Home » ΡΟΗ » ΨΕΥΤΕΣ!!
ΑΠΟΨΕΙΣ

ΨΕΥΤΕΣ!!

Μόλις έχω διαβάσει πριν λίγο τις σημερινές ραδιοφωνικές δηλώσεις του Νεκτάριου Πετεβίνου. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι το ΑΠΟΕΛ είναι μια ομάδα αντιπροσωπευτική πλήρως του τόπου μας. Διακατέχονται 100% από τα ψεγάδια του λαού μας: Ψεύτες, φωνακλάδες, ευθυνόφοβοι, ρίχνουν το μπαλάκι παρακάτω, δαχτυλοδείχνουν όλους γύρω τους, “μαγκάκια” και δειλοί νταήδες.

Ο ψυχολόγος Karl Jung, πατέρας της ψυχοανάλυσης, είχε γράψει ότι “Πάντα βλέπουμε τα δικά μας απαράδεκτα λάθη στους εχθρούς μας […] Αυτό είναι ένα είδους ψυχολογικής προβολής”. Ο άλλος μεγάλος ψυχολόγος Sigismund Freud έγραψε ότι “Η ψυχολογική προβολή είναι ένας αμυντικός μηχανισμός όταν προσπαθούμε να υπερασπίσουμε το ΕΓΩ μας από λάθη που αντιλαμβανόμαστε υποσυνείδητα, αλλά τα αρνούμαστε και τα προβάλλουμε σε άλλους γύρω μας”.

Ο κύριος Πετεβίνος αυτό ακριβώς κάνει. Συσκευάζει τα λάθη του σωματείου του και τα εκτοξεύει όπου βρει, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει και να αποποιηθεί ευθυνών. Όμως ο κύριος Πετεβίνος δεν το κάνει υποσυνείδητα και απερίσκεπτα. Το κάνει έχοντας πλήρη επίγνωση της αλήθειας, ως και ο ίδιος θύμα του κορωνοϊού.

Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός αποπλανητικού εκμεταλλευτή. Να μην δέχεται ποτέ ευθύνες ή έστω την πιθανότητα να είναι λάθος. Να κατηγορεί τους πάντες γύρω του ότι είναι υποδιέστεροι, ενώ ο ίδιος βρίσκεται στο εδώλιο. Ελπίζω μόνο αυτή η συμπεριφορά του κύριου Πετεβίνου και όποιων τον ξαμολάνε απερίσκεπτα ανάμεσα μας, να εμφανίζεται μόνο στην επαγγελματική τους ζωή και όχι στην προσωπική τους. Ειδάλλως λυπάμαι πολύ τα άτομα που πρέπει να ζουν μαζί τους καθημερινά.

Ντροπή σας κύριοι! Εδώ δεν μιλάμε για διαιτησίες, οπαδιλίκια ή δημοσιογραφικές αψιμαχίες, ή έστω για κάτι πιο σοβαρό, αλλά αναίμακτο, όπως η διαφθορά του ποδοσφαίρου. Εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και την δημόσια υγεία. Βάλατε σε κίνδυνο όχι μόνο τους εαυτούς σας, όχι μόνο την ομάδα σας, όχι μόνο το σωματείο σας, όχι μόνο τους καθημερινούς ανθρώπους που δουλεύουν εκεί, αλλά και ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα του νησιού.

Είμαι οργισμένος με την αλαζονική και παιδιαρίστικη στάση σας, και για αυτό θέλω και μπορώ να αποδομήσω λέξη προς λέξη τα λεγόμενα σας κύριε Πετεβίνε. Η μόνη μου λύπη είναι ότι είμαι ένας ασήμαντος οπαδός μιας αντίπαλης ομάδας, και πιθανότατα δεν θα διαβάσετε ποτέ ότι έχω να σας πω.

