eDITORIAL ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ώρα μηδέν. Ώρα για αποφάσεις και ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο…

Η χθεσινή εμφάνιση της ομάδας μας απογοήτευσε και πάλι. Ο κόσμος έφυγε με σκυφτό το κεφάλι πικραμένος.

Οι λόγοι της σημερινής προβληματικής εικόνας του σωματείου είναι πολλοί. Τους έχουμε αναλύσει σε δεκάδες άρθρα και αναλύσεις και δεν θα τους επαναλάβουμε.

Η κύρια ευθύνη βαραίνει το Διοικητικό Συμβούλιο. Αυτό πρέπει να λάβει αποφάσεις και να εξεύρει λύσεις. Τόσο καιρό επιμελώς και σκόπιμα δεν αναφερθήκαμε στο τρόπο που λειτουργεί το Διοικητικό Συμβούλιο για να μην θεωρηθεί ότι γίνεται υπόσκαψη. Όμως πλέον δεν υπάρχει λόγος σιωπής αφού οι παθογένειες και προβλήματα μηνών βγαίνουν προς τα έξω.

Είναι κρίσιμα τα ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου. Γίνεται συζήτηση σε βάθος; Υπάρχει τεχνογνωσία για να λυθούν τα πολλαπλά προβλήματα; Συμμετέχουν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στις αποφάσεις ή αποφασίζουν 2, 3 και οι υπόλοιποι ακολουθούν; Υπάρχουν επιτροπές που επεξεργάζονται τα θέματα;

Δεν υπάρχει προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο στη πρόσφατη ιστορία του σωματείου που να αυτοαναιρέθηκε τόσες πολλές φόρες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

– Υποσχέθηκε τεχνικό διευθυντή και στο τέλος μας είπαν ότι αποφάσισαν ότι δεν ταιριάζει στο υφιστάμενο μοντέλο
– Μας είπαν πέρσι ότι ο Ασσίς είναι εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας και ευτυχώς που κατάλαβαν την γκάφα και τον έφεραν πίσω.
– Μας είπαν φέτος ότι έκλεισε το ρόστερ από τον Ιούλιο και έτρεχαν να κάνουν μεταγραφές την τελευταία μέρα
– Μας είπαν δεν έχει θέμα Χριστοφή και κάνει ζημιά όποιος διαδίδει τέτοια θέματα και στο τέλος μας τον έφεραν.

Άρα δικαιολογημένα ο κάθε Ομονοιάτης διερωτάταται τι γίνεται;

Να πούμε για την ΚΟΠ, για τον στήριξη στο Κουτσοκούμνη, για την στήριξη στην αύξηση των ομάδων;

Να πούμε για την ανακοίνωση της μεταγραφής Χριστοφή μετά τον αγώνα με τον Εθνικό πριν 15 μέρες;

Δείχνουν σοβαρότητα όλα αυτά;

Εκτός από τη διοίκηση τεράστια ευθύνη έχει και η τεχνική ηγεσία. Λανθασμένες επιλογές και ακατανόητες εμμονές.

Εδώ μπαίνει και ένα τεράστιο θέμα. Ποιος έχει την ευθύνη των μεταγραφών; Η τεχνική ηγεσία ή κάποια άτομα από το Διοικητικό Συμβούλιο. Αυτό ποτέ δεν ξεκαθάρισε. Δεν τα γράφαμε μέχρι τώρα διότι κρίναμε ότι θα κάναμε ζημιά στο σωματείο. Όμως η διαφάνεια δεν έβλαψε ποτέ.

Από το Ηλίας Πούλλος βγαίνουν προς τα έξω παράπονα ότι επεμβαίνει ο πρόεδρος και επιλέγει ο ίδιος τους ποδοσφαιριστές. Ή ότι μεταγραφές που θέλει ο προπονητής τορπιλίζονται επίτηδες. Έχουν συγκεκριμένα παραδείγματα να παραθέσουν.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο βγαίνει ότι είναι ο Καϊάφας με τον Σεργίου που κάνουν τις μεταγραφές και ότι η διοίκηση ικανοποιεί τις απαιτήσεις τους. Υπάρχουν και πρακτικά και ντοκουμέντα λένε κάποιοι.

Δεν συζητούμε την ανακοίνωση του προπονητή που βγήκε πριν λίγες μέρες που είναι φως φανάρι ότι του την έγραψαν και του την επέβαλαν. Ευτυχώς που δεν τον έβαλαν να την αναγνώσει κιόλας!

Τα γράφουμε αυτά για να δείξουμε ότι υπάρχει και μία τεράστια κόντρα μεταξύ διοίκησης και προπονητή. Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο. Ας μην κρυβόμαστε πλέον. Που θα πάει βαλίτσα αυτής της αντιπαράθεσης;

Τέλος υπάρχουν και οι τεράστιες προσωπικές ευθύνες του ίδιου του Κώστα Καϊάφα.

Η συμπεριφορά του μέχρι σήμερα είναι προβληματική και δείχνει να μην κατάλαβε ότι άλλο είναι να είσαι ποδοσφαιριστής και αρχηγός και άλλο προπονητής.

Ποιος άλλος προπονητής είχε την ανοχή και παν Ομονοιάτικης στήριξης που είχε ο Κώστας Καϊάφας; Κανένας.

Στηριζόμενος φανατικά από τους μεγάλη μερίδα κόσμου  είχε όλο το χρόνο και άνεση να εγκλιματιστεί και παράξει έργο.

Δυστυχώς όμως ο κυκλοθυμικός χαρακτήρας του τον έβαλε σε περιπέτειες. Και το πρόβλημα είναι ότι με τη συμπεριφορά του καταδικάζει και το σωματείο.

Δεν αναφερόμαστε σε όλα τα άλλα παρά μόνο στο εξής: τρεις αγώνες αποκλεισμό από Ευρωπαϊκές διοργανώσεις πέρσι και πέντε για του χρόνου. Και ρωτούμε: αν η μόνη ελπίδα για οικονομική ανάσα στο σωματείο είναι η καλή πορεία στην Ευρώπη, ποια είναι η ευθύνη του Κώστα Καϊάφα που φρόντισε και φέτος να λείπει πέντε φορές από το πάγκο; Και τι να τον κάνω τον προπονητή όταν δεν θα τον έχω στους Ευρωπαϊκούς αγώνες; Πάλι με ενδοεπικοινωνία; Αν ήταν άλλος από τον Καϊάφα θα έμενε στη θέση του μετά από 2 συνεχόμενες τιμωρίες;

Άρα είναι η ώρα των αποφάσεων για όλους.

Πρέπει ο κάθε ένας να μετρήσει τα κουκιά του να δει τις ευθύνες που του αναλογούν και να πάρει τις αποφάσεις του.

Και να έχουμε υπόψη μας ότι ο κόσμος πλέον δεν τρώει κουτόχορτο.

 

Αρχειο