Προεδρικό για να γίνει το δικό τους. Αυτοί που δεν δέχονταν τους λογικότατους όρους Παπασταύρου για επανέναρξη του πρωταθλήματος, αφού άλλα είχαν στο μυαλό… Αυτοί που πλαστογράφησαν δελτίο υγείας ποδοσφαιριστή. Αυτοί που φέτος πριν το VAR ήταν 1οι στη βαθμολογία σκοράροντας με πέναλτι σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, αλλά μετά το VAR…δεν έχει τόσο συχνά πέναλτι και νάσου τους στην 4η θέση, χωρίς να λέω ότι δεν έχουν καλή ομάδα. Ως εδώ, αρκετά.

Οπότε, ας αφήσουμε πίσω μας όλα όσο έγιναν και ας συγκεντρωθούμε στο επόμενο ματς. Την ομάδα την έχουμε, συγκέντρωση χρειάζεται και αποφασιστικότητα. Είναι σημαντικό να κερδίσουμε την αεκ για να πάμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο μεθεπόμενο με απόλλωνα.

Πίστη και προσήλωση στο ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Γιαννος Ιωαννου


Αρχειο