ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Tα κουλουράκια, η παράγκα και η απουσία plan B (match analysis)

Δεν πήρε η ΟΜΟΝΟΙΑ το ποθητό αποτέλεσμα χθες στο ΓΣΠ. Κύρια γιατί δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που τις παρουσιάστηκαν αλλά και γιατί είχε απέναντι της ένα αρκετά καλό αντίπαλο.

Η κραυγαλέα ευκαιρία του Τιάγκο, τελικά ήταν καθοριστική. Και όσο η τύχη δεν είναι με το μέρος μας, θα είναι δύσκολο να κερδίσουμε τέτοια παιχνίδια. Γιατί ο “ανθρώπινος παράγοντας” ποτέ δεν θα καθορίσει την τύχη ενός αγώνα υπέρ μας.

Ο Χενιγκ Μπεργκ έστησε μαεστρικά την ομάδα μας χθες στο ΓΣΠ. Ο Χούμποτσαν “κλείδωσε” την δεξιά πλευρά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ταλαιπωρώντας αφάνταστα στον Εφραίμ την ίδια στιγμή που ο Χάρης Μαυρίας “αλώνιζε” στην αριστερή πτέρυγα του Αποέλ. Αν μάλιστα ο Τιμόθεος Χριστοφή δεν έκλεινε τα μάτια και κιτρίνιζε νωρίς τον Ζοαζίνιο (ως όφειλε), το προβλήματα του Αποέλ θα ήταν ακόμα περισσότερα. Την ίδια στιγμή, ο Μποτεάγκ, δημιουργούσε ρήγματα στον άξονα του αντιπάλου, ενώ με τα τρεξίματα του δυσκόλευε τους μέσους του Αποέλ να δημιουργήσουν.

Βασικά το Αποελ τα περίμενε όλα από τον Τάαμαρι. Πολύ καλός ο Ιορδανός, προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην άμυνα μας. Κρίμα για τον ίδιο που αρέσκεται σε θεατρινισμούς, για να κερδίσει πέναλτι. Σε κανένα αξιόπιστο πρωτάθλημα δεν θα “δούλευε” αυτή η τακτική. Θα τον έκραζαν όλοι! Στην πρώτη φάση που ζητά πέναλτι κάνει ένα τεράστιο βήμα στην περιοχή, μετά το μαρκάρισμα, και πέφτει κάνοντας πιρουέτα. Κίνηση που αποδεικνύει ότι το οποίο μαρκάρισμα του έγινε δεν ήταν δυνατόν να τον ανακόψει. Στην δε περίφημη φάση του 85’ κάνει ξανά πιρουέτα και πέφτει σαν πυροβολημένος. Hollywood Star.

Πέραν από την φάση του Τιάγκο, το παιχνίδι ίσως να κρίθηκε ξανά, στην απουσία plan B από τον Μπεργκ. Ο Νορβηγός προπονητής, ενώ κάνει πολύ ορθό στήσιμο στην ομάδα, δεν μπορεί να την βοηθήσει φρεσκάροντας την όταν αυτή κουράζεται. Την ίδια στιγμή που ο Ντολ φρέσκαρε τα άκρα του, ο Μπεργκ έκανε μια μόνο κίνηση. Τα φρέσκα πόδια και οι αλλαγές (ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι) θα βοηθούσαν αφάνταστα και χθες.

Και κάτι τελευταίο… Η επικοινωνιακή εκστρατεία του Αποελ και της ΚΟΠ, άρχισε ήδη να δουλεύει. Οι πρώτες αναρτήσεις ξεκίνησαν από τα γνωστά “παπαγαλάκια”. O μόνος ζημιωμένος του χθεσινού αγώνα είναι ο Τιμόθεος Χριστοφή. Ο οποίος απέδειξε ότι είναι και αυτός “αναλώσιμος”!

Το ποδόσφαιρο συνεχίζει να υποφέρει κάτω από την δυναστεία του Κούμα, του κουμπάρου του, του Πρόδρομου και των συνεργατών τους. Κανένας διαιτητής, δεν είναι διαθετημένος να θυσιάσει την καριέρα του, χαλώντας τα χατίρια των αφεντικών. Η ΟΜΟΝΟΙΑ σε πρώτη φάση, οφείλει να στηρίξει έμπρακτα και άμεσα το αίτημα του Απόλλωνα για κάθοδο ξένων διαιτητών. Τα υπόλοιπα θα τα φέρει ο χρόνος..

Αρχειο