ΑΠΟΨΕΙΣ

‘Αποψη φιλάθλου:”Tώρα ας υψώσουμε την Πράσινη Ασπίδα που θα προστατεύει την ομάδα μας μέχρι να φύγει ο ιός”

«Μεγάλη ομάδα δεν είναι μόνο αυτή που κερδίζει τίτλους. Μεγάλη ομάδα είναι αυτή που την στηρίζει ο κόσμος της στα δύσκολα». Αυτό ανέφερε σε παλαιότερη συνέντευξη που έδωσε ο  Νούνο και επαναδημοσίευσε το Οmonoia24 πριν λίγες μέρες. Η συγκεκριμένη διατύπωση του Νούνο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Όντως, μεγάλη ομάδα είναι αυτή που την στηρίζει ο κόσμος της στα δύσκολα.  

Ως γνωστόν, η περίοδος που διανύει η Κύπρος -και όχι μόνο- αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζεται ως πάρα πολύ δύσκολη για όλους: νοικοκυριά, επιχειρήσεις, εργαζόμενους/ες, παιδιά και ηλικιωμένους/ες. Είναι δύσκολη περίοδος και για τις ομάδες όμως. Άρα και για την Ομόνοια. Η Ομόνοια ωστόσο είναι μεγάλη ομάδα. Όπως ακριβώς το προσδιόρισε και ο Νούνο. Αυτό σημαίνει οτι τώρα, που η περίοδος είναι δύσκολη, ο κόσμος της αναμένεται να τη στηρίζει ακόμη περισσότερο. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όλοι οι Ομονοιάτες και Ομονοιάτισσες σχημάτιζαν το αιχμηρό Πράσινο Βέλος. Τώρα, όμως, αυτό δεν μπορεί να γίνει. Γιατί η κατάσταση είναι αυτή που όλοι ξέρουμε. Όμως, μπορούν αντί να σχηματίσουν Πράσινο Βέλος, να υψώσουν Πράσινη Ασπίδα που θα προστεύει την Ομόνοια μέχρι να φύγει ο ιός.  Πως; 

Ο κ. Δημητρίου, εκπρόσωπος τύπου της ομάδας μας, δεν ανέφερε και δεν ζήτησε οτιδήποτε από τον κόσμο της Ομόνοιας έως τώρα. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα του ζητήσω εγώ. Του ζητώ να μας εξηγήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για να στηρίξουμε οικονομικά την ομάδα αυτή τη δύσκολη στιγμή.   

Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά και έχω πλήρη αίσθηση ότι πιθανό όλοι μας να χρεοκοπήσουμε μέχρι να απαλλαγούμε από τον ιό. Αυτό όμως δεν πρόκειται να αλλάξει αν στηρίξουμε με 5, 10 ή 20 ευρώ την ομάδα μας. Επίσης, οφείλω να αναφέρω ότι η Ομόνοια έχει ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια κρίσεων.

Στις δύσκολες στιγμές και στις κρίσεις, οι οπαδοί της Ομόνοιας μπορούν να υψώνουν Πράσινη Ασπίδα που είναι απροσπέλαστη και θα προστατεύει την ομάδα τους. Για να γίνει αυτό, αρκεί ο καθένας και η καθεμιά από εμάς να συνεισφέρει λίγο. Οι άλλες ομάδες στην Κύπρο δεν μπορούν να το κάνουν αυτό γιατί είναι πολύ λιγότεροι από εμάς και άρα θα πρέπει ο καθένας τους να συνεισφέρει περισσότερο. Κατά τη διάρκεια κρίσεων όμως, αυτό είναι δύσκολο να γίνει.

Συνεπώς, για το καλό όλων μας μένουμε σπίτι και εφαρμόζουμε ευλαβικά τις συστάσεις της Κυβέρνησης και των ειδικών. Την ίδια στιγμή, μπορούμε να υψώσουμε την Πράσινη Ασπίδα που θα προστατεύει την ΟΜΟΝΟΙΑ έως ότου φύγει ο ιός.  

Let’s do it.  

Κατερίνα Βασιλείου

Αρχειο