Home » ΡΟΗ » Άποψη Φιλάθλου:Τεχνικά χαρακτηριστικά μεταγραφών
ΑΠΟΨΕΙΣ

Άποψη Φιλάθλου:Τεχνικά χαρακτηριστικά μεταγραφών

Bet on Alfa <

Τεχνικά χαρακτηριστικά μεταγραφών

Μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στον Ευρωπαϊκό αγώνα παίρνω τη πρωτοβουλία να σκιαγραφήσω τα τεχνικά χαρακτηριστικά των φετινών μεταγραφών της ομάδας όπου θα μας βοηθήσουν να εξάγουμε μερικά συμπεράσματα. 

ERAKOVIC

Στη προηγούμενή του ομάδας αγωνιζόταν στη θέση του 10ριου. Τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί είναι ότι έχει καλά σωματικά προσόντα, καλή φυσική κατάσταση, καλή ταχύτητα κίνησης όπου αυτά του δίνουν την ικανότητα να βάζει πίεση του αντιπάλου ψηλά. Πρώτο του μέλημα είναι να δώσει κοντινές μεταβιβάσεις προς τους συμπαίκτες του. Έχει καλή αντίληψη τοποθέτησης των συμπαικτών του αλλά υστερεί στις μακρινές μεταβιβάσεις αλλαγής παιχνιδιού και στο κράτημα της μπάλας και τριπλάρισμα του αντιπάλου. Επίσης υστερεί στο τελείωμα των φάσεων. Με τα Κυπριακά δεδομένα συγκρίνοντάς τον με τον προκάτοχό του Παπουλλή, εάν ο Παπουλλής είναι στο 10 αυτός είναι στο 7,5. Φυσικά όμως αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι βρίσκεται σε νεαρή ηλικία (23) με σημαντικές προοπτικές βελτίωσης που μπορεί να πλησιάσουν το 9.

COULIBALY.

Στη προηγούμενη του ομάδα δεύτερης κατηγορίας Γαλλίας στο πρώτο γύρο αγωνιζόταν στη θέση του δεξιού μπακ και στο δεύτερο γύρο ήταν μεταξύ πάγκου και κερκίδας. Η θέση που αγωνίζεται τώρα στην Ομόνοια είναι του δεξιού στόπερ. Τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί είναι ότι έχει καλά σωματικά προσόντα, καλή φυσική κατάσταση, καλή ταχύτητα κίνησης. Υστερεί στη ταχύτητα σκέψης-αντίληψης, αδυναμία και αργή οργάνωση από πίσω, αδυναμία υποδοχής-κρατήματος της μπάλας, αδυναμία αποτελεσματικής αναχαίτησης του αντιπάλου και τέλος λανθασμένες τοποθετήσεις που αποφέρουν ρήγματα στην άμυνα. Με τα Κυπριακά δεδομένα συγκρίνοντάς τον με τον προκάτοχό του Yuste, εάν ο Yuste είναι στο 9 αυτός είναι στο 5. Με αυτά τα δεδομένα η Ομόνοια εάν συνεχίσει να τον έχει ως βασικό κομμάτι της ομάδας τότε θα έχει σοβαρότατο πρόβλημα. Είναι καλύτερα να αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μπακ.

CIBRIANO.

Στη προηγούμενη του ομάδα δεύτερης κατηγορίας Βραζιλίας αγωνίστηκε μόνο σε 6 αγώνες στη θέση του αριστερού μπακ-χαφ και στους άλλους ήταν μεταξύ πάγκου και κερκίδας. Η θέση που αγωνίζεται τώρα στην Ομόνοια είναι του αριστερού μπακ. Τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί είναι ότι έχει καλή φυσική κατάσταση και καλή ταχύτητα κίνησης όπου του επιτρέπει να βγαίνει γρήγορα στην αντεπίθεση αλλά έχει αργές επιστροφές. Υστερεί λόγο χαμηλού σωματικού ύψους (1,73) στην αποτελεσματική αναχαίτιση του αντιπάλου στον αέρα και δεν βγάζει αποφασιστικά μαρκαρίσματα (όπως λέμε μαρκάρισμα με τα μάτια) που αποφέρουν ρήγματα στην άμυνα. Επίσης υστερεί στο τριπλάρισμα του αντιπάλου και οι σέντρες που επιχειρεί είναι αλά Κυπριακά <<στα κουτουρού>>. Με τα Κυπριακά δεδομένα συγκρίνοντάς τον με τον προκάτοχό του Κίτσιο, εάν ο Κίτσιος είναι στο 7,5 αυτός είναι στο 5,5. Με αυτά τα δεδομένα να εύχεται ο Ομονοιάτικος φίλαθλος να βρίσκεται σε καλή φόρμα σε όλη την αγωνιστική περίοδο ο Λέτζιακ.

SIMIC.

Στη προηγούμενη του ομάδα έκανε μια γεμάτη αγωνιστική χρονιά στις πλύστες περιπτώσεις στη θέση του 10ριού Τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί είναι ότι είναι παίκτης παγίδα για τους υπεύθυνους μεταγραφών σε μια ομάδα, για το λόγο ότι σε ολόκληρο ενενηντάλεπτο τα παραγωγικά του λεπτά είναι μόνο 10 αλλά τα κάνει σχεδόν άριστα και στα άλλα 80 περιφέρεται άσκοπα χωρίς ουσία. Έχει μέτρια σωματικά προσόντα, μέτρια ταχύτητα κίνησης και μέτρια φυσική κατάσταση όπου δεν του επιτρέπει να συμμετέχει ενεργά στον αγωνιστικό χώρο. Έκανε σε ολόκληρο παιχνίδι μόνο τρεις πιέσεις στον αντίπαλο και δύο φουλ τρεξίματα στο κενό χώρο. Έχει καλή αντίληψη συνεργασίας και κράτημα της μπάλας αλλά υστερεί στο πλαγιοκώπιμα και οι σέντρες που επιχειρεί είναι βεβιασμένες. Με τα Κυπριακά δεδομένα συγκρίνοντάς τον τώρα με τον προκάτοχό του Παπουλή, εάν ο Παπουλής είναι στο 10 αυτός είναι στο 6,5. Εάν οι υπεύθυνοι του τεχνικού επιτελείου της Ομόνοιας βελτιώσουν την φυσική κατάστασή του και του εμπεδώσουν ότι πρέπει να έχει μεγαλύτερο ενεργό ρόλο στον αγωνιστικό χώρο τότε μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη κλειδί και θα πλησιάσει στο 9.

Με αυτά τα δεδομένα τα συμπεράσματα που εξάγονται είναι ότι τα άτομα που ήταν υπεύθυνα για αυτές τις μεταγραφές διέπραξαν ένα καθαρότατο έγκλημα εις βάρος της ομάδας με τον πιο πολυπληθή και πιστό οπαδό. Αντί να δυναμώσουν την ομάδα για να μην επαναληφθούν οι δύο προηγούμενες χρονιές την έχουν αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο. Εάν οι διοικούντες της ομάδας δεν συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να γίνουν προσθαφαιρέσεις παικτών και τεχνικού επιτελείου έστω και καθυστερημένα, τότε η ομάδα θα μείνει εκτός εξάδας με όλα τα επακόλουθα.

 

Τεχνικός Σύμβουλος Ποδοσφαίρου    

 
   
 

Αρχειο

OMONOIA24 PODCAST

This will close in 0 seconds