ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χωρίς φιλάθλους με Ολυμπιακό… Όλα τα δεδομένα για παρουσία κόσμου στους ομίλους!

Είναι αμέτρητα τα ερωτήματα που δεχόμαστε καθώς και οι απορίες για το αν θα πραγματοποιηθούν στην παρουσία φιλάθλων τα δύο παιχνίδια των playoff του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Η απάντηση στο πιο πάνω ερώτημα είναι προαποφασισμένη από την ΟΥΕΦΑ και είναι ΟΧΙ!

Η ΟΥΕΦΑ σε πιλοτική βάση θα δοκιμάσει για πρώτη φορά παρουσία φιλάθλων στο UEFA SuperCup μεταξύ Μπαγερν Μονάχου και Σεβίλλης στις 24/9 με απώτερο σκοπό, εφόσον όλα κυλήσουν με βάση τα πρωτόκολλα να ανοίξει το δρόμο για παρουσία φιλάθλων από την 1η Οκτωμβρίου στα παιχνίδια των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, εφόσον βέβαια το επιτρέπει και η κατάσταση με τον Κορωνοϊό και εφόσον γίνει αποδεκτό το αίτημα και από τις κυβερνήσεις των Ευρωπαϊκών Κρατών στις οποίες θα πραγματοποιούνται οι αγώνες.

Ο τρόπος παρουσίας φιλάθλων στο Super Cup είναι προμήνυμα για τη μετέπειτα παρουσία φιλάθλων…

Το Super Cup λοιπόν θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη στο Puskas Arena με χωρητικότητα 67,215 θεατές και η ΟΥΕΦΑ μοίρασε από 3000 εισιτήρια σε κάθε φιναλίστ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΥΕΦΑ το παιχνίδι θα γίνει με 30% περίπου παρουσίας κόσμου από τις διαθέσιμες θέσεις του γηπέδου.  Εξίσου σημαντικό είναι πως η ΟΥΕΦΑ λειτούργησε με αυστηρό deadline προπώλησης. Κανένας δε θα μπορεί να εξασφαλίσει εισιτήριο αγώνα μετά την είσοδο του στη Βουδαπέστη. Όλοι οι κάτοχοι εισιτηρίου αγώνα θα πρέπει να παρουσιάσουν υποχρεωτικά αρνητικό πιστοποιητικό των τελευταίων 72 ωρών για να μπορέσουν να εισέλθουν στη χώρα. Πρωτού μπουν στο γήπεδο θα υπάρχει έλεγχος θερμοκρασίας, θα φορούν υποχρεωτική μάσκα και θα χρησιμοποιούν αποστειρωτικό χεριών. Επίσης θα καθίσουν στο γήπεδο με βάση τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Όλες οι πιο πάνω κατευθύνσεις είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ισχύσουν και για τα ματς ομίλων, εφόσον η ΟΥΕΦΑ μετά τις 24/9 ανάψει το πράσινο φως για παρουσία φιλάθλων.

Θα επιτραπεί μετακίνηση φιλάθλων στα παιχνίδια των ομίλων;

Ερωτήματα δεχτήκαμε και για το αν υπάρχει περίπτωση η ΟΥΕΦΑ να επιτρέψει παρουσία φιλάθλων ΜΟΝΟ της γηπεδούχου ομάδας στους ομίλους. Αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί από τώρα με σιγουριά, όμως το δεδομένο είναι πως στο Super Cup θα γίνει μετακίνηση φιλάθλων και ως εκ τούτου αυτό είναι ενθαρρυντικό.

Αρχειο