ΑΠΟΨΕΙΣ

Άποψη Φιλάθλου:”Τώρα έφταιξε ο Γενικός… γιατί όμως;”

Δεν πιστεύω ότι ο διαιτητής κύριος Τιμόθεος Χριστοφή θα έκανε ποτέ κάτι για να πλήξει τον Αποελ. Δεν το πιστεύω αυτό γιατί κανείς διαιτητής στην Κύπρο δεν μπορεί να φτάσει ψηλά αν δεν είναι διασφαλισμένο ότι δεν θα πλήξει τα συμφέροντα του Αποελ. Η μήτρα που γεννά τους διαιτητές στην Κύπρο δεν βγάζει διαιτητές που θα πλήξουν το Αποελ και για αυτό εξάλλου ποτέ δεν τον έπληξαν. 

Επίσης, τον κ. Τιμόθεο Χριστοφή τον είδα από κοντά στο ΓΣΠ πριν λίγους μήνες και είδα από πρώτο χέρι τι είναι ικανός να κάνει.  Τον είδα στο Ομόνοια-Αποελ όταν χωρίς λόγο έδωσε πέναλτι στον Αποελ στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ο κ. Τιμόθεος Χριστοφή είχε ακούσει από πριν τον αγώνα Ομόνοια- Αποελ ότι είχαν προηγηθεί αλλοιώσεις αποτελεσμάτων και ότι ένα από τα θύματα αυτών των αλλοιώσεων αυτών ήταν και η Ομόνοια. Ένας διαιτητής που γνώριζε τι είχε προηγηθεί πριν τον αγώνα Ομόνοια- Αποελ και που δίνει ένα ανύπαρκτο πέναλτι στον Αποελ λίγο πριν το τέλος του συγκεκριμένου αγώνα, μπροστά σε τόσο κόσμο μάλιστα, δείχνει ότι δεν φοβάται να λάβει δύσκολες αποφάσεις που ευνοούν τον  Αποελ.

Ταυτόχρονα, δεν πιστεύω ότι ο αγώνας κυπέλλου μεταξύ του Αποελ- Απόλλων που έγινε την προηγούμενη Τετάρτη, 29/01/2019, ήταν ζωτικής σημασίας για τον Αποελ. Όπως έχει αναφέρει ο παλιός παίκτης του Αποελ κύριος Κώστας Φασουλιώτης πολύ πρόσφατα, στην εκπομπή του κύριου Χατζηλιασή και του κύριου Κάντηλου, στο ραδιόφωνο του Πολίτη, «Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζεις στο πρωτάθλημα. Το Κύπελλο δεν είναι στην ίδια μοίρα με το πρωτάθλημα. Δεν με τραβά το Κύπελλο. Το ΑΠΟΕΛ πρέπει να εστιάσει στο πρωτάθλημα. Πρωτάθλημα, σημαίνει Champions League και Champions League σημαίνει πολλά ευρώ» (τίτλος: «ΚΩΣΤΑΣ: “Καμία ομάδα δεν πήρε πρωτάθλημα τον Γεννάρη, φαβορί το ΑΠΟΕΛ!»,kerkida.net, 22/01/2020)

Ουδέν κακόν αμιγές καλού όμως. Το λάθος του κύριου Τιμόθεου Χριστοφή να μη δώσει πέναλτι που δικαιούνταν ο Αποελ στον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου μεταξύ του «αιώνιου» και του Απόλλωνα έδωσε την ευκαιρία στον Αποελ να αφήσει υπονούμενο ότι το λάθος του κύριου Τιμόθεου Χριστοφή ήταν αποτέλεσμα της προαγάνδας που γίνεται.  Όμως, αυτό το υπονούμενο δεν ευσταθεί γιατί προφανώς δεν αποτελεί προπαγάνδα ότι κάποιες ομάδες υποφέρουν από τις αλλοιώσεις αποτελεσμάτων που έγιναν στο φετινό πρωτάθλημα και ότι σε αυτές τις ομάδες (που υποφέρουν) δεν συμπεριλαμβάνεται ο Αποελ. Επιπρόσθετα, τις αλλοιώσεις αποτελεσμάτων επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, άρα δεν είναι αποτέλεσμα προπαγάνδας.

Επίσης, το λάθος του κύριου Τιμόθεου σε συνδυασμό με τις αναφορές του Προέδρου της Ομόνοιας έδωσαν την ευκαιρία στον Αποελ να στοχοποιήσει την Ομόνοια, τον Πρόεδρο της αλλά και τον Γενικό Γραμματέα του Ακελ. Γιατί όμως;  Ως γνωστόν, ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αποελ αυτή τη στιγμή είναι ότι ο κόσμος του δεν πηγαίνει στο γήπεδο. Ένας από τους λόγους που δεν πηγαίνει γήπεδο είναι η κάρτα φιλάθλου. Αρκετοί θεωρούν ότι η κάρτα φιλάθλου έγινε για να εξυπηρετήσει τις πολιτικές σκοπιμότητες που είχαν κατά νου ο κύριος Αβέρωφ και ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος. Κατά τη δική μου γνώμη, ο Αποελ επιτίθεται στην Ομόνοια, τον Πρόεδρος της και τον Γενικό σε μια προσπάθεια να πείσουν τον κόσμο τους να επιστρέψει. Εξάλλου, η πιο σοβαρή κατηγορία που ακούστηκε δημόσια τους τελευταίους μήνες και δεν έσκασε μύτη (!) ήταν από τον Πρόεδρο του Απόλλωνα κύριο Κίρζη, ο οποίος ανέφερε δημόσια ότι «το προπέρσινο πρωτάθλημα κλάπηκε από τους κυανόλευκους» (τίτλος: ΚΑΘΕΤΟΣ ο Κίρζης: «Πρόπερσι κλάπηκε το πρωτάθλημα», protathlima.com, 25/11/2019). Δεν υπάρχει πιο σοβαρή κατηγορία από αυτήν…

Εν ολίγοις, δεν πρέπει να παραξενεύει ότι δεν δόθηκε ένα πέναλτι στον Αποελ σε ένα μη ζωτικής σημασίας παιχνίδι για αυτόν, όπως στον αγώνα κυπέλλου Αποελ-Απόλλων, και το οποίο στη συνέχεια αξιοποίησε πολύ καλά επικοινωνιακά ο Αποελ για να λύσει και το βασικό πρόβλημα που τον απασχολεί. Παράξενο θα ήταν, αν δεν δινόταν τέτοιο πέναλτι στον Αποελ σε αγώνα πρωταθλήματος. Επίσης, δεν πρέπει να παραξενεύει ότι η Ομόνοια πήρε ένα πέναλτι αρκετά αστείο στον αγώνα κυπέλλου με τον Ερμή και όταν το συνολικό σκορ είχε φτάσει στο εφτά ή οχτώ μηδέν υπέρ της. Παράξενο θα ήταν, αν η Ομόνοια έπαιρνε τέτοιο πέναλτι σε αγώνα πρωταθλήματος. 

Κατερίνα Βασιλείου

 

 

Αρχειο