ΑΠΟΨΕΙΣ

Ποιες ομάδες θα πάνε διαβάθμιση;

Με βάση τους κανόνες που ισχύουν αυτή τη στιγμή,  οι τελευταίες δύο ομάδες του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας από του χρόνου θα πρέπει να αγωνίζονται στη β’ κατηγορία.  Το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας θα σχηματιστεί με το πέρας του β’ γύρου του πρωταθλήματος και θα αποτελείται από τις τελευταίες έξι ομάδες του βαθμολογικού πίνακα. 

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα του φετινού πρωταθλήματος, φαίνεται ότι το δεύτερο γκρουπ θα αποτελείται από τη Δόξα, τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, την Ενπ, τον Εθνικό Άχνας, την Πάφο FC και τη Ν. Σαλαμίνα ή την Άεκ Λάρνακας.  Οι δύο τελευταίες ομάδες δεν θα πάνε διαβάθμιση γιατί είναι πολύ καλές ομάδες.  Άρα διαβάθμιση θα πάνε δύο από τις ακόλουθες ομάδες: Δόξα, Ολυμπιακός, Ενπ, Εθνικός Άχνας και Πάφος.  Ποιες απ’ αυτές τις ομάδες όμως θα πάνε διαβάθμιση;

Κατά τη  δική μου γνώμη ο Ολυμπιακός δεν θα πάει διαβάθμιση όσο ο Πρόεδρος του και ο ικανότατος προπονητής του παραμένουν στη  θέση τους και όσο οι σχέσεις μεταξύ αυτών των δύο είναι αρμονικές.  Από την άλλη, η Ενπ, αν και έχασε έδαφος, πιστεύω ότι θα βρει τα ψυχικά αποθέματα για να ανακάμψει.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ενπ έδειξε ότι δεν φοβάται μεγάλους αντιπάλους, όπως ο Αποελ και η Αεκ.

Όσο αφορά τον Εθνικό  Άχνας, μέχρι τώρα έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και παλεύει αξιοπρεπώς κάθε παιχνίδι. Ο Εθνικός Άχνας έχει για προπονητή του το μεγάλο παίκτη Γιώτη Εγκωμίτη. Ο Γιώτης Εγκωμίτης είναι χαμηλών τόνων και ως γνωστό μιλάει λίγο και δουλεύει πολύ. Επίσης, σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, ο Εθνικός αγωνίζεται σε μια ένα γήπεδο που είναι πιο ποδοσφαιρικό σε σχέση με αυτά των υπόλοιπων ομάδων.

Η Δόξα Κατωκοπιάς, ήδη έχασε αρκετό έδαφος στο φετινό πρωτάθλημα και φαίνεται ότι θα είναι η μια από τις δύο ομάδες που με το πέρας της αγωνιστικής περιόδου θα αποχαιρετίσουν την α’ κατηγορία. Ο Πρόεδρος της Δόξας κύριος Χριστοδούλου έχει προσφέρει πολλά στο προσφυγικό σωματείο τα τελευταία χρόνια όμως φαίνεται ότι κουράστηκε και φέτος μάλλον δεν θα πετυχει τους στόχους του.  Ίσως να το επέλεξε και ο ίδιος βέβαια καθώς ο ίδιος πριν λίγους μήνες είχε πει «θα ππέσω όταν το θέλω εγώ».

Η Πάφος FC παρόλο που έχει δαπανήσει αρκετά λεφτά (!) φέτος, δεν  έχει πείσει. Οι παίκτες της Πάφου, εκτός από τον αγώνα με  την Ομόνοια, είναι αλλού για αλλού.  Επίσης, η Πάφος ταλανίζεται από πολλά προβλήματα τραυματισμών και αυτή τη στιγμή δεν έχει προπονητή.  Ως σύνολο η Πάφος δεν έχει «δέσει» και δεν έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο.

Επομένως, κατά τη γνώμη μου οι δύο ομάδες που δεν έχουν πείσει μέχρι στιγμής είναι η Δόξα και η Πάφος FC και είναι τα δύο φαβορί για να πάνε διαβάθμιση. Εκτός εάν αλλάξουν οι κανόνες και αποφασιστεί ότι καμία ομάδα της α’ κατηγορίας δεν θα πάει διαβάθμιση προκειμένου να διεξαχθεί το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου με 14 ομάδες αντί 12 που είναι φέτος.

Κατερίνα Βασιλείου

Αρχειο