ΑΠΟΨΕΙΣ

Άποψη Φιλάθλου:”Ποτέ δεν πήραν Κυπριακή σημαία σε Ευρωπαικό αγώνα”

Ανήμερα της επετείου της ανεξαρτησίας της Κύπρου θα ήταν παράλειψη  να μην αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά θα εμφανιστεί η σημαία της Κύπρου σε αγώνες ευρωπαϊκών ομίλων. Αυτό,διασφαλίζεται από την παρουσία της Ομόνοιας στους ομίλους του Europa League για πρώτη φορά. Η κυπριακή σημαία θα βρίκεται στις φανέλες της Ομόνοιας αλλά και στις κερκίδες, σε περίπτωση που επιτραπεί από την Ουεφα η παρουσία του Πράσινου Λαού στις εξέδρες.

Στις προηγούμενες παρουσίες κυπριακών ομάδων σε ευρωπαϊκούς ομίλους (Αεκ, Ανόρθωση, Αποελ και Απόλλων), οι οπαδοί τους ποτέ δεν πήραν στο γήπεδο την κυπριακή σημαία παρά μόνο την ελληνική. Την ελληνική σημαία τη σεβόμαστε, ωστόσο, είναι οξύμωρο -και καταγράφουμε το γεγονός- ότι οι συγκεκριμένες ομάδες διασφάλισαν την παρουσία τους στους «χρυσοφόρους» ευρωπαϊκούς ομίλους λόγω της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντί της κυπριακής, ύψωναν την ελληνική σημαία όταν αγωνίζονταν στην Ευρώπη.

Μοναδική περίπτωση, βέβαια, που αξίζει ειδικής αναφοράς αποτελεί ο αιώνιος αντίπαλος μας, ο Αποελ. Ο Αποελ, τα τελευταία χρόνια κάνει τα πάντα για να πάρει το πρωτάθλημα της Κύπρουγιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι ο πρωταθλητής Κύπρου έχει μεγάλες πιθανότητες εισόδου σε ευρωπαϊκό όμιλο και ως εκ τούτου να πάρει «ζεστό παραδάκι».

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι αν ο Αποελ αγωνιζόταν στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα αγωνιζόταν ποτέ σε αγώνες Champions League και το πιο πιθανό δεν θα έμπαινε ποτέ στους ομίλους του Europa League.  Ο Αποελ κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν ο ΟΦΗ της Κύπρου.

Οφείλουμε επίσης να σημειώσουμε ότι, λόγω της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Αποελ τα τελευταία χρόνια εβγάλε πέραν των 125 εκατομμυρίων ευρώ από την παρουσία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ως ο πρωταθλητής της Κύπρου και όχι της Ελλάδας. Στον Αποελ, όμως, η κυπριακή σημαία δεν έχει θέση παρά μόνο η ελληνική.

Τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν για τον Απόλλων, την Ανόρθωση και την Αεκ. Αν η Αεκ αγωνιζόταν στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι βέβαιο ότι δεν θα συμμετείχε ποτέ σε ομίλους του Europa League.

Η Ομόνοια διαφέρει από αυτές τις ομάδες και ως κυπριακή ομάδα σέβεται την Κυπριακή Δημοκρατία και αναγνωρίζει τα οφέλη που προκύπτουν από την ύπαρξη της.  Γι’ αυτό το λόγο, έχει στη φανέλα της τη σημαία της Κύπρου. Είμαστε περήφανοι που η κυπριακή σημαία θα εμφανιστεί για πρώτη φορά σε αγώνες του Europa League εξαιτίας της δικής μας ομάδας, της Ομόνοιας.

 

Αρχειο