Home » ΡΟΗ » ‘Αποψη Φιλάθλου: Πλασματικό το αρνητικό σερί
ΑΠΟΨΕΙΣ

‘Αποψη Φιλάθλου: Πλασματικό το αρνητικό σερί

Ολοκληρώθηκε και η 10η αγωνιστική και με βάση τα αποτελέσματα η Ομόνοια μάζεψε 23* από τους 30 διαθέσιμους βαθμούς.  Δηλαδή, σε δέκα αγώνες η Ομόνοια έχασε 7 βαθμούς. Η Ομόνοια πέτυχε 7 νίκες, έφερε 2 ισοπαλίες και δέχτηκε μια ήττα.  Η Ομόνοια νίκησε τη Δόξα, τη Ν. Σαλαμίνα, την Αεκ, τον Απολλωνα, τον Εθνικό, την Αελ και την Ενπ.  Έφερε ισοπαλία με τον Ολυμπιακό και την Ανόρθωση και έχασε από την Πάφο. Η Ομόνοια έδωσε αγώνες σε δύσκολες έδρες, όπως η «Αρένα», το Δασάκι της Άχνας, το «Αντώνης Παπαδόπουλος» και το Παραλίμνι.  

Στην 11η αγωνιστική η Ομόνοια αγωνίζεται με τον Αποελ σε ένα αγώνα διαφορετικό απ’ όλους τους υπόλοιπους καθώς πρόκειται για το «αιώνιο» ντέρμπι. Το ρόστερ του αντιπάλου κοστολογείται πέραν των 10 εκ. και ο αντίπαλος θα παρατάξει απέναντι μας ένα σοβαρό και αξιόπιστο σύνολο.  Ο «αιώνιος» έχει σοβαρή αμυντική γραμμή και πληθώρα παικτών, μερικοί εκ των οποίων είναι και αρκετά ποιοτικοί, όπως για παράδειγμα ο «πύραυλος» Τάμαρι, ο Ντε Βιντσέτι, ο Νικόλας Ιωάννου, ο Άλεφ, ο Σάβιτς, ο Εφραίμ, ο σκόρερ Μερκής κ.α.

Από την άλλη πλευρά, η Ομόνοια μετά από χρόνια θα παρουσιαστεί στο ντέρμπι χωρίς ιδιαίτερο άγχος καθώς, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, ακόμη και αν χάσει, η χρονιά δεν χάνεται.  Ως γνωστό, στις προηγούμενες χρονιές, τέτοια περίοδο, μια ήττα από τον Αποελ άφηνε την Ομόνοια ουσιαστικά χωρίς στόχους. Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά και η Ομόνοια έχει πετύχει καλή βαθμολογική συγκομιδή.  Στους τελευταίους 3 αγώνες μάλιστα έχει πετύχει 3 διαδοχικές νίκες.  Αν η Ομόνοια καταφέρει να μαζέψει τουλάχιστον 7 βαθμούς στους επόμενους 3 αγώνες (Αποελ, Δόξα στο ΓΣΠ και Ν. Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος»), θα είναι σημαντική επιτυχία.

Ο στόχος για την Ομόνοια είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι. Έτσι και με τον Αποελ.  Αν όμως δεν έρθει η νίκη δεν σημαίνει ότι χάθηκε ο κόσμος. Το αρνητικό σερί που έχει δημιουργηθεί με τον Αποελ δεν πρέπει να βάζει πίεση στην Ομόνοια και δεν πρέπει να την αποπροσανατολίζει. Εξάλλου, το αρνητικό σερί είναι μερικώς πλασματικό και κτίστηκε σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση, την περίοδο που η Ομόνοια ήταν ακόμη δυνατή, ο «αιώνιος» αντίπαλος κατάφερνε κάποιες φορές να νικήσει δίκαια αλλά και κάποιες φορές με παράτυπο τρόπο. Κυρίως την τριετία 2013-2015, η Ομόνοια μπορούσε αρκετές φορές να νικήσει τον αντίπαλο της, ωστόσο, ακόμη και όταν δικαούνταν τη νίκη δεν την έπαιρνε λόγω του ότι δεν την άφηναν οι διαιτητές.

Στη δεύτερη φάση, η Ομόνοια συνέχισε να χάνει από τον «αιώνιο» αλλά οι ήττες οφείλονταν κυρίως στο ότι διευρύνθηκαν οι διαφορές στην ποιότητα που είχαν μεταξύ τους οι δύο ομάδες, κυρίως λόγω του ότι η ποιότητα της Ομόνοιας είχε πέσει αρκετά. Ωστόσο, η υπεροχή στην ποιότητα δεν διασφαλίζει από μόνη της τη νίκη. Την τελευταία τριετία ο «αιώνιος» χρησιμοποιεί πολύ αποτελεσματικά στο επικοινωνιακό πεδίο το αρνητικό σερί που έχει δημιουργήσει εις βάρος της Ομόνοιας για να βάλει πίεση στην Ομόνοια λίγο πριν τα μεταξύ τους παιχνίδια, με αποτέλεσμα το μυαλό της Ομόνοιας να θολώνει, η Ομόνοια να μην μετρά σωστά τις δυνάμεις της, να μην διαχειρίζεται με μετριοπάθεια τους αγώνες με τον Αποελ και να χάνει, πολλές φορές εύκολα μάλιστα.

Εν κατακλείδι, στόχος της Ομόνοιας σε κάθε παιχνίδι είναι η νίκη.  Κάποιες φορές η νίκη μπορεί να μην έρθει, αυτό ισχύει και για το επόμενο παιχνίδι, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι στην εξέλιξη του «process» του Μίστερ Μπεργκ η Ομόνοια να πετύχει τους τελικούς της στόχους στο φετινό πρωτάθλημα.

Απέναντι στον Αποελ η Ομόνοια θα παρατάξει τον έμπειρο, σοβαρό και παικταρά Μποτέακ, την «αλεπού» που λέγεται Ματ, τους δύο υψηλόσωμους οπισθοφύλακες της, Λανκ και Λούφτνερ, και τους δύο «αγαπημένους», Μαυρία και Λέσιακς.  Αυτοί, μαζί  τον Τιάγκο και τα άλλα παιδιά, θα επιδιώξουν το καλύτερο.  Καλή τύχη μάγκες μου και με τη νίκη.

Κατερίνα Βασιλείου

*Δυστυχώς τους δύο βαθμούς απ’ αυτούς που κερδίσαμε μας τους πήραν.  Πλασματικό το σερί, πλασματική και η βαθμολογία.

Αρχειο