ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισχύουν σε όλη την Κύπρο πλέον τα μέτρα – Χωρίς κόσμο πλέον τα παιχνίδια Παγκύπρια

Νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από σήμερα τα οποία ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Υγείας.

 

Αναλυτικά τα νέα μέτρα:

  • Επιτρέπεται η παρουσία σε συναθροίσεις προσώπων σε οικίες και σε δημόσιους χώρους συναθροίσεων, εξαιρουμένων των χώρων εστίασης, με μέγιστο αριθμό συναθροιζομένων τα 10 άτομα ανά οικία/ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των ανήλικων παιδιών.
  • Ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε εκκλησίες, τεμένη και άλλους θρησκευτικούς χώρους, καθώς και θρησκευτικές τελετές, τελούνται με μέγιστο αριθμό προσώπων τα 75 άτομα, τηρουμένων των πρωτοκόλλων που ισχύουν για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας.
  • Κεκλεισμένων των θυρών αγώνες.
  • Ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται να εξυπηρετούνται στα υποστατικά εστίασης στις Επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας, ορίζεται σε 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους. Εξακολουθεί σε κάθε περίπτωση να ισχύει το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. για εξωτερικούς χώρους ανά άτομο, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα κάθε υποστατικού. Για παράδειγμα, εάν ένας χώρος εστίασης στις Επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας διαθέτει 400 τ.μ. σε εξωτερικό χώρο και με βάση το μέτρο για τήρηση απόστασης 2 τ.μ. ανά άτομο, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι 200 άτομα, ο αριθμός των πελατών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 150. Εάν ένα υποστατικό διαθέτει 300 τ.μ. σε εσωτερικό χώρο και με βάση το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. ανά άτομο, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι 100 άτομα, ο αριθμός των ατόμων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 75. Νοείται ότι σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η κράτηση πέραν των 10 ατόμων ανά τραπέζι.
  • Επιτρέπεται η λειτουργία κινηματογράφων, θεάτρων και αιθουσών θεαμάτων, με μέγιστο αριθμό προσώπων τα 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους, τηρουμένων σε κάθε περίπτωση των κατευθυντήριων γραμμών και των πρωτοκόλλων.
  • Απαγορεύεται το cocktailpartyκαι τα συγχαρητήρια σε γάμους και βαφτίσεις. Επιτρέπεται μόνο η φυσική παρουσία σε γεύμα ή δείπνο, με μέγιστο αριθμό παρευρισκόμενων τα 350 άτομα.

  Επίσης αποφασίστηκε η επαναφορά μέτρου στις υπεραγορές για εξυπηρέτηση ευάλωτων ομάδων σε όλες τις επαρχίες.

  Μίνι lockdown στη Λεμεσό 

  Σε σχέση με τη Λεμεσό η Κυβέρνηση έλαβε επιπρόσθετα μέτρα και επιβάλλει, mini lockdown.

  • Στη Λεμεσό κλείνουν τα μαγαζιά στις 10:30
  • Σύσταση για περιορισμό της κυκλοφορίας μετά τις 11:30

  Υπενθυμίζεται ότι ισχύει το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, ενώ χθες το Υπουργείο Υγείας, έδωσε συστάσεις σε μια σειρά μέτρων που θα μπορούσαν να ληφθούν στις επιχειρήσεις, για αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας.

  Όπως αναφέρθηκε θα εκδοθεί διάταγμα από αύριο το πρωί για δυο βδομάδες.

Αρχειο