1. “από την Τρίτη 8/12 όλη η ομάδα είναι σε καραντίνα”

Ενώ έπρεπε να είναι από την Δευτέρα 7/12 ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ, εφόσων υπήρχε κρούσμα. Γιατί; Θα το δούμε σε λίγο…

2. “Ποδοσφαιριστής της ομάδας ήταν το Σάββατο (σημ. 5/12) απύρετος, ήρθε στο προπονητικό κέντρο, δεν ένιωθε καλά όμως και επέστρεψε σπίτι του. Ένιωθε κομμάρα, δεν έκανε προπόνηση. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής σαφώς και δεν ήταν στην αποστολή. Την Δευτέρα το πρωί έκανε τεστ γιατί είχε πυρετό.”

Και εδώ διαφαίνεται η κουτοπονηριά που σας χαρακτηρίζει κύριε Πετεβίνε. Ξέρετε να ρίχνετε το πρωτόκολλο της ΚΟΠ εκεί που σας βολεύει, αλλά ξεχνάτε ότι σε αυτό το πρωτόκολλο έχουμε όλοι πρόσβαση. Και δεν βαριόμαστε σαν εσάς να το διαβάσετε (επειδή προφανώς βαριόσαστε, ειδαλλιώς θα έπρεπε να σας χαρακτηρίσω ως κακόβουλο που το διαβάσατε και παραποιείται τα γραφόμενα του). Και όχι μόνο αυτό, αλλά όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται για να διαλυθούν τα πέπλα ομίχλης που πάτε να μας ρίξετε, βρίσκονται σε μόλις 2 σελίδες (βρείτε link προς το πρωτόκολλο αυτούσιο στο τέλος, βλ. σελ. 7-8 “Σενάριο Θετικού Κρούσματος”). Όπου παίρνω από το πρωτόκολλο χρησιμοποιώ βέλος >. Όπου παραθέτω σχόλια του κύριου Πετεβίνου χρησιμοποιώ αρίθμηση.

> “Ποδοσφαιριστής ή/και μέλος της Προπονητικής ομάδας ή/και μέλος της υποστηρικτικής ομάδας που παρουσιάζει συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, αδυναμία-καταβολή, πονοκέφαλο, μυαλγίες, διαταραχές όσφρησης και γεύσης, δύσπνοια, φαρυγγίτιδα, ρινική συμφόρηση/καταρροή τότε θα πρέπει άμεσα να ενημερώνει τον προσωπικό του ιατρό/ιατρό της ομάδας για εξέταση και οδηγίες και θα πρέπει να υποβάλλεται άμεσα σε διαγνωστικό τεστ COVID-19. Στην περίπτωση που είναι αρνητικό θα επιστρέφει στις δραστηριότητες της ομάδας. Νοείται ότι όσοι είναι θετικοί στον ιό, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ακολουθούνται τα πιο πάνω.”

Τονίζω το ΑΜΕΣΑ του πρωτοκόλλου. Από το Σάββατο μέχρι την Δευτέρα μεσολάβησαν 48 ώρες. 48 ώρες δεν είναι ΑΜΕΣΑ. Είναι ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟ ΜΑΣ. Σε άλλο μέρος του πρωτοκόλλου αναφέρετε ότι τα τεστ ΠΡΕΠΕΙ να διενεργηθούν εντός 24 ωρών. Επειδή στείλατε τον παίχτη σπίτι του δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε επαφή με την υπόλοιπη ομάδα.

Να τονίσω επίσης ότι ο “καφενές” που λέγεται ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ είχε αποκαλύψει μια βδομάδα πριν το αιώνιο ντέρμπι μεταξύ μας, ότι στην εταιρία του ΑΠΟΕΛ υπήρχαν ήδη 4 θετικά κρούσματα εκ των εργαζόμενων εκεί και αυτό προσπαθούσε το ΑΠΟΕΛ να το αποκρύψει. Το ΑΠΟΕΛ, να θυμίσω, ότι βγήκε να κάνει μια μισο-ανακοίνωση στα ραδιόφωνα αρκετές μέρες μετά το συμβάν, και προσπάθησε να διαβεβαιώσει ότι κανένας παίχτης δεν ήρθε σε επαφή με τους 4 εργαζόμενους.

