ΑΠΟΨΕΙΣ

Άποψη φιλάθλου: Υγεία παικτών δεν είναι μόνο ο Κορωνοιός…

Η υγεία είναι η πτυχή που τελικά αγγίζουν το λιγότερο οι ιθύνοντες της ΚΟΠ όσο αφορά τα ενδεχόμενα επανέναρξης ή οριστικής διακοπής του Πρωταθλήματος. Ξέρετε κύριοι υγεία παικτών δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός…

Εμείς θα πάρουμε το πιο αισιόδοξο σενάριο και  λέμε όλα καλά… Περνάνε οι πρώτες δύο κρίσιμες εβδομάδες της πρώτης χαλάρωσης και ο αριθμός κρουσμάτων είναι σε ελεγχόμενα επίπεδα στις 18 Μαϊου που δίνεται η έγκριση για έναρξη προπονήσεων μόνο σε ανοικτούς χώρους και έτσι μπαίνουμε σε ρυθμούς προπονήσεων.

Οι παίκτες με προπονήσεις στους 27 βαθμούς κελσίου τουλάχιστον, θα φεύγουν από τα προπονητικά κέντρα χωρίς ούτε καν μπάνιο μέχρι να πάνε σπίτι, με κλειστά αποδυτήρια… Άσχετα αν κάποιοι πάικτες μένουν και σε άλλες επαρχίες. Επίσης 9 Ιουνίου ανοίγουν οι κλειστοί χώροι εκγύμνασης και φυσιοθεραπείας…  Δύο ημέρες δηλαδή ΜΟΝΟ πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων και κάποιοι το βλέπουν αυτό ως εφικτό σενάριο επαρκούς προετοιμασίας.

Από το Σαββατοκυρίακο 12 Ιουνίου υπάρχουν ομάδες που θα δώσουν 12 αγώνες σε 25 ημέρες… Μέσα σε ένα διάστημα 3 εβδομάδων προπονήσεων θα καταφέρουμε δηλαδή, όχι απλά να φτάσουμε τους παίκτες μας στην προ διακοπής φυσική κατάσταση αλλά θα τους κανουμε να ξεπεράσουν ακόμα και τους παίκτες της La Liga και της Premier με τόσους συνεχόμενους αγώνες… Δύο αγώνες την εβδομάδα μέσα στον Κυπριακό Ιούλιο… Σκεφτείτε μόνο ένα αγώνα στη Λεμεσό ή την Λάρνακα βράδυ του Ιούλη με “συνηθισμένη” υγρασία… Και αυτό να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα… Είμαστε σοβαροί κύριοι;;;;

Τελειώνει ο “δροσερός” Κυπριακός Ιούλης, ολοκληρώνεται η σεζόν και σε 1-2 εβδομάδες οι ομάδες που παίζουν Ευρώπη ξεκινούν προετοιμασία, ενώ λίγες μέρες αργότερα ξεκινά και η προετοιμασία για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 που θα αρχίσει τέλος Αυγούστου.

Δεν έχουμε να κάνουμε με μηχανές παραγωγής θεάματος και χρημάτων, αλλά με ανθρώπους κύριοι… Αν βρείτε έστω και ένα γιατρό που θα βγει δημόσια να πει πως αυτά δεν είναι ικανά να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία του κάθε παίκτη τότε να μας τον δείξετε. Προφανώς και υπάρχει διαφορά να επανεκκινήσουν πρωταθλήματα όπως το Γερμανικό και Αγγλικό και διαφορετικό το Κυπριακό. Εκτός και αν θεωρούμε ότι οι υποδομές- εγκαταστάσεις καθώς και το κλίμα είναι το ίδιο.

Χριστοφή Κωνσταντίνος

Αρχειο