ΑΠΟΨΕΙΣ

Άποψη φιλάθλου:”Υποκρισία ΜΜΕ”

Οι προτάσεις του κάθε σωματείου σχετικά με την συνέχιση ή την διακοπή του πρωταθλήματος είναι ξεκάθαρες. Και αν κάποιος απορεί ακόμη για τις προθέσεις οποιαδήποτε ομάδας μπορεί πολύ απλά να ανατρέξει στις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις των εκπροσώπων τους για να πιάσουν τον παλμό και να αντιληφθούν τις προθέσεις του.

Σε κάθε περίπτωση, όσον αφορά τις 2 ομάδες που προπορεύονται, οι θέσεις είναι ξεκάθαρες. Η ανόρθωση απαιτεί μέχρι και την διεξαγωγή αγώνα μπαράζ προκειμένου να κριθεί στο γήπεδο, όπως ισχυρίζεται, ο πρωταθλητής. Από την άλλη η ο ΟΜΟΝΟΙΑ τάσσεται υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος με αίτημα να ολοκληρωθεί με τις ίδιες προϋποθέσεις και τα ίδια δεδομένα με τα οποία ξεκίνησε. Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους. Αυτό που θέλω να θίξω είναι η στάση των αθλητικογράφων οι οποίοι εδώ και χρόνια πουλάνε ανεξαρτησία και αντικειμενικότητα στους αναγνώστες τους.

Παρακολουθήσαμε όλοι μας μια κυβέρνηση να αυτοαναιρείται και σε χρόνο μηδέν να εκδίδει νέα διατάγματα τα οποία ακυρώνουν προηγούμενα διατάγματα τα οποία οι ίδιοι εκδώσαν! Και όλα αυτά μια νύχτα πριν την γενική συνέλευση της ΚΟΠ όπου και θα αποφασιζόταν η συνέχιση ή διακοπή του πρωταθλήματος. Αυτοί οι αθλητικογράφοι που κόπτονται για την αξιοπιστία του αθλήματος, όπως ισχυρίζονται κατά καιρούς, δεν διερωτώνται τι ήταν αυτό που ανάγκασε μια κυβέρνηση να ακυρώσει τα ίδια της τα διατάγματα και να εκδώσει νέα μέσα σε μια νύχτα; Δεν διερωτώνται αν αυτό το νέο διάταγμα αλλάζει τις ισορροπίες λίγες ώρες πριν παρθεί οριστική απόφαση; (όποια και να ήταν αυτή). Και πολύ περισσότερα δεν διερωτώνται ποιος είναι ο ουσιαστικός λόγος αυτής της τροποποίησης; Δηλαδή, τι μεσολάβησε σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας και τα μέτρα προστασίας στα ομαδικά αθλήματα από την έκδοση του αρχικού διατάγματος, το οποία θα έπρεπε να ισχύει μέχρι και τις 18 Μαΐου, μέχρι την έκδοση του τροποποιημένου διατάγματος στις 8 Μαΐου; Έχουν την αξιοπρέπεια να αναζητήσουν πειστικές απαντήσεις από την αρμόδια σώματα σχετικά με αυτήν την ακατανόητη τροποποίηση; Τώρα, δεν αισθάνονται πως οι κομματικές παρεμβάσεις καθορίζουν την ποδοσφαιρική ζωή του τόπου; Θα διερωτηθεί κανείς τους γιατί η ανόρθωση δεν συμφωνεί στην συνέχιση του πρωταθλήματος με τους όρους που αυτό ξεκίνησε, την ίδια στιγμή που η ίδια η ΟΜΟΝΟΙΑ συμφωνεί με αυτή την προοπτική; Πραγματικά, τόσο πολύ δυσκολεύονται να κάνουν αυτούς τους λογικούς συνειρμούς; Επιπλέον, ας διερωτηθούν επιτέλους για το ποιοι είναι οι λόγοι που η ανόρθωση διαφωνεί με την συνέχιση του πρωταθλήματος με την προϋπόθεση να ολοκληρωθεί με τους ίδιους όρους με του οποίους ξεκίνησε. Τόσο αλλόκοτη ακούγεται στους αθλητικογράφους αυτή η πρόταση; Αν όχι, τότε μπορούν με απλές και λογικές σκέψεις να απαντήσουν στο ερώτημα για το ποια ομάδα ασκεί τις πολιτικές πιέσεις και πολύ περισσότερο να καταλάβουν προς όφελος ποιου γελοιοποιείται μια ολόκληρη κυβέρνηση και ποια συμφέροντα παλεύει να διασφαλίσει.

Καταλήγοντας, αυτό που έχουμε να κάνουμε από την πλευρά μας οι ομονοιάτες είναι να γυρίσουν επιτέλους την πλάτη στο κάθε λογής δήθεν ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης και να ενισχύσουμε την δική μας φωνή, τα δικά μας μέσα.

BONUS ερώτημα: Τι πιστεύεται όταν θα γραφόταν από τους ΙΔΙΟΥΣ δήθεν ανεξάρτητους αθλητικογράφους αν οι συσχετισμού ήταν αντίστροφοι. Δηλαδή, τι θα γραφόταν αν η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν στην θέση που βρίσκεται σήμερα η ανόρθωση και μια  αριστερή (στο υποθετικό ερώτημα) κυβέρνηση τροποποιούσε με τον ίδιο τρόπο ένα ήδη εκδομένο και με τρέχων ισχύ διάταγμα;

Με εκτίμηση, Πέτρος Κωνσταντίνου, Μέλος ΑΣΟΛ

 

Αρχειο