Και εδώ να σχολιάσουμε ότι η εταιρία ήξερε ότι υπήρχε υψηλό ρίσκο για εμφάνιση κρουσμάτων στην ποδοσφαιρική ομάδα, εφόσων ο ιός εξαπλώθηκε στα γραφεία του σωματείου τους (αν πάρουμε τα λεγόμενα τους κατά γράμμα), αλλά αποφάσισε να ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ 48 ώρες για να κάνει τεστ σε παίκτη που εμφάνιζε ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΓΓΡΑΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ.

Ο πυρετός δεν είναι το μόνο σύμπτωμα του κορωνοϊού, αλλά που να το γνωρίζατε αυτό; Δεν είστε γιατρός. Αλλά αν παίρνατε την συμβουλή γιατρού θα το μαθαίνατε. Την πήρατε την συμβουλή; Μάλλον όχι. Η υποψία μου είναι ότι αποφασίσατε να αποσιωπήσετε το γεγονός, και στείλατε τον ποδοσφαιριστή για τεστ μόλις την Δευτέρα το πρωί όταν εμφάνισε πυρετό (αν σας πιστέψουμε, που δεν ξέρω γιατί να σας πιστέψουμε με τόσα ψέματα που καταφέρατε να χωρέσετε σε μόλις 4 παραγράφους)

3. “Όπως γνωρίζετε, αν ακολουθούσαμε κατά γράμμα το πρωτόκολλο, τότε από τις 9/12 θα έπρεπε να κάνουμε προπονήσεις.”

Λάθος, καθώς τα τεστ σας τα κάνατε (σύμφωνα με εσάς) 8/12 και είχατε αρκετά επιβεβαιωμένα κρούσματα. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο θα έπρεπε να διενεργείσετε επιπρόσθετα τεστ κάθε μέρα που βγάζατε νέο θετικό κρούσμα εάν κάνατε προπονήσεις. Τις προπονήσεις δεν τις αποφύγατε από το καλό της καρδιάς σας, αλλά για να μην διασυρθείται εντελώς μόλις συνειδητοποιήσατε πόσο σας ξέφυγε η κατάσταση.

> “Όσες Ομάδες έχουν επιβεβαιωμένο κρούσμα […], η προπόνηση τη συγκεκριμένη ημέρα θα αναβάλλεται και όλα τα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας, Ποδοσφαιριστές και Προσωπικό, θα πρέπει να υποβληθούν εντός 24 ωρών σε διαγνωστικό τεστ.”

> “Όσα μέλη της Ομάδας έχουν αρνητικά τεστ θα μπορούν να επιστρέψουν στις δραστηριότητες της ομάδας με ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΛΙΝΙΚΗ παρακολούθηση για 10 μέρες”

> “Σε περίπτωση που ομάδα, έχει 4 θετικά κρούσματα και άνω εντός 7 ημερών, θα πρέπει να επαναλαμβάνει τεστ την 3η μέρα καιτην 5η μέρα από το τελευταίο θετικό κρούσμα.”

4. “Υπήρξε θετικό άτομο που κρύψαμε; Αυτό λέει η Ομόνοια. Αντιλαμβάνεσαι ότι όταν κάποιος είναι θετικός, έχει πάει σε δευτερόλεπτο στο Υπουργείο Υγείας. Πώς να έκρυψες κρούσμα; Οι ημερομηνίες είναι εκεί όπως και οι αποδείξεις”

Προσοχή, έχει τρύπα μπροστά σου Νεκτάριε!

5. “Την Δευτέρα το πρωί έκανε τεστ γιατί είχε πυρετό”

Όχι, μη!!!

6. “Το αποτέλεσμα του τεστ, εκδόθηκε την ώρα που δημοσιεύτηκε (σ.σ. 18:42 το απόγευμα της προηγούμενης Δευτέρας).”

Πως θα βγεις τώρα από την τρύπα Νεκτάριε;

Δηλαδή παραδέχεσαι ότι έπρεπε άμεσα να ενημερωθεί η ΚΟΠ και το Υπουργείο. Επειδή προφανώς δεν ενημερώθηκαν για να διεξάχθηκε ο αγώνας. Επειδή για να διεξαχθεί ο αγώνας χρειάζεται να επιβεβαιωθεί ότι οι συμμετέχοντες είναι αρνητικοί.

