Home » ΡΟΗ » Τα εγκλήματα του παρελθόντος και η ανάγκη για κάθαρση.
eDITORIAL ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ

Τα εγκλήματα του παρελθόντος και η ανάγκη για κάθαρση.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της προχθεσινής ετήσιας Γενικής Συνέλευσης ο πρόεδρος του σωματείου αναφέρθηκε , όπως ήταν αναμενόμενο, και στο οικονομικό.

Στη περίληψη των σημείων της ομιλίας που ανάρτησε το σωματείο στην ιστοσελίδα του αναφέρονται και τα εξής:

«Ο μεγάλος βραχνάς, οι μηνιαίες υποχρεώσεις σε πρώην ποδοσφαιριστές και προπονητές που στραγγαλίζουν τη ρευστότητα του συλλόγου, απότοκα της περιόδου της εγκληματικής διαχείρισης, μειώθηκαν αισθητά. Συγκεκριμένα, από τους 60 διακανονισμούς που πλήρωνε η ομάδα πριν 3 χρόνια, απέμεινε μόνο ένας ποδοσφαιριστής, συν κάποιοι άλλοι της περσινής περιόδου, τους οποίους βέβαια τα συμβόλαια και η διαδικασία αποπληρωμής, δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με τα εγκλήματα του παρελθόντος. Αυτή η ραγδαία μείωση, αποτελεί από μόνη της μεγάλη πρόοδο και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα. Να το πω πιο απλά: Η ΟΜΟΝΟΙΑ για αρκετά χρόνια πλήρωνε 2-3 ρόστερ.»

Η αναφορά σε «εγκλήματα» και «εγκληματική διαχείριση» δεν προσδιορίστηκε χρονικά από τον Αντώνη Τζιωνή. Σίγουρα αναφέρεται στην περίοδο προεδρίας Μιλτιάδη Νεοφύτου χωρίς να ξεκαθαρίζει εάν τα εγκλήματα αφορούν και τη περίοδο Στέλιου Μυλωνά.

Σε κάθε περίπτωση αυτό δεν έχει σημασία.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι υπάρχει παντού στον ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΟ κόσμο μία κοινή διαπίστωση. Ότι έγινε λανθασμένη οικονομική διαχείριση σε βαθμό που να την περιγράφουμε ως «εγκληματική».

Το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε για αυτό;

Στο παρελθόν – το 2013- είχε τεθεί επιτακτικά  από το πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Νικόλα Χριστοδούλου το ζήτημα διορισμού ανεξάρτητου ελεγκτικού οίκου που θα διερευνούσε τα πεπραγμένα του σωματείου την περίοδο Μιλτιάδη Νεοφύτου (2008-2012). Μάλιστα είχαν ετοιμαστεί και όροι εντολής και είχε εξευρεθεί και ο ελεγκτικός οίκος και είχε γίνει και συνάντηση.

Τότε το ζήτημα δεν προχώρησε από το τότε Διοικητικό Συμβούλιο.

Η θέση του Νικόλα Χριστοδούλου για έρευνα από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο ήταν και είναι σωστή. Όμως το 2013 τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Τότε  υπήρχε ένταση, διχόνοια, καχυποψία. Επίσης τότε  η έννοια όλων ήταν να μην βουλιάξει το καράβι και όλα τα άλλα έρχονταν σε δεύτερη μοίρα.

Σήμερα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ο νυν πρόεδρος πέτυχε να ενώσει το κόσμο και ειδικά τους οργανωμένους. Τώρα υπάρχει ανεκτικότητα στην αντίθετη άποψη. Τώρα δεν δαιμονοποιείται το κάθε τι που κάνει η διοίκηση. Επίσης η  έλευση του Πάμπου Χριστοδούλου επανάφερε την ελπίδα στο πράσινο στρατόπεδο.

Σήμερα επομένως υπάρχει η απαραίτητη ηρεμία και σύμπνοια αλλά και η ωριμότητα για να αναζητηθούν ευθύνες για τη διαχείριση των προηγούμενων χρόνων.

Ο σκοπός δεν είναι να πούμε ότι φταίει ο άλφα ή ο βήτα (χωρίς αυτό να αποκλείεται). Αλλά να αναδειχθούν οι αδυναμίες και τα προβλήματα. Να δούμε που πήγαμε λάθος, να δούμε γιατί δεν λειτούργησαν ασφαλιστικές δικλίδες, καθώς και πως μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση ούτως ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη στο μέλλον.

Εάν από την έρευνα που θα γίνει προκύψουν ευθύνες προσώπων σε βαθμό που να στοιχειοθετούν υποθέσεις για λήψη δικαστικών μέτρων, τότε αυτά πρέπει να ληφθούν.

Για τη διαχείριση της περιόδου Μιλτιάδη λέχθηκαν και γράφηκαν πολλά. Πολλά ήταν δικαιολογημένα άλλα ήταν αποκύημα φαντασίας. Σπιλώθηκαν άνθρωποι, έπεσε πολλή λάσπη , θίχτηκαν άτομα που δεν είχαν τις ευθύνες που τους αποδίδονταν και την γλύτωσαν όσοι είχαν.

Συνεπώς τώρα που διάγουμε περίοδο ενότητας  είναι χρυσή ευκαιρία να εξεταστεί ο διορισμός ανεξάρτητου ελεγκτικού οίκου στον οποίο θα δοθούν όλα τα στοιχεία με σκοπό να ετοιμάσει έκθεση πεπραγμένων της περιόδου 2008- 2012 ή άλλης περίόδου που θα καθοριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Μόνο με αυτό το τρόπο θα επέλθει η κάθαρση στο σωματείο , θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου και θα γυρίσουμε πραγματικά σελίδα.

 

Αρχειο