ΑΠΟΨΕΙΣ

Άποψη Φιλάθλου:” Tα δεδομένα…”

Με το ρομαντισμό που με χαρακτηρίζει γράφω και πάλι. Άφησα δύο μέρες να περάσουν για να καταλάβω το μεγαλείο της βόμβας που έπεσε την Κυριακή στο ΓΣΠ. Δεν κρύβω πως μου θύμισε τις Κυριακές τις παλιές, που σα μωρό περίμενα να έρθει η ώρα να δέσω το κασκόλ στο χέρι και να ανηφορήσω προς το γήπεδο. Τι να πούμε για αγάπες και λατρείες, τι να πούμε για την ένταση, το πάθος, τη δίψα και την απαίτηση του λαού. Τι να πούμε για τις οικογένειες που επιστρέφουν, για τα παιδιά που μαθαίνουν, για τους μεγάλους που αναπολούν και θαυμάζουν.

Με περηφάνια μετά από πολλά χρόνια φεύγω όχι μόνο με ψηλά το κεφάλι, αλλά έχοντας όπλα στην φαρέτρα μου που με κάνουν να νιώθω άτρωτη, αλώβητη από τα βλήματα που μας βάλουν εδώ και μια δεκαετία. Αυτό το κατάφερε η ιδέα της που γίνεται πράξη, η αποδοχή της για την ολότητα του κόσμου, η δύναμή της απέναντι στη βρωμιά, η μοναδικότητά της να επιβάλλεται σε όποιο την αντιμετωπίζει.

Δεν είναι τυχαίο, είναι μάλλον μοιραίο η ίδια πάντα να πληγώνεται, να πονά, να πέφτει και μαγικά να αναγεννάτε μέσα από τις στάχτες της. Δεν μπορεί πια κανείς να κρυφτεί, δεν μπορεί κανείς πια να την μειώσει, ΚΑΝΕΝΑΣ. Είμασταν και είμαστε μόνοι μας αυτό είναι δεδομένο όμως τα αλάνια δε φοβούνται, δεν πτοούνται και δεν πεθαίνουν αυτό να το θυμάστε.

Η ιδέα της μας δίνει ζωή και το μόνο σίγουρο είναι πως όσο «μικροί» ή όσο «μεγάλοι» θα είμαστε πάντα πιστοί της ακόλουθοι και θα της παρέχουμε οξυγόνο για να σπάσει τον κλοιό που την ταλαντεύει και να αποδείξει σε όλους πως και μονή της μπορεί.

Υ. Γ

Το σύνθημα που έγινε ιδέα : «όσοι δεν μας σέβονται θα μας φοβούνται»

Αιώνια δική σου,

Δωριάνα Κυριάκου

Αρχειο