 

Εάν το τεστ βγήκε 15-20 λεπτά πριν τον αγώνα, και το Υπουργείο/ΚΟΠ μαθαίνουν “στο δευτερόλεπτο”, τότε γιατί δεν ειδοποίησε κανείς στο γήπεδο; Γιατί δεν είχε καμία γνώση η ΚΟΠ ή η Ομόνοια ή ο διαιτητής του αγώνα; Μήπως, λέω, μήπως όντως πήγατε να κρύψετε το κρούσμα. Μήπως καθυστερήσατε σκόπιμα την εξέταση που έπρεπε να γίνει από το Σάββατο ή έστω την Κυριακή; Μήπως αποφασίσατε μόνοι σας ότι μιας και δεν πάτε για πρωτάθλημα, δεν θέλετε να υποφέρετε διασυρμό και στο κύπελλο και σχεδιάζατε να αναβληθούν αγώνες; Ή μήπως σκεφτήκατε ότι “αποκλείεται να είναι κορωνοϊός” και δεν κάνατε τίποτα; Ότι και αν έγινε πάντως, η στάση σας τώρα είναι εξεφτελιστική και εξαιρετικά ύποπτη. Όχι μόνο δεν παραδέχεστε τα λάθη σας, αλλά επιμένετε να κατηγορείτε άλλους και να σέρνετε στην λάσπη μαζί σας όποιον φτάνει η διχαλωτή γλώσσα σας.

 

Από το πρωτόκολλο:

 

“Νοείται ότι όσοι είναι θετικοί στον ιό, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής (σημ. σε προπονήσεις) και ακολουθούνται τα πιο πάνω”

 

Αυτό ισχύει για προπονήσεις, αλλά αν ισχύε για προπονήσεις, τότε νοείται ότι ισχύει και για αγώνες.

 

“Για τις επόμενες 14 μέρες από το τελευταίο θετικό κρούσμα, όλες οι επαφές θα πρέπει να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ πριν από κάθε αγώνα”

 

Μήπως έγινε διαγνωστικό τεστ στα 20 λεπτά πριν να ξεκινήσει ο αγώνας; Μήπως ενημερώσατε τουλάχιστον την Ομόνοια για το τι συμβαίνει και αν δέχεται να αναβληθεί ο αγώνας; Τον διαιτητή;

 

Εφόσων δεν υπήρχε η ώρα να γινεί τέτοιο τεστ, ο αγώνας θα αναβαλλόταν! Αλλά αυτό είναι που προσπαθείτε να μας πείτε: “δεν υπήρχε ώρα”. Ενώ το ξέρατε από το Σάββατο τι γινόταν.

 

7. “Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν γράψει επιστολή, καταγγέλλουν χωρίς αποδείξεις κάτι που κάνουν πολύ τον τελευταίο καιρό. Μιλάμε για τις κεφαλές της Ομόνοιας, εμπνέονται και τα αναφέρουν.”

Όπα, να την πάλι την πιπίλα με τις “αποδείξεις που δεν έχετε”, το καταφύγιο του μικρόμυαλου κατεργάρη. Οι εξυπνοπονηράδες δεν σου αρμόζουν Νεκτάριε. Η παραπλανητικές σου σοφιστίες είναι γελοίες και με αφήνουν παντελώς αδιάφορο. Αποδείξεις υπάρχουν άπειρες. Οι παίχτες σου σχολιάζουν άλλα των άλλων. Τα ίδια σου τα λεγόμενα είναι αντιφατικά και δείχνουν μια πλήρη άγνοια της πραγματικότητας, της σοβαρότητας της κατάστασης και των κανονισμών που τόσο γενναιόδωρα σκορπάς εδώ και εκεί. Η ΚΟΠ δεν θα διενεργούσε έρευνα εάν γνώριζε στα χρονικά πλαίσια που λες ότι υπήρχε κρούσμα στην ομάδα σας.

Όσο για το τι κάνει “συχνά” η Ομόνοια τελευταία… Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι.

