ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ

Χωρίς κόσμο μέχρι τα Playoff των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων!

Οριστικά χωρίς θεατές θα πραγματοποιηθεί το Final-8 του Champions League, από 12 έως 23 Αυγούστου στη Λισσαβόνα, όπως ανακοίνωσε η UEFA, μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της.

Το ίδιο μέτρο θα ισχύει και για τις τελικές φάσεις του Europa League, αλλά και του Champions League γυναικών που θα διεξαχθούν σε Γερμανία και Ισπανία αντίστοιχα. Από εκεί και πέρα, το εκτελεστικό τμήμα της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας πήρε μία σειρά αποφάσεων για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που τελούνται υπό την αιγίδα της, οι οποίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού.

Εγκρίθηκε το πρωτόκολλο «UEFA Return to Play», το οποίο καθορίζει τις διαδικασίες υγιεινής -συμπεριλαμβανομένων των τεστ ανίχνευσης του ιού Covid-19, καθώς και τα επιχειρησιακά πρωτόκολλα, που θα εφαρμοστούν κατά τη διοργάνωση των αγώνων της UEFA. Θα είναι υποχρεωτικό για όλους τους συλλόγους και τις εθνικές ομοσπονδίες – καθώς και για τους παίκτες, τους υπαλλήλους, το προσωπικό και τους συνεργάτες- να συμμορφώνονται με το πρωτόκολλο και τυχόν περαιτέρω οδηγίες, ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε κάθε επερχόμενη διοργάνωση της UEFA. Δεδομένου ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι δυναμική και απρόβλεπτη, τόσο σε ότι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, όσο κι από τα μέτρα που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις των χωρών, το πρωτόκολλο θα εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου και θα ενημερώνεται ανάλογα με τις ανάγκες.

Παράλληλα η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA αφορά και όλους τους μονούς αγώνες που θα λάβουν χώρα στα προκριματικά του 2020/21 UEFA Champions League και 2020/21 UEFA Europa League.

Επί της ουσίας αυτό σημαίνει πως οι Ευρωπαίοι μας, Ομόνοια, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και Απόλλων θα παίξουν χωρίς κόσμο στα πρώτα τουλάχιστον Ευρωπαϊκά τους παιχνίδια. Μοναδική εξαίρεση τα play off του Champions League, όπου εκεί η απόφαση θα επανεξεταστεί σε μετέπειτα στάδιο.

Εδώ οι ανακοινώσεις από την ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ

 

Αρχειο