ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι λέει ο κανονισμός για τον τερματοφύλακα τώρα που αναβλήθηκε το ντέρμπι

Το ότι φθάσαμε σε αυτό το σημείο της αποχής των διαιτητών αλλά και της επίσημης αναβολής αγωνιστικής από την ΚΟΠ είναι ίσως η μεγαλύτερη επαλήθευση για αυτά που έλεγε η ΟΜΟΝΟΙΑ από την αρχή του Πρωταθλήματος. Δεν θα σταθούμε σε αυτο το άρθρο στο πως καταλήξαμε εδώ, θα επανέρθουμε στη συνέχεια.

Αυτή η αναβολή έρχεται εν μέσω μίας πολύ κρίσιμης στιγμής για την ΟΜΟΝΟΙΑ που ίσως αποτελεί και παγκόσμια πρωτοτυπία το να χάνει τρεις τερματοφύλακες σε μία σεζόν και την Κυριακή θα αναγκαζόταν να αγωνιστεί με τέταρτο τερματοφύλακα για φέτος. Με την αναβολή του ντέρμπι η ΟΜΟΝΟΙΑ κερδίζει ποδοσφαιρικό χρόνο για να δει η ομάδα πως καλύπτει το πιθανό κενό Φαμπιάνο.

Ο κανονισμός της ΚΟΠ λέει ξεκάθαρα πως: “Μέχρι και σαρανταοκτώ (48) ώρες πριν από την έναρξη του κάθε αγώνα, εκάστη ομάδα θα μπορεί να συμπληρώνει το ηλεκτρονικό Φύλλο Αγώνα στο σύστημα comet”. 

Η δική μας ερμηνεία σε αυτό είναι πως από τη στιγμή που ούτε φύλλο αγώνος συμπληρώθηκε ούτε δηλώθηκαν παίκτες από τις ομάδες και η αναβολή είναι εξ υπαιτιότητας τρίτων τότε η ΟΜΟΝΟΙΑ θα έχει δικαίωμα να δηλώσει και άλλο τερματοφύλακα (εφόσον πραγματοποιήσει μεταγραφή) όταν θα οριστεί η διεξαγωγή του ντέρμπι.

Αρχειο