8. “Παρά το γεγονός πως καταγγέλλουν θέματα ηθικής, ενώ την ίδια ώρα η Ομόνοια έχει παραδεχτεί ότι ο πρόεδρος της δεν κάνει καραντίνα. Είναι απίστευτο αυτό το πράγμα που ακούσαμε. Υπήρξε δημόσια παραδοχή και δεν έχουμε κάνει τίποτα, δεν είπε κανείς τίποτα.

Να ενημερώνεσε καλύτερα τότε Νεκτάριε μου. Αν έχεις παράπονο, ελεύθερα κάνε καταγγελία. Είναι αναυθαίρετο δικαίωμα σου. Δεν χρειάζεται να μένεις στις δημόσιες τοποθετήσεις. Αλλά ξέρεις ότι δεν έχεις πάτημα για να κάνεις οτιδήποτε, και απλά γαυγίζεις για να στρέψεις τα βλέμματα μακριά από σένα.

Επίσης συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Έναν άνθρωπο που έκανε αρκετά τεστ ως τώρα και ήταν αρνητικός, και μια ολόκληρη ομάδα που είναι 90% θετικά κρούσματα. Μάντεψε ποιος δεν τήρησε τα μέτρα.

9. “Ειδική άδεια που να επιτρέπει και να μπαίνει πρόεδρος και να κάνει ότι θέλει, δεν το ακούσαμε ποτέ”

Ειδική άδεια για να αγνοείς τα πρωτόκολλα που συμφώνησες δεν ακούσαμε ΕΜΕΙΣ ποτέ. Μάλλον εκεί στο ΑΠΟΕΛ έχετε πάρει τα ΝΑΖΙάρικα “ΑΠΟΕΛ υπεράνω όλων” και “ΑΠΟΕΛ εναντίων όλων” κάπως πολύ κυριολεκτικά.

10. “Παραλάβαμε σήμερα την επιστολή της Ομόνοιας, μετά από μέρες που την ζητάμε. Η Ομόνοια δεν είχε το θάρρος να την κοινοποίησει.”

Ούτε εσύ είχες το θάρρος να κοινοποιήσεις τα κρούσματα σου. Ούτε και το θάρρος να παραδεχτείς τις εγκληματικές απροσεξίες του σωματείου σου.

11. “Είναι μια επιστολή που όπως είπαμε, θα έλεγα πως δεν υπάρχει παράγραφος που να μην συνοδεύεται από ψέμα.”

Να την πάλι την ψυχολογική προβολή! Κατηγορείς τους άλλους για τον ίδιο τρόπο που λειτουργείς εσύ σαν “επαγγελματίας” και κατ’επέκταση το σωματείο σου, όντας εσύ ο αντιπρόσωπος του.

12. “Ακούγοντας και τα ραδιόφωνα, οφείλετε όλοι οι δημοσιογράφοι να γνωρίζετε το πρωτόκολλο. Όταν υπάρχει κρούσμα σε ομάδα, τότε η ομάδα ενημερώνει την ΚΟΠ. Όποτε εντοπίζαμε κρούσμα, ενημερώναμε την ΚΟΠ, τον υπεύθυνο πρωτοκόλλου. Εκδόθηκε το πρωτόκολλο στις 25/9. Πρέπει να το γνωρίζουμε όλοι”

Αν έχεις διαβάσει τι έχω γράψει, τότε γνωρίζεις και εσύ τώρα τι λέει το πρωτόκολλο (κάλλιο αργά παρά ποτέ).

Αυτούσιο το πρωτόκολλο:

https://www.cfa.com.cy/images/DownloadsGr/%CE%A4%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%20%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%BF%20%CE%9A%CE%9F%CE%A0%20%2025%20%CE%A3%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%202020%20(002).pdf

Αρκετά ανεχτήκαμε τον εγωισμό σας, τον εμπαιγμό σας και την αλαζονεία σας. Αρκετά ανεχτήκαμε τις φασιστικές τακτικές σας αποσιώπησης της βρωμιάς που βγάζετε. Αρκετά ανεχτήκαμε να διαφθείρετε το ποδόσφαιρο με την ατιμία σας. Τώρα βάζετε σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές. Τουλάχιστον να είχατε την αξιοπρέπεια να σιωπήσετε…

Στέφανος Χ.

 

Αρχειο